More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ φεγγαρόπιτα, του Κώστα Μάγου

    Η φεγγαρόπιτα, του Κώστα Μάγου

    Ένας φούρναρης που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του, εκτός από τα ψωμιά, αγαπούσε πολύ να φτιάχνει πίτες, συνηθισμένες μα και ασυνήθιστες σαν την ανεμόπιτα ή τη νυχτόπιτα. Κι οι πελάτες, γοητευμένοι πάντα, περίμεναν μια νέα, άγνωστη πίτα να τους συναρπάσσει.

    Ένα πρωί ξεφούρνισε μια πίτα που την ονόμασε Φεγγαρόπιτα. Δεν την πουλούσε όμως. Θα τη χάριζε σε εκείνον που ξέρει να μοιράζεται, είπε στον πελάτη που τον ρώτησε. Και λίγη ώρα μετά, ο φούρνος γέμισε ανθρώπους που γύρευαν να δουν τη φεγγαρόπιτα. Όμως ο φούρναρης επέμενε ότι η πίτα αυτή δεν πουλιέται.

    Τη λιμπίστηκε ένας κλεφτάκος και το βράδυ που κοιμόταν ο φούρναρης, μπήκε στο φουρνάρικο και την έκλεψε. Την πήγε σπίτι του και αποφάσισε να την φάει το επόμενο πρωί. Όμως η πίτα άρχισε να λιγοστεύει μέρα με τη μέρα και ο κλέφτης τρομαγμένος έσπευσε να την αφήσει έξω από το σπίτι ενός γείτονά του. Ο φτωχός γεωργός βρήκε το αδειανό ταψί και το έβαλε στο ντουλάπι. Και τότε εκείνο το άδειο ταψί άρχισε να κάνει τα δικά του θαύματα…

    Τρυφερή, όμορφα δοσμένη ιστορία, με τα μαγικά στοιχεία που κάνουν τις ιστορίες να φαντάζουν γλυκιές στα βλέμματα και τα αυτιά μικρών και μεγάλων. Το μεγάλο της ατού είναι η εύρυθμη αφήγηση και οι πάσες που δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο πέραν της αναγνωστικής απόλαυσης. Ιδέες για δημιουργία μιας δικής μας πίτας στο σπίτι ή την τάξη που θα ονομάσουμε όπως θέλουμε και θα της αποδώσουμε τις ιδιότητες που επιθυμούμε. “Από αυτήν την πίτα θα δοκιμάσει αυτός που ξέρει να…” και να προσθέσουμε ένα πολύ προσωπικό χαρακτηριστικό χαρίζοντας μια κατεύθυνση που θα κινητοποιήσει το παιδί. Που ξέρει να αγαπά; Που ξέρει να τηρεί τους κανόνες; Που ξέρει να χορεύει χωρίς να σταματά; Που ξέρει να περπατά δίχως να βλέπει; Το περιθώριο που μας δίνι η ιστορία του Κώστα Μάγου είναι πραγματικά ανεξάντλητο. Και για να το εκμεταλλευθούμε χρειαζόμαστε μόνο καθαρά χέρια, λίγα καλά υλικά και ένα φουρνάκι. Κι όποιος θέλει, φτιάχνει μόνο… τη φεγγαρόπιτα. Με βοηθό το ίδιο το φεγγάρι!

    Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη με πολύ δυνατές τις εικόνες της νύχτας.

    Από τις εκδόσεις Διάπλαση.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η φεγγαρόπιτα
    Συγγραφέας: Κώστας Μάγος
    Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Φεβρουάριος 2016
    Επιμέλεια κειμένου: Αλέξανδρος Πανούσης
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 X 32
    ISBN: 978-960-567-035-1
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular