More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι, της Σοφίας Μαντουβάλου

    Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι, της Σοφίας Μαντουβάλου

    Ηρωίδα της ιστορίας είναι μια δασκάλα. Όχι όμως μια οποιαδήποτε δασκάλα. Η κυρία Βάσω Χαλάλη είναι μια όμορφη, ψηλή, αδύνατη δασκάλα, τόσο αδύνατη που στο φαρδύ της πουλόβερ χωράνε όλα τα άτακτα παιδιά της τάξης. Το κύριο χαρακτηριστικό της όμως είναι το μυαλό της που ησυχία δεν έχει. Ιδέες μπαινοβγαίνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά κάποιες σφηνώνονται και δεν λένε να ξεκολλήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιδέα που της σφηνώθηκε να γίνουν οι μαθητές της οι πιο ευτυχισμένοι, οι πιο χαρούμενοι, οι πιο δημιουργικοί και οι πιο υπεύθυνοι μαθητές του σχολείου! Η ιδέα της ήρθε όταν σε ένα συνέδριο μια Κινέζα δασκάλα είπε πως τα παιδιά μπαίνουν στο σχολείο ζωντανά ερωτηματικά και βγαίνουν σκέτες τελείες! Τότε ήταν που η Βάσω Χαλάλη υποσχέθηκε στον εαυτό της , οι δικοί της μαθητές ερωτηματικά να έρχονται κι ερωτηματικά να φεύγουν από το σχολείο. Αυτή την ευαίσθητη, χαρισματική, δημιουργική, έξυπνη δασκάλα φυσικά την λάτρευαν οι μαθητές της. Κάθε μέρα μαζί της ήταν και μία έκπληξη. Είχε έναν μοναδικό τρόπο να κάνει τα βαρετά μαθήματα μια διασκεδαστική διαδικασία βιωματικής ανακάλυψης. Οι αγαπημένες της συνήθειες ήταν να χαρίζει ξυλοφιλιά στους άτακτους, να δίνει αστεία παρατσούκλια στους μαθητές της αλλά και στα μαθήματα. Έτσι η Γλώσσα μετονομάστηκε «ώρα για ραβασάκια», τα Μαθηματικά «ώρα για σπαζοκεφαλιές», η Ιστορία «ώρα για επανάσταση», η Γεωγραφία «ώρα για κυνηγητό στην υδρόγειο και η Ευέλικτη Ζώνη «ώρα για καινούριες εμπειρίες».
    Τι θα συμβεί όμως όταν στα αφτιά του Διευθυντή φτάσουν οι καινοτομίες της νεαρής δασκάλας; Ο Διευθυντής θα τη υποχρεώσει να σταματήσει να κάνει του κεφαλιού της. Η κυρία Βάσω παρόλο που δεν το θέλει αναγκάζεται να αρχίσει να διδάσκει με τον γνωστό συμβατικό, βαρετό τρόπο. Οι μαθητές της φυσικά αντιδρούν κι όταν αρχίζουν να μην την προσέχουν κάνοντας φασαρία, το κεφάλι της μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μαυριδερό καζάνι! Οι μαθητές της θα επιστρατεύσουν όλο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα που είχαν διδαχτεί από την αγαπημένη τους δασκάλα, προκειμένου να ξαναγίνουν όλα όπως πριν.
    Μια απολαυστική, έξυπνη, τρυφερή, χιουμοριστική ιστορία που κρύβει μέσα της όμως μεγάλες αλήθειες για την εκπαιδευτική διαδικασία, το σύστημα, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Μερικοί από μας τους εκπαιδευτικούς διαβάζοντάς την σίγουρα θα «ψαχουλεύσουμε» το κεφάλι μας ψάχνοντας για κανένα… καπάκι!
    Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα και ανυπομονούμε για την έκδοση του Δασκάλου με τα όνειρα στα μάτια.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι
    Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου
    Εικονογράφηση: Δέσποινα Καραπάνου
    Εκδόσεις: Πατάκη, 2006, 2019
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 9789601621272

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular