More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο αγόρι που πετούσε με δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Το αγόρι που πετούσε με δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει απόσπασμα- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Τα παραμύθια δεν αποκαλύπτουν στα παιδιά ότι υπάρχουν δράκοι. Τα παιδιά ξέρουν ήδη ότι υπάρχουν δράκοι. Τα παραμύθια λένε στα παιδιά ότι οι δράκοι μπορούν να σκοτωθούν.
    G. K. Chesterton

    Τρίτο βιβλίο για την πολύ όμορφη σειρά της Άντι Σέπερντ και ο Τόμας παρατηρεί ότι ο Λάμπης, ο μικρός του δράκος, έχει εξαφανιστεί. Για όποιον δεν ξέρει τα προηγούμενα βιβλία, ο Λάμπης δεν είναι απλώς ένας δράκος, ούτε καν ένα απλό κατοικίδιο αλλά ένας μοναδικός φίλος για τον Τόμας.

    Μια ζωή χωρίς δράκους όμως είναι μια βαρετή ζωή για τον Τόμας. Αλλά η συμφωνία με τον παππού ήταν συμφωνία. Οι δράκοι έπρεπε να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκαν μέχρι το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

    Είχαμε δει τι μπορούσε να κάνει ένας πραγματικά μεγάλος δράκος, τον χαμό που μπορούσε να προκαλέσει, και ο παππούς είπε ότι το να έχουμε τέσσερις δράκους τέτοιου μεγέθους δεν ήταν κάτι που μπορούσε να διαχειριστεί κανένας μας“.

    Ο Τόμας ήξερε πως ο παππούς είχε ένα δίκιο. Αλλά άντε να το πεις τώρα αυτό στους κολλητούς του, τον Τεντ, την Κατ και τον Κάι. “Πολύ απλά δεν άντεχα να τους ξεφουρνίσω κάτι τέτοιο“.

    Η συμφωνία συμφωνία και η καρδιά καρδιά. Ο Τόμας ένιωθε ήδη μέσα του ότι δεν μπορεί να τηρήσει την συμφωνία με τον παππού. Τα γενέθλια της τρίχρονης αδερφής του, της Λόλι, είναι βαρετά χωρίς δράκους, χωρίς μια έκπληξη, χωρίς λίγη δράση. Κάτι πρέπει να γίνει. Και θα γίνει!

    Το Χάλογουιν, ωστόσο, η κατάσταση με τους δράκους φεύγει ξανά, γρήγορα, εκτός ελέγχου. Αρχίζουν σιγά σιγά να πείθονται. “Το πρόβλημα είναι ότι όσο και αν το θέλουμε, απλούστατα δε νομίζω ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε άλλο“. Όμως, υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα πριν τους αφήσουν να φύγουν: πού είναι η πατρίδα των δράκων; Πού βρίσκεται η Ciudad Oculta de los Dragones; Πού είναι, λοιπόν, η κρυμμένη πόλη των δράκων για να τους πείσουν να φύγουν για εκεί;

    Τρίτη φορά που η Άντι Σέπερντ φτιάχνει μια καλοχορδισμένη περιπέτεια για παιδιά, με χιούμορ, με πολλή φαντασία πάντα, με παιδική αθωότητα, με τη μαγεία που χρειάζεται αυτή η ηλικία για να φτερουγίσει πιο ψηλά. Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο, ευχάριστο, θέτει ζητήματα, δίχως όμως να τα φορτώνει με υπερβολικό βάρος, αφού προέχει η αναγνωστική απόλαυση, η περιπέτεια, την οποία η συγγραφέας φροντίζει συνεχώς με τα καλούδια της πλοκής, της αγωνίας και των μικρών ανατροπών.

    Για την ηλικία των 8-11 νομίζω ότι πρόκειται για τρανή βιβλιοπρόταση. Τα παιδιά θα δουν τις αξίες της φιλίας, της οικογένειας και την αγάπης για τα μέλη της και ασφαλώς τον αποχωρισμό με κάτι που αγαπάς πολύ και κάνει τη ζωή σου να έχει νόημα.

    Η εικονογράφηση της Σάρα Όγκιλβι είναι καθοριστική για την επιτυχία, όχι του κειμένου, αλλά της έκδοσης καθώς η οπτική αφήγηση που πραγματοποιεί γίνεται με καλόγουστα σκίτσα που παρεμβάλλονται καίρια διασπώντας την μονοκαθεδρία του κειμένου.

    Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους βρέθηκε στη #xrysh_lista_2021 του ELNIPLEX.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    (πατήστε FullScreen για να διαβάσετε άνετα)

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Τρίτη φορά που η Άντι Σέπερντ φτιάχνει μια καλοχορδισμένη περιπέτεια για παιδιά, με χιούμορ, με πολλή φαντασία πάντα, με παιδική αθωότητα, με τη μαγεία που χρειάζεται αυτή η ηλικία για να φτερουγίσει πιο ψηλά. Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο, ευχάριστο, θέτει ζητήματα, δίχως όμως να τα φορτώνει με υπερβολικό βάρος, αφού προέχει η αναγνωστική απόλαυση, η περιπέτεια, την οποία η συγγραφέας φροντίζει συνεχώς με τα καλούδια της πλοκής, της αγωνίας και των μικρών ανατροπών.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Main Titles- John Debney, Dragonfly

    how to train your dragon – Flying theme

    Dragon Flight

    Romantic Flight

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το αγόρι που πετούσε με δράκους
    Τίτλος πρωτοτύπου: The boy who flew with dragons
    Συγγραφέας: Άντι Σέπερντ
    Εικονογράφηση: Σάρα Όγκιλβι
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 288
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-2180-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular