More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα- Μάγκας (διασκευή: Τζένη Τασάκου, εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα- Μάγκας (διασκευή: Τζένη Τασάκου, εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Ο διάσημος Μάγκας της νεανικής ελληνικής λογοτεχνίας είναι εδώ, διασκευασμένος από την Τζέμη Τασάκου για παιδιά από 4 ετών. Βιβλίο που ταξίδεψε σε χιλιάδες σπίτια όλο τον περασμένο αιώνα και θεωρήθηκε κλασικό πια.

    Ποιος ήταν ο Μάγκας; Όσοι δεν έτυχε να τον γνωρίσετε ποτέ, ήταν ένας σκύλος (κουτάβι Φοξ Τερριέ) που ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με την οικογένειά του. τον Λουκά, τη Λίζα, την Άννα, τον Μήτσο, τον κύριο και την κυρά του, την αριστοκράτισσα φοράδα Νταίζη και τον Μπόμπη το άλογο. Όταν έρχεται η γιαγιά, είναι η καλύτερή του Μάγκα. Γιατί η γιαγιά διηγείται στα εγγόνια της πολλές ιστορίες κι ο Μάγκας κουλουριάζεται και ακούει κι αυτός.

    Και τι δεν τους λέει η γιαγιά! Για το Θανάση Διάκο, τον Κολοκοτρώνη, τον Μπότσαρη, το Μεσολόγγι και τους πολιορκημένους. Μα μια μέρα που ο Μάγκας κάνει μια ζημιά και ρίχνει στο πάτωμα βαζάκια και αγαλματάκια, η κυρά του τον απείλησε και εκείνος πετάχτηκε μεμιάς έξω από το παράθυρο. Έτσι βρέθηκε στο δρόμο ο Μάγκας κι άρχισε να τριγυρνά μονάχος στην πόλη.

    Μαζί του θα σεργιανίσει ο αναγνώστης στις περιπέτειές του. Με το κοκκαλιάρικο σκυλί, τον Αφράτο, που αποδείχηκε πιο γενναίος από όλου του κόσμου τους ιππότες, πέρασαν πολλά. Φυλακίστηκαν σε ένα βαρέλι από Άγγλους στρατιώτες αλλά δραπέτευσαν. Μια άλλη μέρα ο Αφράτος έσωσε ένα κοριτσάκι που παραλίγο να πνιγεί στη θάλασσα. Το κοριτσάκι ήταν η Λίζα. Και κάπως έτσι ο Μάγκας βρέθηκε ξανά στο σπίτι. Το τι έγινε μετά; Ε… Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα είναι αυτός. Έγιναν πολλά!

    Η ιστορία του Μάγκα από την Πηνελόπη Δέλτα περιγράφει απείρως περισσότερες περιπέτειες που δε χωράνε σε μια ολιγοσέλιδη διασκευή. Ωστόσο, αυτή η διασκευή λειτουργεί, όπως οι περισσότερες διασκευές κλασικών μυθιστορημάτων, εισαγωγικά. Ένας κόσμος λογοτεχνίας ανοίγεται μπροστά στο παιδί που αποκτά μια πρώτη επαφή με ένα κλασικό έργο, όπως ο Μάγκας. Η πάσα δίνεται ήδη από την τελευταία σελίδα της διασκευής τούτης: “Καλύτερα να διαβάσετε τις περιπέτειές μου, όπως τις αφηγήθηκε η μάνα μου η ίδια: η Πηνελόπη Δέλτα”.

    Η υπέροχη -και σε αυτό το βιβλίο- εικονογράφηση είναι της Αιμιλίας Κονταίου που συνθέτει με αρμονία, λεπτομέρεια, ρεαλισμό και ενίοτε αφαιρετικότητα, τον κόσμο των περιπετειών του Μάγκα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα- Μάγκας
    Διασκευή: Τζέμη Τασάκου
    Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2016
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24,4 Χ 22,4
    ISBN: 978-618-03-0425-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular