More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΔράση ΠαιΔΥ ΟpenΑrt για τον Παντοκαφενέ

    Δράση ΠαιΔΥ ΟpenΑrt για τον Παντοκαφενέ

    Το Σαββατοκύριακο 30/9-1/10 ο δραστήριος Σύλλογος Παι.Δ.Υ. εξοπλίζει την εξαιρετική ομάδα Open Art προκειμένου να καλλωπίσουν με τις εικαστικές παρεμβάσεις τους τη πρόσοψη του Παντοκαφενέ! Ο Παντοκαφενές είναι το εναλλακτικό καφενείο-Παντοπωλείο της Κοιν.Σ.Επ +εργάζομαι! Που απασχολεί αποκλειστικά άτομα με αναπηρία (με διαγνώσεις αυτισμού, νοητικής υαναπηρίας, ψυχιατρικών προβλημάτων) με κύριο σκοπό τη κοινωνική τους επανένταξης μέσω της εργασιακής απασχόλησης.

    Οι τρεις φορείς με την υποστήριξη και άλλων φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας θα εργαστούν σε ένα χαρούμενο και παραγωγικό κλίμα για να φτιάξουν ενα πανέμορφο και λειτουργικό περιβάλλον που θα το χαίρονται οι εργαζόμενοι και θα το απολαμβάνουν οι πελάτες του. Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας στο “Παντοκαφενέ” της Κοιν.Σ.Επ. +εργάζομαι! (Μετσόβου 44 και Πικροδάφνης, Π. Φάληρο) περιλαμβάνει:

    – Σάββατο 30/9 από τις 10πμ έως το απόγευμα τις εργασίες εικαστικής παρέμβασης του εξωτερικού χώρου και την φιλοτέχνηση ενδεικτικής ταμπέλας
    – Κυριακή 1/10 στις 12 μμ αποκαλυπτήρια του έργου παρουσία τοπικών φορέων και αρχών. Θα επακολουθήσει γιορτή με κεράσματα και ζωντανή μουσική.

    Είναι σημαντικό που δύο δραστήριοι κοινωνικοί φορείς με διαφορετικό προσανατολισμό ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρουν για έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο! Ο Σύλλογος Παι.Δ.Υ. που δημιουργήθηκε από εθελοντές που αγαπούν πολύ τα παιδιά και κύριο μέλημά τους είναι να απαλύνουν τον πόνο άρρωστων ή τραυματισμένων παιδιών και να συμπαραστέκονται στην αγωνία και τις καθημερινές δυσκολίες των ίδιων και των οικογενειών τους. Το Σωματείο Παι.Δ.Υ. δραστηριοποιείται δυναμικά με σκοπό την οικονομική ενίσχυση οικογενειών νοσούντων και νοσηλευομένων παιδιών και επιπλέον για την υλικοτεχνική στήριξη μονάδων παίδων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Η Open Art αποτελεί μια εθελοντική ομάδα που απαρτίζεται από καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων (ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους, γραφίστες, αγιογράφους, street artists κλπ), καθώς και από μηχανικούς όλων των κλάδων (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τοπογράφους, πολιτικούς μηχ. κλπ), κυρίως όμως από ανθρώπους που έχουν διάθεση για εθελοντική προσφορά στον τομέα των εικαστικών. Με εμπειρία χρόνων σε εθελοντικές ομάδες και αγάπη για την τέχνη σκοπός τους είναι οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη καθώς και εικαστικά δρώμενα στο αστικό τοπίο.

    H δράση είναι κατάλληλη και για παιδιά!

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular