More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ φίλη μας η Ρόζη και ο Παιδικός Σταθμός, της Jannie Ho

    Η φίλη μας η Ρόζη και ο Παιδικός Σταθμός, της Jannie Ho

    Ε, παιδιά… Η Ρόζη μεγάλωσε, μεγάλωσε πολύ! Τώρα είναι δασκάλα στον παιδικό σταθμό της Φωτεινούπολης. Κι όπως της άρεσε να μαθαίνει όταν ήταν μικρή, τώρα απολαμβάνει να μαθαίνει καινούρια πράγματα στους μαθητές της. Οι φίλοι της δουλεύουν στα μαγαζιά και τις υπηρεσίες της γειτονιάς. Μεγάλωσε η παρέα. Μεγάλωσε γιατί πέρασαν τα χρόνια και αυτό το πέρασμα του χρόνου είναι όμορφο να γίνεται κτήμα των παιδιών που μένουν συχνά με την αίσθηση πως οι αγαπημένοι τους ήρωες μένουν ακίνητοι μέσα στο χρόνο.

    Στη νέα της ιστορία, το παιδί αναγνώστης δε θα διαβάσει απλά μια νέα περιπέτεια της Ρόζη. Γιατί είναι έτσι δομημένο το βιβλίο ώστε το παιδί να φύγει από τη διάσταση του απλού αναγνώστη. Στο “Η φίλη μας η Ρόζη και ο παιδικός σταθμός”, το παιδί θα βοηθήσει την αγαπημένη ηρωίδα να πάρει παρουσίες στην τάξη, να φτιάξει ένα ρολόι ώστε να μάθει στα παιδιά την ώρα, να γίνει πιο δημιουργική στην τάξη και να διοργανώσει μια έκθεση. Πολλά (175 παρακαλώ) αυτοκόλλητα και εικόνες, τρισδιάστατες αποσπώμενες φιγούρες, πλήθος χρωμάτων και χαράς, καλούν το παιδί να μπει κυριολεκτικά στο βιβλίο και να τρέξει μαζί με τη Ρόζη την ιστορία.

    Με το διαδραστικό αυτό βιβλίο, τα παιδιά θα απασχοληθούν αρκετή ώρα αποκτώντας παράλληλα νέες γνώσεις. Αυτή η εμπλοκή του παιδιού στο “στήσιμο” της ιστορίας, θα το καταστήσει μέρος της εξέλιξής της και θα κρατήσει το ενδιαφέρον του αμείωτο.

    Τη μετάφραση των 52 σελίδων έχει κάνει ο Φίλιππος Μανδηλαράς.

    Εκδόσεις Ίκαρος. Πολυτροπικό, διαδραστικό και ενδιαφέρον.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η φίλη μας η Ρόζη και ο Παιδικός Σταθμός
    Συγγραφέας: Jannie Ho
    Εικονογράφηση: Jannie Ho
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις: Ίκαρος, 2016
    Σελίδες: 52
    Μέγεθος: 22,5 X 28
    ISBN: 978-960-572-212-8

     

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular