More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20188-11 ετώνΗ απαγωγή του τραπεζίτη Ο Μπράιαν, του Δημήτρη Μαμαλούκα

    Η απαγωγή του τραπεζίτη Ο Μπράιαν, του Δημήτρη Μαμαλούκα

    Με το πρώτο βιβλίο των 4 Ξεχωριστών Ντέτεκτιβ, τη Μεγάλη Ληστεία της Χρηματαποστολής γνωρίσαμε τον αφηγητή-πρωταγωνιστή Ντιν Κόνραντ, μαθητή της έκτης δημοτικού, την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη αδερφή τού Μαίρη, τη μικρή τους ξαδέρφη Σάλι Κόνραντ-Φογκ που μένει μαζί τους, τον συμμαθητή του Ντιν, Τζέι Παπαδογιαννακόπουλο και τον Λούντβιχ, το άσπρο γκριφόν τους. Τα τέσσερα παιδιά ζουν στην πόλη Χαμένος Παράδεισος και γοητεύονται αφάνταστα από τις μυστηριώδεις υποθέσεις.

    Στο δεύτερο βιβλίο των τεσσάρων Ντέτεκτιβ, οι ήρωές μας αναγκάζονται να παραστούν στη δεξίωση του εξέχοντος τραπεζίτη της πόλης Ο’ Μπράιαν που γίνεται κάθε χρόνο μία μέρα αφού κλείσουν τα σχολεία και τα παιδιά αντί να πανηγυρίζουν διαλέγουν ρούχα και μιζεριάζουν.

    Κάποια στιγμή ο Ντιν παρατηρεί ότι η Μαίρη λείπει αρκετή ώρα από τον κεντρικό χώρο της δεξίωσης. Και λίγο μετά όλοι ανακαλύπτουν τη Μαίρη λιπόθυμη και τον τραπεζίτη Ο’ Μπράιαν εξαφανισμένο από το ίδιο του το σπίτι.

    “Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ!” φώναξε ο Τζέι όταν είδε ένα περιλαίμιο σκύλου που βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του τραπεζίτη. “Τον απήγαγαν” φώναξε κάποιος άλλος κι επικράτησε χαμός.

    Οι τέσσερις ξεχωριστοί ντέτεκτιβ δεν αργούν να αναλάβουν δράση. Και η περιπέτειά τους θα είναι συναρπαστική.

    Ο συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας δημιουργεί με τα ίδια αφηγηματικά υλικά του πρώτου βιβλίου και τη νέα περιπέτεια μυστηρίου των τεσσάρων ντέτεκτιβ. Γρήγορη είσοδος στο μυστήριο, ιδιαιτέρως δουλεμένη πλοκή στις λεπτομέρειές της, χιούμορ και έξυπνες ανατροπές, λόγος διόλου εξεζητημένος, γρήγορη δράση που απορροφά κάθε αναγνώστη, δεύτερες αναγνώσεις καθώς η περιπέτεια και το μυστήριο είναι μόνο ένα πέπλο που δεν επιτρέπει στους διδακτισμούς να αναδυθούν, απουσία υπερφόρτωσης και τολμώ να πω -αδόκιμα- υψηλή κινηματογραφικότητα.

    Θαρρώ ότι πάνω απ’ όλα ο συγγραφέας καταφέρνει και σε αυτό το βιβλίο να δημιουργήσει μια ιστορία που διαβάζεται εξαιρετικά ευχάριστα από αναγνώστες κάθε ηλικίας και αποδεικνύει ότι χειρίζεται εξαιρετικά το δύσκολο είδος των ιστοριών μυστηρίου για παιδιά.

    Από τις εκδόσεις Κέδρος. Αξίζει πραγματικά να το γνωρίσετε.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η απαγωγή του τραπεζίτη Ο’ Μπράιαν
    Σειρά: Οι 4 ξεχωριστοί Ντετέκτιβ
    Συγγραφέας: Δημήτρης Μαμαλούκας
    Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
    Υπεύθυνη διορθώσεων: Μαρία Σπανάκη
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2017
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη
    Γραφιστική επιμέλεια: Ξένια Τρύφων
    Σελίδες: 152
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4821-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular