More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ μυστική συνταγή της Έλλης, της Μαρίας Παπαγιάννη (εικ.: Θανάσης Δήμου)

    Η μυστική συνταγή της Έλλης, της Μαρίας Παπαγιάννη (εικ.: Θανάσης Δήμου)

    Μαρία Παπαγιάννη, υποψήφια HCA Award 2020, #HCAΑ2020, #HCAAgreeknominee,#maria_papayanni

    Η Έλλη αγαπάει πολύ τη γιαγιά της. Είναι ζαχαροπλάστης η γιαγιά της και φτιάχνει τα ωραιότερα γλυκά του κόσμου. Μήπως όμως και η Έλλη δεν είναι; Όχι μόνο χώνει τα χέρια της στο αλεύρι για να τη βοηθήσει, αλλά και τα καλοκαίρια στην παραλία φτιάχνει με άμμο και τα κουβαδάκια της ένα σωρό γλυκά και τα προσφέρει σε όλους.

    Σήμερα όμως είναι μια μέρα άλλη. Η γιαγιά και η Έλλη θα φτιάξουνε ψωμάκια, πολλά ψωμάκια, με σταφίδες και μέλι. Θα είναι μια μυστική συνταγή. “Μα ποιος θα φάει τόσα ψωμάκια;” αναρωτιέται η Έλλη. Κι αρχίζει να φαντάζεται τις φίλες της γιαγιάς που ετοιμάζονται για να έρθουν το βράδυ σπίτι.

    Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα ψωμάκια είναι πράγματι για τις φίλες της γιαγιάς, αλλά θα τους τα πάνε εκείνη και η Έλλη, δε θα έρθουν αυτές σπίτι. Και θα τους τα πάνε στο δικό τους σπίτι. Γιατί μένουν όλες μαζί…

    Μια πολύ τρυφερή ιστορία αλληλεγγύης και κατανόησης. Οι γιαγιάδες, οι παππούδες, η Τρίτη Ηλικία όπως τη λέμε οι μεγάλοι, η πλέον ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα μετά τα παιδιά, μπαίνουν στην άκρη της γραφίδας της Μαρίας Παπαγιάννη και παρουσιάζονται με ψύχραιμο, γλυκό βλέμμα, δίχως συναισθηματικούς εκβιασμούς και κραυγές, μα ούτε κι ωραιοποιήσεις.

    Η επαφή ενός μικρού παιδιού με ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας είναι μια διαδικασία στην οποία θα έπρεπε να βάζουμε όλα τα παιδιά. Για να δουν τον κύκλο της ζωής, να σκεφτούν για τις διαφορετικές ανάγκες ανθρώπων άλλης ηλικιακής κατηγορίας, να οσμιστούν ακόμα ακόμα και το κοντοζύγωμα του τέλους της ζωής.

    Αυτή η διαδικασία ξετυλίγεται υποδειγματικά στο βιβλίο της συγγραφέα. Με τη σκιτσαριστή εικονογράφηση του Θανάση Δήμου που τη βρήκα πολύ ταιριαστή ως στυλ με την ιστορία, έχετε την ευκαιρία μιας εξαιρετικής διείσδυσης στα μονοπάτια της αγάπης προς τους αγαπημένους ανθρώπους μας που… να… μεγάλωσαν λίγο…

    Από τις εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μυστική συνταγή της Έλλης
    Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
    Εικονογράφηση: Θανάσης Δήμου
    Παιδαγωγική επιμέλεια σειράς: Βασιλική Νίκα
    Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 2015
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-5486-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular