More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΗ Γερμανία ανακάλεσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των άλλων σχολείων, "εξίσου...

    Η Γερμανία ανακάλεσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των άλλων σχολείων, “εξίσου μεταδοτικά τα παιδιά με τους ενήλικες”

    Η Άνγκελα Μέρκελ ανακάλεσε την απόφασή της για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των άλλων σχολείων, ανέφερε το περιοδικό Focus. Η Γερμανίδια καγκελάριος προβληματίστηκε πολύ από τα αντικρουόμενα πορίσματα των ειδικών επιστημόνων αναφορικά με το περίφημο ιικό φορτίο των παιδιών και τον κίνδυνο μετάδοσης και μόλυνσής τους.

    Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με 16 πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων συζήτησαν σειρά προτάσεων που αφορούν την άρση περιορισμών που ισχύουν εδώ και εβδομάδες. Μετά την τηλεδιάσκεψη με 16 πρωθυπουργούς ομόσπονδων κρατιδίων, δεν υπήρξε συμφωνία σε μια απόφαση αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εκτός από τις μεγάλες τάξεις. Οι διάσταση απόψεων μεταξύ των κρατιδίων δεν γεφυρώθηκε και έτσι τα σχολεία δε θα ανοίξουν.

    Η αναβολή της απόφασης για μαζικό άνοιγμα στηρίχθηκε σε επιδημιολογικές μελέτες αλλά και στην αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα, καθώς και στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν φαίνονται τελικά τόσο δύσκολοι δέκτες και μεταφορείς του συγκεκριμένου ιού.

    Ο Γερμανός καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε στη Deutsche Welle ότι ακόμη κι ένα περιορισμένο άνοιγμα των γερμανικών σχολείων είναι λάθος, ενώ η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανιά Κάρλιτζεκ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανονική επαναλειτουργία των σχολείων τουλάχιστον ως τον Αύγουστο που θα ξανανοίξουν θεωρητικά τα σχολεία, προσθέτοντας ότι μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα, τα μαθήματα θα γίνονται και με ψηφιακή εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και εντός σχολικών αιθουσών.

    Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι η καγκελάριος έχει δυσαρεστηθεί έντονα με τον “Γερμανό Τσιόδρα” Κρίστιαν Ντρόστεν, έναν από εκείνους που ανακάλυψαν τον ιό SARS το 2003, καθώς φέρεται να άλλαξε πολλές φορές άποψη για τον κίνδυνο μετάδοσης των παιδιών αλλά και για άλλα ζητήματα (κλείσιμο συνόρων κ.α.). Πριν λίγες μέρες, ο Ντρόστεν είπε ότι τα παιδιά είναι πιθανότατα εξίσου μεταδοτικά με τους ενήλικε, αφού οι ιοί που μπορούν να ανιχνευθούν στην αναπνευστική οδό είναι σχεδόν ίδιος μεταξύ διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Αυτό ανέφερε η ερευνητική ομάδα του Ντρόστεν.

    Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από την ομάδα του Ντρόστεν, διαπίστωσε ότι παρόλο που τα παιδιά είχαν την τάση να έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα, αυτά που μολύνθηκαν φαίνεται να έχουν τα ίδια επίπεδα κυκλοφορούντος ιού στο σώμα τους με τους ενήλικες. Αυτό υποδηλώνει ότι τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κόμβοι της μετάδοσης Covid-19 εάν αρθούν οι τρέχοντες περιορισμοί.

    Όμως λίγες μέρες πριν, σε άλλη του μελέτη, είχε υποστηρίξει ότι τα παιδιά διατρέχουν μικρότερο κατά 1/3  κίνδυνο μόλυνσης από τους ενήλικες

    «Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της επιστήμης είναι ότι τα νέα ευρήματα γίνονται διαφανή ξανά και ξανά.» Υπάρχει «κάθε μέρα νέα γνώση. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Είναι μέρος της φωτισμένης κοινωνίας μας. Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από το αν οι επιστήμονες κρατούσαν μακριά από τα εμάς τα τελευταία τους ευρήματα».

    RELATED ARTICLES

    Most Popular