More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΚεραυνός (Τζακ Κόρτνεϊ #2), του Γουίλμπουρ Σμιθ

    Κεραυνός (Τζακ Κόρτνεϊ #2), του Γουίλμπουρ Σμιθ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 11+ (target 12-16) – Λογοτεχνία για εφήβους

     «Είναι πράγματι παράδοξο ότι ένας άνθρωπος προικισμένος με πάρα πολλά ταλέντα μπορεί να τα διώξει όλα χωρίς να αναπτύξει ούτε ένα στο έπακρο»
    Wilbur Smith

    Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στο μπιπ-μπιπ-μπιπ του ανιχνευτή μετάλλων σαρώνοντας το βυθό αποκάτω μου, που δεν πρόσεξα τον καρχαρία. Το πράσινο φωτάκι στο μέσο της στρογγυλής κεφαλής του ανιχνευτή αναβόσβηνε στο ρυθμό των ήχων του που, κάτω από το νερό, ακούγονταν περισσότερο σαν μπλιπ-μπλιπ-μπλιπ. Κολυμπούσα αναπνέοντας αργά….Ασημένιες φυσαλίδες αιωρούνταν νωχελικά αποπάνω μου με τους απαλούς κυματισμούς του νερού.

    Ο Wilbur Smith είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο καθώς επί πενήντα πέντε συναπτά έτη μάγευε με τις ιστορίες και τα φανταστικά του ταξίδια στον κόσμο της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της γεωγραφίας, το κοινό που τον ακολουθούσε (και εξακολουθεί) πιστά. Δημοσίευσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, όταν και απεβίωσε, πάνω από σαράντα παγκόσμια μπεστ σέλερ, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Courtney, καθώς και πολλά αυτόνομα μυθιστορήματα.

    Ο Κεραυνός αποτελεί τη συνέχεια του Κατακλυσμού– της πρώτης περιπέτειας που έγραψε ο Wilbur Smith, με πρωταγωνιστή τον δεκατετράχρονο γιο της οικογένειας Κόρτνεϊ, η οποία διαδραματιζόταν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου μας συστήνεται η οικογένεια του Τζακ και οι καλύτεροί του φίλοι Αμέλια και Ζάντερ. Αυτή τη φορά ο Κεραυνός – η δεύτερη περιπέτεια που έγραψε μαζί με τον επιτυχημένο μυθιστοριογράφο και ταξιδιωτικό συγγραφέα- Chris Wakling- μας μεταφέρει στη Ζανζιβάρη με τις λευκές παραλίες, την τιρκουάζ θάλασσα, τους ανέφελους ουρανούς και τους καμαρωτούς φοίνικες , όπου η μητέρα του Τζακ ασχολείται με την έρευνα για τη διατήρηση των κοραλλιών.

    Μετά από μια τρομακτική περίοδο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Τζακ και η μαμά του, καθώς και οι φίλοι Aμίλια και Ζάντερ βρίσκονται στο νησί της Ζανζιβάρης για διακοπές. Οι τρεις φίλοι αποφασίζουν να κάνουν καταδύσεις αναζητώντας χαμένους θησαυρούς. Ο Τζακ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μερίδιό του από οποιαδήποτε λάφυρα για να βοηθήσει τη μαμά του στον αγώνα της για την προστασία των κοραλλιών. Βουτούν και ξαναβουτούν και τότε μικροί θησαυροί θα βγουν στην επιφάνεια. Ο Τζακ είναι αρκετά χαρούμενος, την τελευταία όμως ημέρα όταν πηγαίνουν για κατάδυση κάπως πιο μακριά απ’ ό,τι συνήθως, πέφτουν σε παγίδα και το καταδυτικό τους σκάφος καταλαμβάνεται από Σομαλούς πειρατές. Αποφασισμένος να μην επιτρέψει να πληρώσει η μητέρα του λύτρα για την απελευθέρωσή τους, ο Τζακ προσπαθεί με πείσμα να βρει τρόπο να αποδράσουν.

    Θα τα καταφέρει ή θα πέσει ο θησαυρός τους στα χέρια του αδίστακτου στρατηγού Σερ;

    Η χώρα μου, η Σομαλία, είναι ένα μέρος με πολλά προβλήματα… Είχαμε εμφύλιο πόλεμο για πολλά χρόνια και οι μάχες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι εσωτερικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να υπονομεύσουμε μόνοι μας την ικανότητά μας να υπερασπιζόμαστε αποτελεσματικά τον τόπο μας από τους εξωτερικούς εχθρούς μας.

    Οι δύο συγγραφείς απευθυνόμενοι σε μια νέα γενιά αναγνωστών, εμπνέονται από τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τις αγωνίες αλλά και τη δίψα για αμφισβήτηση της εξουσίας, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, την αξία της φιλίας, τους στενούς δεσμούς και τη δύναμη της οικογένειας και τις αντιθέσεις μεταξύ της συχνά απελπισμένης ζωής των παιδιών στην Αφρική και της προνομιακής θέσης των Ευρωπαίων εφήβων, καθώς και τις συναισθηματικές εντάσεις που προκαλεί στα μέλη της οικογένειας ένας θάνατος.

    Πειρατές, Θησαυροί, παιδιά στρατιώτες, απάνθρωποι στρατηγοί, στρατόπεδα εκπαίδευσης, ανατροπές, αλλά και σχέσεις ζωής, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, παιδική εργασία, κακοποίηση και εκμετάλλευση, αλλά και ένας κόσμος ηθικής,  θα αποτελέσουν τα όπλα στη φαρέτρα των συγγραφέων που σε συνδυασμό με την έξυπνη πλοκή, τον γρήγορο ρυθμό αφήγησης, τις ζωντανές περιγραφές, και τις εστιασμένες σκηνές δράσης, θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

    Ο Κεραυνός είναι ένα έξυπνα υφασμένο έργο μυθοπλασίας, στο οποίο οι συγγραφείς κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ρεαλιστική περιπέτεια που θα ενθουσιάσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους κάνει να σκεφτούν κριτικά για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν.

    Για αναγνώστες από 11 ετών

    Εκδόσεις BELL

    Με μια ματιά

    • Οι δύο συγγραφείς απευθυνόμενοι σε μια νέα γενιά αναγνωστών, εμπνέονται από τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τις αγωνίες αλλά και τη δίψα για αμφισβήτηση της εξουσίας, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, την αξία της φιλίας, τους στενούς δεσμούς και τη δύναμη της οικογένειας και τις αντιθέσεις μεταξύ της συχνά απελπισμένης ζωής των παιδιών στην Αφρική και της προνομιακής θέσης των Ευρωπαίων εφήβων, καθώς και τις συναισθηματικές εντάσεις που προκαλεί στα μέλη της οικογένειας ένας θάνατος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Days of Thunder full score – Hans Zimmer

    Vangelis – Song Of The Seas

    Γιώργος Νταλάρας και Βασιλική Λαβίνα – Ο Σκλάβος

    Freedom – Django Unchained

    Hans Zimmer – The Journey – Kopano

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κεραυνός
    Τίτλος πρωτοτύπου: Thunderbolt
    Συγγραφέας: Wilbur Smith
    Εκδόσεις: Bell / Χαρλένικ Ελλάς, Ιούνιος 2021
    Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου
    Επιμέλεια: Έλλη Κωνσταντίνου
    Σελίδες: 312
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-62-0870-6

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular