More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΘέατροΗ πρώτη θεατρική εμπειρία κάθε μωρού έχει την υπογραφή «Καληνύχτα μέρα»

    Η πρώτη θεατρική εμπειρία κάθε μωρού έχει την υπογραφή «Καληνύχτα μέρα»

    Θέατρο για μωρά! Η πρώτη θεατρική παράσταση για μωρά! Μια μοναδική παράσταση για πολύ μικρά παιδιά από ενός έτους! Ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία για βρέφη!….

    Πολλοί φίλοι και γνωστοί μου παρακολουθήσαν την παράσταση "Καληνύχτα μέρα" και μου είπαν τα καλύτερα λόγια. Βγήκαν από το θέατρο ενθουσιασμένοι, με τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτοί και τα μωρά τους. Μου κίνησε την περιέργεια. Είναι δυνατόν ένα μωρό να παρακολουθήσει θέατρο; Και για πόση ώρα; Και τι θέατρο είναι αυτό;

    Έτσι, μια μέρα το αποφάσισα και πήγα μαζί με μια φίλη μου και το μωρό της να το δω. Να έχω την προσωπική μου εμπειρία. Μπαίνοντας στο θέατρο ανησυχούσα η αλήθεια είναι, ότι θα κουραστώ. "Θέατρο για μωρά…"! Θα κλαίνε, θα γκρινιάζουν, θα τρέχουν από 'δω κι από εκεί, πονοκέφαλος… Πώς θα περάσει η ώρα; Τι το 'θελα; Σκεφτόμουν. Πράγματι γύρω μου η αίθουσα ήταν γεμάτη μωρά. Πολλά μωρά και μάλιστα πολύ μικρά. Ενός έτους και κάτι παραπάνω. Καθισμένα σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή, μέσα στην αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά, παρακολουθούσαν… Ναι. Κι όμως, παρακολουθούσαν και μάλιστα προσηλωμένα. Ακίνητα, με τα μάτια διάπλατα και καρφωμένα σε κάθε ερέθισμα οπτικό, ακουστικό, κινητικό.

    Η ατμόσφαιρα ονειρική, όπως ταιριάζει σε μια… "καληνύχτα".
    Όλη η σκηνή σκεπασμένη με ένα πολύχρωμο πάπλωμα. Γύρω, γύρω κουδουνίστρες, λούτρινα παιχνίδια,… ό,τι έχει ένα μωρό κοντά στο κρεβάτι του.
    Το φως διακυμαίνεται σε μπλε βαθύ και ανοιχτό… Είναι νύχτα οι δύο κοπέλες – ηθοποιοί κοιμούνται. Ένα ξεχωριστό νανούρισμα ακούγεται και σε χαλαρώνει, σε παρασύρει μέσα σε ένα ταξίδι, μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης.  Το φως αλλάζει στις ζεστές αποχρώσεις του κίτρινου. Ξημερώνει. Το ηλιοτρόπιο, μια μέλισσα, ένα μουσικό κουτί, ένα ποτιστήρι, μια κουδουνίστρα, ένα πουλάκι, ένα ποδήλατο γεμίζουν κάθε φορά το παιχνίδι της ημέρας των δύο κοριτσιών. Ένα ατέλειωτο ευχάριστο παιχνίδι που δε λέει να σταματήσει με τον ερχομό της νύχτας. Συνεχίζεται πολλές φορές και κάτω από το πάπλωμα έως ότου τα μάτια δεν αντέχουν άλλο. Παραδίδονται σ' ένα γλυκό νανούρισμα και κλείνουν. Κλείνουν όμως για να συνεχίσουν να βλέπουν τις εικόνες των αναμνήσεων, των όμορφων στιγμών και εμπειριών της ημέρας.
    Τα σκηνικά και τα κουστούμια της Μαρίας Μπαχά είναι απέριττα και πολύ όμορφα. Πολύ εντυπωσιακό το μεγάλο ηλιοτρόπιο που ανθίζει επί σκηνής. Πολύ καλές οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία που πολύ έξυπνα, σχεδόν μαγικά θα έλεγα, σε μεταφέρει στο χωροχρόνο.
    Η μουσική επένδυση της παράστασης είναι ξεχωριστή. Ήχοι της φύσης που δημιουργούνται επί σκηνής. Η κυκλική κίνηση από ένα πλαστικό σωλήνα δίνει την αίσθηση του αέρα που όλο και δυναμώνει, η θάλασσα φουσκώνει και τα κύματά της ακούγονται μέσα από μπουρμπουλήθρες… το μουσικό κουτί με το βαλς των λουλουδιών κάνει το ηλιοτρόπιο να ανθίσει, τα κορίτσια εντυπωσιάζονται και τα επιφωνήματά τους "α", "ο" παρασύρουν τα μωρά που τα μιμούνται, ένα πουλάκι εμφανίζεται και κελαηδάει μέσα από μια λαλίτσα και μετά… κρύβεται… Πού πήγε; Ακούσατε κι άλλο; Και όλοι μαζί κοιτούν μήπως το βρουν… Και κάπως έτσι αρχίζει η διάδραση ανάμεσα στα παιδιά.
    Το νανούρισμα που κάθε τόσο επανέρχεται, αναγγέλλει τη νύχτα και μας λέει το πιο γλυκό καληνύχτα μέσα από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας του Βασίλη Καζή. Ένα καληνύχτα που κανείς, όσο μικρός και όσο μεγάλος κι αν είναι, σίγουρα δεν ξεχνά και σιγοτραγουδά για πολλές μέρες ακόμη.

    Στο τέλος της παράστασης ανεβαίνουν όλα τα παιδιά στη σκηνή για να μεταμορφωθούν. Γίνονται πουλιά, κολυμπάνε, μυρίζουν ηλιοτρόπια, κάνουν ποδήλατο… βιώνουν θεατρικά ρόλους, ανακαλύπτουν τη χαρά και αποκτούν  τις πρώτες τους θεατρικές εμπειρίες στη σκηνή!

    Συγχαρητήρια στην ομάδα Artika που δημιούργησε μια παράσταση θεάτρου υψηλής αισθητικής καταφέρνοντας να αγγίξει όλες τις αισθήσεις των βρεφών και να τα παρασύρει στο ονειρικό ταξίδι. Μια παράσταση που κάθε μωρό πρέπει να δει, μια εμπειρία που κάθε μωρό πρέπει να έχει.

    info:

    «Καληνύχτα μέρα» από την ομάδα Artika
    κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ.

    Θέατρο Studio Μαυρομιχάλη,
    Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων
    Γενική είσοδος: 10 €
    Μειωμένο: 8 €

    Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 6453330

    Το ELNIPLEX σε συνεργασία με την ομάδα  Αrtika προσφέρει 2 διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016.

    Τι πρέπει να κάνετε:

    1. Πατήστε Like και Κοινοποιήστε Δημόσια την ανάρτηση από την σελίδα του elniplex στο facebook.
    2. Γράψτε ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της σελίδας του elniplex στο facebook.
    3. Στείλτε μήνυμα στη σελίδα του elniplex στο facebook  με τα στοιχεία σαςώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί σας.

    Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν στην ανάρτηση του facebook με σχόλιο του elniplex και θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.
    Ισχύς διαγωνισμού Τρίτη 8/3 έως Παρασκευή 11/3, ώρα 14:00.

    Καλή επιτυχία!

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular