More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ φλύαρη πριγκίπισσα, της Παναγιώτας Στρίκου Τομοπούλου

    Η φλύαρη πριγκίπισσα, της Παναγιώτας Στρίκου Τομοπούλου

    Η πριγκίπισσα του βασιλείου ήταν όμορφη, καλή, χαριτωμένη αλλά φλύαρη. Τώρα που το σκέφτομαι η λέξη φλύαρος ίσως είναι μικρή μπροστά στην ασταμάτητη γλώσσα της πριγκίπισσας που δεν παίρνει ανάσα αφού συνεχώς μιλάει.

    Φρικτά τη βαριούνται όλοι, η πολυλογία της τους κάνει όλους να το βάζουν στα πόδια ή να κρύβονται στις πιο ευφάνταστες κρυψώνες για να γλιτώσουν το ρεσιτάλ φλυαρίας της.

    Όλα αλλάζουν όταν σε ένα μονοπάτι συναντάει έναν πραματευτή ο οποίος δεν προλαβαίνει να βγάλει μιλιά μπροστά στην φλύαρη πριγκίπισσα, προλαβαίνει όμως να σχηματίσει άποψη γι’ αυτήν και να της χαρίσει ένα βιβλίο. Και από εκείνη τη στιγμή όλα παίρνουν έναν δρόμο εντελώς διαφορετικό, στη ζωή της μα και στα λόγια της…

    Η δύναμη των βιβλίων, η ουσιαστική αλλαγή που φέρνουν αθόρυβα και σταθερά στη ζωή μας, η ακατάπαυστη πολυλογία που σπανίως περιέχει κάτι ουσιώδες, η ανάγκη των ανθρώπων για παύση, η δύμαμη της σιωπής, ο διπλός ρόλος των ανθρώπων ως ομιλητές μα και -το ξεχνάμε εύκολα- ως ακροατές.

    Με αφήγηση ρυθμική, λόγο μεστό και πλούσιες λεξεικόνες, η συγγραφέας δημιουργεί μια πριγκίπισσα που αλλάζει ζωή και μαζί της αλλάζει και τη στάση όλων απέναντί της. Συνεπικουρούμενη από τον όμορφο, χρωματιστό κόσμο της Ναταλίας Καπατσούλια, η Φλύαρη Πριγκίπισσα γίνεται μια από τις πιο ωραίες ηρωίδες της επιτυχημένης σειράς Μικρές Καληνύχτες που με νεράιδες, πριγκίπισσες, ξωτικά, δράκους και όλα τα αρχετυπικά συστατικά των παραμυθιών, δημιουργούν καινούριες, σύντομες ιστορίες λίγο πριν τον ύπνο (και όχι μόνο).

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    [vc_custom_heading text=”THE BOOK SECRET” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Akronim%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”bounceIn” css=”.vc_custom_1517325058360{padding-top: 7px !important;background-color: #0066cc !important;}”]

    1. Η Παναγιώτα Στρίκου Τομοπούλου ήθελε πολύ καιρό να γράψει μια Μικρή Καληνύχτα. Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει έναν ήρωα ή ηρωίδα. Σκέφτηκε μια νεράιδα κι ύστερα έναν νάνο. Ύστερα είπε στην συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα για μια τυχερή μάγισσα που είχε στο μυαλό της. Η Ι. Μπαμπέτα της είπε τότε: “Τι έχει να πει αυτή η μάγισσα”; Αυτή η ερώτηση ήταν που φώτισε στο μυαλό της Π. Στρίκου-Τομοπούλου την ηρωίδα της που είχε να πει πολλά!

    2. Τι διαβάζε η πριγκίπισσα στο τέλος του βιβλίου; Οι λάτρεις της παιδικής λογοτεχνίας θα το αναγνωρίσετε; Μπορείτε να μαντέψετε ποιο διάσημο διαμάντι διαβάζει η πριγκίπισσα; “Όταν είδα την εικονογράφηση της Ναταλίας -πέρα του ότι μου άρεσε πολύ- η πρώτη ερώτηση που της έκανα είναι “τι διαβάζει η πριγκίπισσα;” Και τότε η Ναταλία έφτιαξε μια άλλη εικόνα, που είναι και η τελική και που για όποιον αγαπάει την παιδική λογοτεχνία, είναι ξεκάθαρο το τι διαβάζει.”

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η φλύαρη πριγκίπισσα
    Συγγραφέας: Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
    Διόρθωση: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα Εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-618-03-1069-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular