More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ Τερεζούλα Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες, του Τζιάνι Ροντάρι

    Η Τερεζούλα Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες, του Τζιάνι Ροντάρι

    Η Τερεζούλα- Τοσοδούλα, ο Τηγανίτας, οι πρίγκιπες Βλακέντιος, τυφλός και ξυλοκόπος, ο μάγος Γκαρού, ο ληστής Φιλόνε, η γριούλα της φάτνης, ο θείος Λευκός, η κιθάρα του αυτοκράτορα, η φυσαρμόνικα του στρατιώτη και πολλοί ακόμα άνθρωποι και αντικείμενα βρίσκονται όλοι και όλα στο διάσημο βιβλίο του Τζιάνι Ροντάρι “Η Τερεζούλα-Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες” (Venti Storie piu una) που εκδόθηκε το 1980, δύο χρόνια πριν το θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα.

    Παραμύθια παραδοσιακά που, κατά τον μέγα μύστη του πειράγματος λέξεων και ιστοριών, αποτελούν την «πρώτη ύλη για να πετάξουμε μακριά με τα φτερά της φαντασίας μας». Ο Ροντάρι με τους παραπάνω ευφάνταστους ήρωες δημιουργεί έναν εκπληκτικό διάλογο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ του ίδιου και των αναγνωστών, αλλά και των ίδιων των ιστοριών μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί θα δείτε ήρωες και λόγια και καταστάσεις να επανέρχονται από ιστορία σε ιστορία και η μία να συνομιλεί με την άλλη καθώς ο Ροντάρι για ακόμα μία φορά έδειξε το μεγάλο πειραχτήρι που έκρυβε μέσα του στη διαχείριση λέξεων, ιστοριών, προσώπων, νοημάτων και στον τρόπο που μια ιστορία γίνεται διαφορετική και αλλάζει κατευθύνσεις και σκέψεις στον αναγνώστη.

    Ένας αυτοκράτορας απαγορεύει στο βασίλειό του όλες τις κιθάρες επειδή ο ίδιος δεν ξέρει να παίζει, ένας υπερμάγος κάνει ένα άλογο ιπτάμενο, ένας τσιγγούνης βασιλιάς παίρνει το παρατσούκλι τηγανίτας αντί για Φραγκοδίφραγκος που αποκαλούνταν ως τότε, ένα κοριτσάκι που δεν θέλει να μεγαλώσει μεταμορφώνεται σε γίγαντα όταν αναγκάζεται να παλέψει ενάντια στην αδικία, μια ξέγνοιαστη πριγκίπισσα αγνοεί τις συμφορές που πέρασε ο τόπος της, ένας ουρανοξύστης πλέει στη θάλασσα σαν υπερωκεάνιο και πολλές ακόμα Ρονταριανής έμπνευσης ιστορίες, διασκεδαστικές, καλοειπωμένες, σα να θέλει να μας χαρίσει μία για κάθε μέρα.

    Κάθε ιστορία συνοδεύεται από ένα έγχρωμο σχέδιο της Τζούλια Ορέκια και μπορώ να πω είναι αρκετά πετυχημένα που αν είχε άλλο ένα σε κάθε ιστορία θα ήταν ένας θρίαμβος του παντρέματος κειμένου και εικόνας.

    Για κάθε ηλικία. Από τις εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Τερεζούλα- Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες
    Τίτλος πρωτοτύπου: Venti storie più una
    Συγγραφέας: Τζιάνι Ροντάρι
    Εικονογράφηση: Τζούλια Ορέκια
    Μετάφραση Δήμητρα Δότση
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2017
    Σελίδες: 216
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4814-6
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular