More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΚάτι δεν πάει καλά, του Τζόρι Τζον (εικ.: Έριν Κράαν)

    Κάτι δεν πάει καλά, του Τζόρι Τζον (εικ.: Έριν Κράαν)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-5) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το πουλί φωλιά, η αράχνη ιστό, ο άνθρωπος φιλία.
    Γουίλιαμ Μπλέικ

    Το αρκουδάκι έφαγε, έγραψε ημερολόγιο, πότισε το φυτό, δοκίμασε το δώρο της γιαγιάς αλλά έχει την αίσθηση ότι κάτι ξεχνάει. Κάτι δεν πάει καλά! Νιώθει έξω από τα νερά του. Κάτι τον ενοχλεί αλλά δεν ξέρει τι. Βγαίνει βόλτα, μιλά με τα ζώα αλλά… για μισό λεπτό: “Γιατί το αρκουδάκι φοράει βρακάκι;”

    Αλλά η ανησυχία του αρκούδου συνεχίζεται όσο κι αν προσπαθεί να το υποβαθμίσει. Όλοι απορούν όμως. “Γιατί το αρκουδάκι φοράει βρακάκι;” Ώσπου ένας φίλος, θα τολμήσει να του πει αυτό που μάλλον του φταίει. Είναι αυτό το βρακάκι το οποίο όμως θα έχει μια εντελώς άλλη κατάληξη.

    Κι εκεί που υποψιάζεσαι ότι είναι μια ιστορία για την ενούρηση, τσακ, στην φέρνει ο Τζόρι Τζον και στην μετατρέπει σε μια ιστορία για την πραγματική φύση της φιλίας, το θάρρος να υποστηρίζεις τις επιλογές του, τον μιμητισμό, την διαφορετικότητα τελικά.

    Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ χιούμορ αλλά πρέπει να το διαβάσεις προσεκτικά για να το αισθανθείς. Αυτό το χιούμορ είναι και το μεγάλο του ατού. Άλλωστε ο Τζόρι Τζον έχει γράψει εκείνη την επική σειρά με τον αρκούδο και τον πάπιο, όπου σάρωσε με το αυθεντικό χιούμορ του και τις μεστές σοφίες του για την πραγματική φιλία. Αυτή η έννοια της φιλίας τον απασχολεί και εδώ και την προσεγγίζει πάλι με χιούμορ, πάλι με ένα δίδυμο φίλων μέσω των οποίων μας προσφέρει διαστάσεις της φιλίας.

    Οι φίλοι είναι πάντα εκεί για να αντιστρέψουν την πραγματικότητα υπέρ σου. Όχι για να σου ασκούν κριτική δημοσίως. Η κριτική γίνεται όταν είστε οι δύο σας. Αυτά λέει σε ελεύθερη μετάφραση ο συγγραφέας και τα προσυπογράφουμε.

    Η εικονογράφηση της Erin Kraan είναι πολύ παιχνιδιάρικη, στο ύφος του κειμένου, με μεγάλα εκφραστικά βλέμματα, γήινα χρώματα και αρκετή δουλειά στις λεπτομέρειες των απόψεων του δάσους.

    Για αναγνώστες από 3 ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Κι εκεί που υποψιάζεσαι ότι είναι μια ιστορία για την ενούρηση, τσακ, στην φέρνει ο Τζόρι Τζον και στην μετατρέπει σε μια ιστορία για την πραγματική φύση της φιλίας, το θάρρος να υποστηρίζεις τις επιλογές του, τον μιμητισμό, την διαφορετικότητα τελικά. Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ χιούμορ αλλά πρέπει να το διαβάσεις προσεκτικά για να το αισθανθείς. Αυτό το χιούμορ είναι και το μεγάλο του ατού. Άλλωστε ο Τζόρι Τζον έχει γράψει εκείνη την επική σειρά με τον αρκούδο και τον πάπιο, όπου σάρωσε με το αυθεντικό χιούμορ του και τις μεστές σοφίες του για την πραγματική φιλία. Αυτή η έννοια της φιλίας τον απασχολεί και εδώ και την προσεγγίζει πάλι με χιούμορ, πάλι με ένα δίδυμο φίλων μέσω των οποίων μας προσφέρει διαστάσεις της φιλίας.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κάτι δεν πάει καλά
    Τίτλος πρωτοτύπου: Something’s Wrong
    Συγγραφέας: Jory John
    Εικονογράφος: Erin Kraan
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Γιώργος Τσακνιάς
    Διορθώσεις: Αγγελική Παπαγεωργίου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 28
    ISBN: 978-960-484-750-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular