More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ Δρακοκιβωτός- Έλα να σώσουμε τον πιο Σπάνιο Δράκο στη Γη, της...

    Η Δρακοκιβωτός- Έλα να σώσουμε τον πιο Σπάνιο Δράκο στη Γη, της Κουρατόρια Ντρακόνις (εικ.: Τόμισλαβ Τόμιτς)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-13) – Βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες, τους δράκους, τα παραμύθια. Όλα υπάρχουν, ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας. Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα;
    Τζον Λένον

    Η Curatoria Draconis είναι η Προστάτιδα των Δράκων, μέλος μιας μυστικής οργάνωσης ανθρώπων που είναι ορκισμένοι σύμμαχοι όλων των δράκων επί της Γης. Η Δρακοκιβωτός είναι ένα τεράστιο σκάφος που προσπαθεί να ανακαλύψει και να προστατεύσει τους δράκους προσφέροντάς τους βοήθεια και καταφύγιο. Και μας καλεί όλους, να επιβιβαστούμε στην φοβερή αυτή Δρακοκιβωτό και να επισκεφθούμε όλα τα μέρη όπου ζουν δράκοι!

    Το πλήρωμα της Δρακοκιβωτού είναι όλοι ένας και μία. Από τον καθηγητή ιστορίας Π. Χάουι, τη θαλάσσια βιολόγου Δρ. Τσεν Σίλινγκ, τη βιβλιοθηκάριο Αθηνά Μέτα, τον αρχίατρο Δρ. Γιομπού Κολίσι, μέχρι την εξερευνήτρια των πόλων Νίμροντ Γιάκομπσεν, τον επικεφαλής πτήσεων Αουρέλιους ΜακΓκρέγκορ και την ερευνήτρια Δρ Λέξι Σαν. Μη ξεχάσω! Μένει μία θέση ακόμα: για σένα! Επιβιβάσου!

    Άμα δείτε την κιβωτό των δράκων θα πάθετε πλάκα! Ορίστε, να, σας την φωτογράφησα αποκλειστικά και σας την μαρτυράω:

    Η Προστάτιδα των Δράκων είδε τα ενδιαιτήματα των δράκων να τελειώνουν, τους φυσικούς πόρους τους να λεηλατούνται. Και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας. Πρέπει να βιαστούμε. Να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του πιο θαυμαστού είδους… του Ουράνιου Δράκου.

    Στην προσπάθειά μας αυτή θα ξεκινήσουμε από την Ωκεανία και θα γνωρίσουμε τον σκώληκα άνευ άκρα και στην τάφρο των Μαριανών θα γνωρίσουμε ένα ζευγάρι δράκων τανιφά. Στην Ανταρκτική θα μελετήσουμε τον δράκο των πάγων, στην Νότια Αμερική θα δούμε τις ύδρες με τα πολλά κεφάλια αλλά και τους δράκους του δάσους βροχής του Αμαζονίου, στη Βόρεια Αμερική τους δράκοντες, στην Ευρώπη τους δίποδους φτερωτούς Γουάιβερν, στην Αφρική το αμφιθήριο, στην Ασία τον δράκο Λουνγκ. Αυτούς και άλλους πολλούς θα συναντήσουμε σε κάθε ήπειρο της Γης, προσπαθώντας να φτάσουμε στον ουράνιο δράκο, φύλακα των ουρανών, τον δράκο που όλοι οι προστάτες δράκων αναζητούσαν εδώ και γενιές.

    Θα τα καταφέρουμε;

    Έχουμε δυο θεότρελους δημιουργούς που στήνουν ένα εξωπραγματικό πρότζεκτ για τους λάτρεις των δράκων και το κάνουν εμφατικά, με στυλ και με μπόλικο ωραίο θόρυβο. Εντυπωσιακές, πραγματικά καθηλωτικές, τεράστιες εικόνες που αποτυπώνουν μέχρι και την τελευταία φολίδα κάθε δράκου που σχεδόν πιστεύεις θα βγει από το βιβλίο με την κίνηση και την εκφραστικότητά που τις διακρίνει. Η δε τρέλα της Curatoria Dragonis, κατά κόσμον Emma Roberts, φαίνεται από το γεγονός ότι δεν στήνει ένα ευθύγραμμο βιβλίο γνώσεων για τους δράκους και τους λάτρεις τους, παραθέτοντας πληροφορίες, αλλά ως “σκληροπυρηνική οπαδός της φαντασίας” όπως δηλώνει επισήμως στήνει ολόκληρη περιπέτεια αναζήτησης ενός μοναδικού και σπάνιου δράκου. Με αυτόν τον τρόπο μας συστήνει ένα πλήθος δράκων, χαρακτηριστικά, συνήθειες, τόπους, αξιοθέατα, δίνοντας προεκτάσεις περιβαλλοντικές, γεωφυσικές, ιστορικές.

    Στο Τσέλτεναμ, μάλιστα, όπου ζει, υιοθέτησε δύο αδέσποτα σκυλιά και τα ονόμασε Φρόντο (βλέπε Τόλκιν) και Άρια (εδώ σηκώνει κουβέντα η έμπνευσή της). Έχει τη φαντασία στο αίμα της. Και την κατέβασε όλη σε αυτόν τον τόμο.

    Μεγάλου μεγέθους τόμος, πολύ καλή ποιότητα χαρτιού και εκτύπωσης, τρομερή δουλειά στην εικονογράφηση και ένα φιλόδοξο πρότζεκτ που βρίσκει τον στόχο του.

    Για αναγνώστες από 7-8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Έχουμε δυο θεότρελους δημιουργούς που στήνουν ένα εξωπραγματικό πρότζεκτ για τους λάτρεις των δράκων και το κάνουν εμφατικά, με στυλ και με μπόλικο ωραίο θόρυβο. Εντυπωσιακές, πραγματικά καθηλωτικές, τεράστιες εικόνες που αποτυπώνουν μέχρι και την τελευταία φολίδα κάθε δράκου που σχεδόν πιστεύεις θα βγει από το βιβλίο με την κίνηση και την εκφραστικότητά που τις διακρίνει. Η δε τρέλα της Curatoria Dragonis, κατά κόσμον Emma Roberts, φαίνεται από το γεγονός ότι δεν στήνει ένα ευθύγραμμο βιβλίο γνώσεων για τους δράκους και τους λάτρεις τους, παραθέτοντας πληροφορίες, αλλά ως “σκληροπυρηνική οπαδός της φαντασίας” όπως δηλώνει επισήμως στήνει ολόκληρη περιπέτεια αναζήτησης ενός μοναδικού και σπάνιου δράκου.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Δρακοζοωλογία – Ορφέας Περίδης

    Ο Τεμπέλης Δράκος

    Main Titles- John Debney, Dragonfly

    how to train your dragon – Flying theme

    Dragon Flight

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η Δρακοκιβωτός
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Dragon Ark
    Συγγραφέας: Curatoria Draconis
    Εικονογράφος: Tomislav Tomic
    Εκδόσεις: Πατάκη, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Χριστίνα Αϊδίνη, Μιράντα Λεωνίδου
    Διορθώσεις: Κώστας Σίμος
    DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 27,2 X 37
    ISBN: 978-960-16-9026-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular