More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ συμμορία του Μεσονυκτίου, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

    Η συμμορία του Μεσονυκτίου, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

    Ένα μπαλάκι του κρίκετ σκάει το κεφάλι του Τομ και δίχως να το καταλάβει βρίσκεται με ένα παράξενο καρούμπαλο στον παιδικό θάλαμο του Νοσοκομείου Λορντ Φαντ που περισσότερο θύμιζε γηροκομείο. Εκεί τον υποδέχονται μια νοσοκόμα, ένας γιατρός και ένας τρομακτικός θυρωρός που όμοιο του δεν είχε δει ούτε σε καθηγητή στο ψηλομύτικο σχολείο όπου φοιτούσε.

    Στον παιδικό θάλαμο συναντά συνομήλικά του παιδιά που βρίσκονται αρκετό καιρό εκεί λόγω ασθενειών ή ατυχημάτων. Όπως η Άμπερ που έχει σπάσει χέρια και πόδια, ο στρουμπουλός Τζορτζ που αναρρώνει από εγχείρηση αφαίρεσης αμυγδαλών και ο Ρόμπιν από εγχείρηση στα μάτια. Ένα τρισάθλιο μέρος που τον έκανε να ανυπομονεί να γυρίσει στο βαρετό σχολείο του. Κι όταν μάλιστα συναντά την αυταρχική προϊσταμένη που του αναγγέλλει με περισπούδαση αυστηρότητα τους κανόνες του θαλάμου και τον υποχρεώνει να φορέσει ένα ροζ δαντελωτό νυχτικό, τότε η ανυπομονησία αναχώρησης από εκεί γίνεται το απόλυτο ζητούμενο.

    Κάτι παράξενο όμως συμβαίνει στον θάλαμο. Τα μεσάνυχτα τα παιδιά δραπετεύουν από μια διπλή πόρτα. Πού πηγαίνουν με το χτύπημα του ρολογιού του Μπιγκ Μπεν; Τι αναζητούν; Και… τι είναι αυτή η μυστική Συμμορία του Μεσονυκτίου που ξεκίνησε πριν… πενήντα χρόνια στο νοσοκομείο και τα παιδιά την συνεχίζουν; Ο Τομ θα γίνει τελικά δεκτός, έστω δοκιμαστικά στην αρχή, και μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινά.

    Ένα ασύλληπτο Make A Wish story που διαλύει κάθε είδους στερεότυπα, μια μοναδική ιστορία φιλίας, συντροφικότητας και μαγείας, μια ωδή στην πραγματοποίηση των ονείρων και την θεραπευτική δύναμη της παρέας, του γέλιου, της διασκέδασης, του “μαζί”, του απρόοπτου, της περιπέτειας. Παιδιά καθηλωμένα, παιδιά άρρωστα, που πλήττουν και ολισθαίνουν, που αναζητούν τη χαρά και το κάτι διαφορετικό και μια μυστική συμμορία, σαν ένας άλλος Κύκλος των Χαμένων Ποιητών, που αναζωογονεί, ανασυντάσσει, εκδικείται τη μιζέρια, τη γραμμική ζωή, την κακή ενέργεια των ανθρώπων, εκδικείται ακόμα και την ίδια την ασθένεια. Με εξαίρετο χιούμορ, αρκετές πραγματικά κωμικές σκηνές, δουλεμένους χαρακτήρες, αφήγηση που δε σε αφήνει να χαλαρώσεις από ένα μόνιμο χαμόγελο που διατηρείς, νύξεις και σαφείς δηλώσεις, ένα από τα καλύτερα βιβλία (το καλύτερο λένε πολλοί φάν του) του μάγου Ουάλιαμς.

    Εκδόσεις Ψυχογιός. Δώρο μια μερίδα νοσοκομειακού φαγητού, από τα πιο εύγευστα!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η συμμορία του Μεσονυκτίου
    Τίτλος πρωτοτύπου: The midnight Gang
    Σειρά: Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
    Συγγραφέας: Ντέιβιντ Ουάλιαμς
    Εικονογράφηση: Τόνι Ρος
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτώβριος 2018
    Επιμέλεια-διόρθωση: Αναστασία Σακελλαρίου
    Ηλεκτρονική Σελιδοποίηση: Μερσίνα Λαδοπούλου
    Σελίδες: 424
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2653-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular