More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ ξεκαρδιστική ζωή των κατοικίδιων ζώων, του Τζέιμς Κάμπελ (εικ.: Ρομπ Τζόους,...

    Η ξεκαρδιστική ζωή των κατοικίδιων ζώων, του Τζέιμς Κάμπελ (εικ.: Ρομπ Τζόους, μετ.: Ε. Κολυδά)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα.
    Martin Buber

    Το χιούμορ που απευθύνεται σε παιδιά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Οι περισσότεροι ενήλικες δεν ξέρουν με τι γελάνε τα παιδιά. Νομίζουν ότι γελούν με το Χ, ενώ τα παιδιά βρίσκουν αυτό το “αστείο” παντελώς αδιάφορο και γελούν συγκαταβατικά ή από ευγένεια αν είστε μπροστά. Αν δεν είστε μπροστά, το πιθανότερο είναι να σκεφτούν κάτι σε “τι κρυάδα” ή “μπλιαχ, δεν μ’ αρέσει”.

    Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί συγγραφείς ξεκινούν να γράψουν κάτι που να περιέχει χιούμορ ή αστεία και δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά. Γιατί τα παιδιά μπορεί να γελάσουν με απλοϊκά πράγματα, με εικόνες που τους φαίνονται αστείες ενώ σε εμάς μπορεί να μοιάζουν πιο συνηθισμένες. Για να γράψεις αστεία για παιδιά, πρέπει να έχει επιβιώσει μέσα σου κάτι από το παιδί που είχες μέσα σου, αν υπήρξε κι αυτό ουσιαστικά.

    Ο Τζέιμς Κάμπελ σε πιάνει από τη πρώτη σελίδα, πριν καν ξεκινήσει το κυρίως σώμα του βιβλίου του και καταλαβαίνεις ότι έχεις μπλέξει με κάποιον θεοπάλαβο που θα καν το παν για να περάσεις καλά διαβάζοντας την ιστορία του. Ιστορία! Δεν είναι ιστορία. Είναι ένας παλαβός οδηγός για τα κατοικίδια. Πώς να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο; Πώς να πείσεις τους γονείς σου να σου πάρουν ένα κατοικίδιο, το σωστό κατοικίδιο, αυτό που θες; Θες άλογο; Ποια ράτσα αλόγου σου ταιριάζει τότε; Ξέρεις πώς να ταίζεις ένα κατοικίδιο; Σε ποιο σκεύος; Πώς κάνουν την ανάγκη τους τα ζώα; Υπάρχουν γάτες που πηγαίνουν στην τουαλέτα των ανθρώπων; Ξέρεις να αναγνωρίζεις κακάκια ζώων; Δεν είναι μόνο για να παίζεις με τα ζώα. Πρέπει να μαζεύεις και τα κακά τους, φίλε.

    Στον οδηγό του Κάμπελ θα βρείτε πολλά ακόμα. Προβλήματα που θα συναντήσεις στη ζωή με ένα κατοικίδιο. Αλλά κυρίως Θα γνωρίσεις άπειρες ράτσες σκύλων (λουκάνικα, λαμπραντόρ, Έρντεϊλ Τεριέ, Τσιουάουα, Σπάνιελ, πορτμαντό κ.α.), αλόγων, γατιών, ψάρια, πόνι, ινδικά χοιρίδια, χάμστερ και πολλά άλλα, συνήθειες, λεπτομέρειες της ζωής τους, ιστορικά στοιχεία, ιδέες για ονόματα και για παιχνίδι, προβληματισμούς.

    Ολόκληρο το βιβλίο είναι ασφαλώς γραμμένο με σκοπό να μην είναι βαρετό, να δίνει πληροφορίες αλλά να μην έχει καμία σχέση με εγκυκλοπαιδικό οδηγό ή άλλο παρόμοιο βιβλίο γνώσεων. Οι πολλές σπάνιες, διασκεδαστικές πληροφορίες, ο τρόπος γραφής, το χιούμορ που ξετρυπώνει από παντού, είναι στοιχεία που το κάνουν πολύ ευχάριστο στα παιδιά.

    Κάποιες φορές, σε κάποιες σελίδες θα γελάσετε πολύ.

    Για αναγνώστες από 7 ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Ολόκληρο το βιβλίο είναι γραμμένο με σκοπό να μην είναι βαρετό, να δίνει πληροφορίες αλλά να μην έχει καμία σχέση με εγκυκλοπαιδικό οδηγό ή άλλο παρόμοιο βιβλίο γνώσεων. Οι πολλές σπάνιες, διασκεδαστικές πληροφορίες για τα κατοικίδια, ο τρόπος γραφής, το χιούμορ που ξετρυπώνει από παντού, είναι στοιχεία που το κάνουν πολύ ευχάριστο στα παιδιά.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Secret Life Of Pets (Soundtrack) – Meet The Pets

    The Secret Life Of Pets (Soundtrack) – Meet Duke

    Do Dap – Adriano Celentano

    Le avventure di Pinocchio- Quintetto D’Ottoni E Percussioni Dell’Ort

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η ξεκαρδιστική ζωή των κατοικίδιων ζώων
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Funny Life of Pets
    Συγγραφέας: James Campbell
    Εικονογράφηση: Rob Jones
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Φεβρουάριος 2021
    Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Έλπη Κυργιοπούλου
    Σελιδοποίηση Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 248
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-01-3643-2

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular