More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ φανταστική προπονήτρια & Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος, της Ντεμέρ Ντομινίκ

    Η φανταστική προπονήτρια & Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος, της Ντεμέρ Ντομινίκ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Η σειρά της Dominique Demers αποτελείται από 7 βιβλία. Έτσι μετά την προπονήτρια και τη βιβλιοθηκάριο αναμένουμε την περίεργη ταχυδρόμο, την αστεία υπουργό, μια οικονόμο, μια νυχτερινή θυρωρό και μια ερωμένη.

    Όταν η δεσποινίδα Σαρλότ αποφασίζει εκτός από δασκάλα και βιβλιοθηκονόμος, να γίνει προπονήτρια, ένα είναι σίγουρο, θα χρησιμοποιήσει πολλές αντισυμβατικές κι ασυνήθιστες μεθόδους. Ακόμα κι η εμφάνισή της είναι περίεργη. Φοράει ένα μεγάλο καπέλο και ένα τσαλακωμένο φόρεμα που την κάνουν να μοιάζει με σκιάχτρο, πλέκει στο γήπεδο και μιλάει στη μπάλα της την οποία αποκαλεί Ανατόλ!

    Ο Ζερεμί δυσκολεύεται να πιστέψει με ποιον τρόπο αυτή η περίεργη γυναίκα η οποία έχει βαλθεί να τους μάθει να… χάνουν αλλά και να διασκεδάζουν στο παιχνίδι, θα βοηθήσει την ομάδα του σχολείου του να κερδίσει στον πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα της χρονιάς. Οι αμφιβολίες του κάμπτονται τη στιγμή που τη βλέπει να κλωτσάει την μπάλα σαν επαγγελματίας και την ίδια στιγμή να διασκεδάζει σαν μικρό παιδί.

    Κανείς δεν ξέρει αν το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στο ρόφημα Σμαλαλαμιάμ και τα μυστικά συστατικά του ή στην παρατήρηση του πετάγματος των αγριόχηνων. Το απίστευτο είναι ότι η μέθοδος της φαίνεται να λειτουργεί! Τα παιδιά δένονται μεταξύ τους, αναπτύσσουν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας, προπονούνται με κέφι κι αποκτούν αυτοπεποίθηση.

    Όμως οι ελπίδες όλων κινδυνεύουν να χαθούν, όταν ο φιλόδοξος και δημοφιλέστερος παίκτης τους, ο Φρεντ, αποφασίζει να τους εγκαταλείψει και να αγωνιστεί με την αντίπαλη ομάδα η οποία μοιάζει ανίκητη. Κι ενώ ο προπονητής τους Βενσάν Βαγιάν ξελαρυγγιάζεται δίνοντας αυστηρές οδηγίες και κατσαδιάζοντας τους παίκτες η δεσποινίδα Σαρλότ εμψυχώνει την ομάδα λέγοντας ανέκδοτα για τις πορδές των πιθήκων. Η αίσια έκβαση του αγώνα δεν είναι αυτή που θα τους δώσει ένα σπουδαίο μάθημα ζωής αλλά η ίδια η Σαρλότ με την ανατρεπτική ματιά, την αγάπη της για τα παιδιά και την πίστη της στη δύναμη που κρύβει το καθένα μέσα του.

    Πρωτοπρόσωπη, άμεση αφήγηση, χιούμορ και σπιρτόζικοι διάλογοι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα εκτιμήσει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σειρά ήταν στη βραχεία λίστα του βραβείου Children Book Award Pick of the Year 2018.

    Στα προτεινόμενα!

    Στο χωριό Ανατολή, εδώ και τριάντα χρόνια, είναι αναρτημένη μια αγγελία. Αναζητούν βιβλιοθηκονόμο για τη βιβλιοθήκη. Όλα αυτά τα χρόνια όμως, κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Ίσως φταίει το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη δεν είναι μεγαλύτερη από ένα ντουλάπι, τα βιβλία είναι σκοροφαγωμένα και βαρετά και οι μοναδικοί βιβλιόφιλοι θαμώνες είναι λίγα ποντίκια και μερικές κατσαρίδες!

    Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται μπροστά στον δήμαρχο μια γυναίκα ψιλόλιγνη, με ένα αστείο καπέλο στο κεφάλι της, κι εκφράζει την επιθυμία να αναλάβει τη βιβλιοθήκη. Ο δήμαρχος της πόλης φανερά έκπληκτος από την εμφάνιση αυτής της κυρίας, της προσφέρει τη θέση χωρίς βέβαια να φαντάζεται σε τι μπελάδες θα μπλέξει με αυτή του την απόφαση. Ο ίδιος δεν έχει διαβάσει ποτέ στη ζωή του ούτε ένα βιβλίο και αρνείται πεισματικά να ξοδέψει έστω κι ένα ευρώ για αγορά νέων βιβλίων.

    Η δεσποινίς Σαρλότ από την άλλη πλευρά, λατρεύει τα καλογραμμένα βιβλία. Κάθε φορά μάλιστα που διαβάζει ένα βιβλίο το οποίο της κεντρίζει το ενδιαφέρον χάνεται κυριολεκτικά στις σελίδες του. Κι είναι αποφασισμένη να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη και να προσελκύσει τα παιδιά. Ο πρώτος της στόχος επιτυγχάνεται εύκολα αφού δε διστάζει να βγει με πλακάτ στους δρόμους της πόλης αναζητώντας δωρεές. Η κίνησή της δεν περνάει απαρατήρητη και σε λίγο γίνεται πρωτοσέλιδο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δήμαρχος φοβούμενος τον αντίκτυπο πείθεται να χρηματοδοτήσει τη βιβλιοθήκη, την οποία εντωμεταξύ η δεσποινίδα Σαρλότ έχει μεταφέρει στην αχρησιμοποίητη σοφίτα του κτιρίου.

    Αλλά και ο δεύτερος στόχος της, να προσελκύσει νέα μέλη στη βιβλιοθήκη στέφεται με επιτυχία καθώς τα παιδιά λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί της διαβάζοντας βιβλία. Άλλωστε η Δεσποινίς Σαρλότ λέει  πως όταν ανοίγεις ένα βιβλίο, είναι σαν να ανάβει μια τηλεόραση μέσα στο κεφάλι σου. Και λέει ακόμα πως όταν έχεις ένα βιβλίο, δεν είσαι ποτέ μόνος σου. Εκείνη έχει πάντα ένα βιβλίο στην τσέπη της. Όταν είναι λυπημένη, όταν πλήττει. Όταν έχει όρεξη ν’ αλλάξει ζωή, ν’ αλλάξει πόλη, ν’ αλλάξει πλανήτη ή φίλους, ή χώρα, ανοίγει ένα βιβλίο.

    Η εκκεντρική ηρωίδα της Ντομινίκ Ντεμέρ, η οποία φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες με τη Μαίρη Πόππινς, είναι πραγματικά αξιαγάπητη χάρη στην παιδική αφέλεια και την ειλικρίνειά της. Καθώς είναι βαθιά ρομαντική ερωτεύεται μέχρι και το Τέρας όταν βυθίζεται στην ιστορία της Πεντάμορφης. Και δεν είναι διόλου δύσκολο να συμπαρασύρει στον κόσμο της τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες υπενθυμίζοντάς τους τη μαγεία της φιλαναγνωσίας χωρίς διδακτισμό αλλά με αρκετό χιούμορ.

    Στα προτεινόμενα και αυτό!

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Με μια ματιά

    • (Η φανταστική προπονήτρια) Πρωτοπρόσωπη, άμεση αφήγηση, χιούμορ και σπιρτόζικοι διάλογοι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα εκτιμήσει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η  σειρά ήταν στη βραχεία λίστα του βραβείου Children Book Award Pick of the Year 2018.
    • (Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος) Η εκκεντρική ηρωίδα της Ντομινίκ Ντεμέρ, η οποία φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες με τη Μαίρη Πόππινς, είναι πραγματικά αξιαγάπητη χάρη στην παιδική αφέλεια και την ειλικρίνειά της. Καθώς είναι βαθιά ρομαντική ερωτεύεται μέχρι και το Τέρας όταν βυθίζεται στην ιστορία της Πεντάμορφης. Και δεν είναι διόλου δύσκολο να συμπαρασύρει στον κόσμο της τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες υπενθυμίζοντάς τους τη μαγεία της φιλαναγνωσίας χωρίς διδακτισμό αλλά με αρκετό χιούμορ.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η φανταστική προπονήτρια
    Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος
    Τίτλος πρωτοτύπου: La meilleure entrainuse de foot
    La mysterieuse bibliothecaire
    Συγγραφέας: Ντομινίκ Ντεμέρ
    Εικονογράφος: Τόνι Ρος
    Εκδόσεις: Πατάκης, Σεπτέμβριος  2021
    Μετάφραση: Άννα Κοντολέων
    Σειρά: Χελιδόνια (8-12)
    Σελίδες: 88, 72
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-8956-2
    978-960-16-8955-5

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular