More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2024Η ιστορία της Τζο: Πώς να φροντίζεις έναν τετράποδο φίλο, της Έλενα...

    Η ιστορία της Τζο: Πώς να φροντίζεις έναν τετράποδο φίλο, της Έλενα Μπούλεϊ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-11) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Δεν είμαι εκπαιδεύτρια σκύλων, είμαι εικονογράφος. Έχω όμως ένα αγαπημένο σκυλί. Το όνομά της είναι Τζο. Όταν την πήρα, ήξερα ελάχιστα πράγματα σχετικά με τους σκύλους κι έτσι έκανα πολλά λάθη. Ίσως το βιβλίο αυτό σε βοηθήσει να τους καταλάβεις καλύτερα, και σου δείξει πώς να επικοινωνείς μαζί τους και πώς να τους φροντίζεις.

    Η εικονογράφος Elena Buray σε ένα πλήρες βιβλίο γνώσεων-οδηγός για κάθε άνθρωπο που ζει με σκύλο.

    Περί τίνος πρόκειται

    «Γεια σου! Με λένε Lena».

    Η Elena Bulay, με αφορμή τη δική της σκυλίτσα, την Τζο, κάνει ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο των σκύλων, των αδιαμφισβήτητα καλύτερων φίλων των ανθρώπων. Το ταξίδι ξεκινά από την καταγωγή τους, που φέρεται να είναι οι λύκοι, παρότι διαφέρουν μαζί τους και πλέον μετράμε 359 διαφορετικές, καταγεγραμμένες ράτσες. Αν θέλεις έναν σκύλο για κατοικίδιο, πρέπει να ξέρεις ότι έχει ανάγκες και ότι πρέπει να επιλέξεις το σωστό σκυλί με βάση το πού μένεις, καθώς οι ανάγκες αυτές διαφέρουν σημαντικά σε κίνηση, άσκηση κ.α.

    Η Buray πήρε τον Τζο από ένα καταφύγιο και ζουν στο κέντρο της Μόσχας. Μας την προτείνει κι εμάς την υιοθεσία, από την αγορά. Σώζεις ένα ζώο. Πώς επικοινωνούν; Τι σημαίνουν οι στάσεις του σώματός τους; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με το βιβλιάριο, το διαβατήριο, τα εμβόλιά τους, το μικροτσίπ; Τι (πρέπει να) τρώνε; Πώς εκπαιδεύονται για την τουαλέτα τους; Πόσο σημαντική (και πόσο μεγάλη πρέπει να) είναι η βόλτα για τα σκυλιά; Σαμαράκι ή κολάρο; Με λουρί ή χωρίς; Τι παιχνίδια να παίξεις μαζί τους; Πώς πρέπει να ανταμείβονται; Τι περιλαμβάνει η φροντίδα τους; Τι κάνεις σε περίπτωση ασθένειας; Σε ταξίδι και μετακινήσεις με τα μέσα; Πώς αντιμετωπίζεις προβλήματα συμπεριφοράς; Ποια είναι τα σημάδια του γήρατος;

    Εστιάζοντας

    Η δημιουργός εναλλάσσει ασπρόμαυρες εικόνες με πολύτιμες πληροφορίες δια χειρός έμπειρου κατόχου σκύλου, όχι κτηνιατρικής προέλευσης και γραφής, και εξαίρετα εικονογραφημένα έγχρωμα δισέλιδα όπου η προσωπική ιστορία της συγγραφέα με την Τζο λειτουργεί αποσυμπιεστικά ως προς τις πληροφορίες, προσανατολίζοντας προς την αυτοαναφορικότητα το βιβλίο, δημιουργεί μια διπλή, αλληλοσυμπληρωματική έκδοση όπου η πληροφορία εναλλάσσεται με το βίωμα και αντιστρόφως, πραγματοποιώντας έτσι μια υπεύθυνη καταγραφή της ευθύνης αλλά και της χαράς να έχεις έναν σκύλο στο σπίτι σου, μαζί σου. Δεν υπάρχει υπερσυσσώρευση πληροφορίας χάριν κάποιας δήθεν πληρότητας, ούτε κουραστικός ακαδημαϊσμός, αλλά ένα βιβλίο διατεταγμένο και προσανατολισμό προς παιδιά και δευτερευόντως τους γονείς τους. Οι δε εικόνες φανερώνουν σε αρκετές σελίδες μια εικονογράφο που το έχει ψάξει, που έχει άποψη και αποτυπώνει με στυλ τη δική της πραγματικότητα, ενσωματώνοντας τον εαυτό της και την Τζο ως φιγούρες.

    Οι πληροφορίες που δίνονται με υπευθυνότητα έχουν ελεγχθεί από τον κτηνίατρο Pavel Tochilovskiy και τον ειδικό στη συμπεριφορά των ζώων Anton Volkov, ενώ συμβουλές έχει δώσει για διάφορες πτυχές η κοινωνική ακτιβίστρια Katya Bakro. Περιλαμβάνει ελληνικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, φιλοζωικές εταιρίες και καταφύγια ζώων.

    Αγάπη, τρυφερότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα. Το να έχεις σκύλο είναι σαν να έχεις παιδί. Σε χρειάζεται. Και αυτό το καλοφτιαγμένο βιβλίο σε βοηθάει να μάθεις από πρώτο χέρι πώς να του φέρεσαι και πώς να έχεις μια όμορφη ζωή μαζί του.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καπόν.

    Διακρίσεις

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Η ιστορία της Τζο: Πώς να φροντίζεις έναν τετράποδο φίλο
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    The Dog Bock

    Συγγραφέας:

    Elena Bulay

    Εικονογράφος:

    Elena Bulay

    Εκδόσεις:

    Καπόν, Σεπτέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Ιωάννα Βαρβαλούκα

    Σελίδες:

    96

    Μέγεθος:
    21 X 28
    ISBN:

    978-618-218-023-5

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular