More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΗ θέση του Βασίλη Παπαθεοδώρου μέσω του δικηγόρου του Σταύρου Γεωργόπουλου

    Η θέση του Βασίλη Παπαθεοδώρου μέσω του δικηγόρου του Σταύρου Γεωργόπουλου

    Την εκδοχή του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου κατά την ανάκρισή του από τις αρχές για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία κατηγορείται έδωσε ο δικηγόρος του συγγραφέα Σταύρος Γεωργόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο Mega, σήμερα 2 Νοεμβρίου 2022.

    Ο κύριος Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο βάσει νομοθεσίας να υπάρχει τέτοιο υλικό στην κατοχή οποιουδήποτε πολίτη, γι’ αυτό είναι κακουργηματικής φύσης και μόνο η κατηγορία της κατοχής τέτοιου υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Πρέπει να σημειώσω, όμως, ότι για τον κύριο Παπαθεοδώρου δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, δεν υπήρξε ποτέ καμία υπόνοια ή νύξη ότι έστω έχει εκδηλώσει ή έχει εξωτερικεύσει ένα ύποπτο βλέμμα προς οποιοδήποτε ανήλικο παιδί.”

    Και συνέχισε ο κύριος Γεωργόπουλος: “Ο κύριος Παπαθεοδώρου εξέφρασε την απέχθειά του και την αποστροφή του για το συγκεκριμένο υλικό και δήλωσε ότι γενικώς μέχρι σήμερα ιστορικά η θεματολογία του αφορούσε και προσέγγιζε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας. Έχει συγγράψει βιβλία για την ξενοφοβία, για τον ρατσισμό, για τον σχολικό εκφοβισμό. Σε ένα τελευταίο του βιβλίο, τη Νύχτα που έπεσαν τ΄αστέρια, είχε περιγράψει ένα σκηνικό βιασμού.

    Αυτές ήταν οι θέσεις του κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως, ότι δηλαδή με σκοπό να συγγράψει πάλι κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, διότι ακόμα κι αν δεν υπάρχει πράξη βιασμού, το να εκτίθεται ένα ανήλικο παιδί σε βίντεο και μόνο αυτό συνιστά κακοποίηση, δεν το συζητούμε. Ο λόγος για τον οποίον ο ίδιος είπε ότι ήθελα να έχω πρωτογενές υλικό για να μπορέσω να δω τις περιγραφές και να συγγράψω κάτι με καταγγελτικό πρόσημο.”

    Δείτε εδώ όλη την εκπομπή με τις υπόλοιπες δηλώσεις του δικηγόρου και τη συζήτηση με τον οικοδεσπότη δημοσιογράφο

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular