More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΚοίτα τ' αστέρια εκεί ψηλά! της Κέιτι Κότον (εικ.: Μίρεν Άσιαν Λόρα)

    Κοίτα τ’ αστέρια εκεί ψηλά! της Κέιτι Κότον (εικ.: Μίρεν Άσιαν Λόρα)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3,5-6 – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Ο πιο ευτυχισμένος, είτε βασιλιάς είτε χωριάτης, είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του.
    Βόλφγκανγκ Γκαίτε

    Η αρκούδα παίρνει το αρκουδάκι αγκαλιά για να δουν τα αστέρια που λάμπουν μακριά. Πόσο θα ήθελα να είχα ένα να το κοιτάω από κοντά, λέει το αρκουδάκι.

    Αφού το θέλεις,
    θα σου φέρω ένα αστέρι
    για να ζεσταίνει κάθε μέρα
    το μικρό σου χέρι!

    Πηγαίνουν να ανέβουν στο πιο ψηλό βουνό για να βρουν το αστέρι που ζητάει. Για να φτάσουν, θα περάσουν από δάση σκοτεινά, με φυλλώματα πυκνά, με σκιές που ίσως τους φοβίσουν, θα ταξιδέψουν σε θάλασσας με μεγάλα κύματα, θα πατήσουν σε χιόνια, σε πάγους, σε λάσπες. Μα πάντα, σε όλα, θα έχουν τα αστέρια για να τους φωτίζουν τον δρόμο τους. Όμως, η αρκούδα δεν μπορεί να κατεβάσει ένα αστέρι, είναι τόσο μακριά όλα! Και τότε το αρκουδάκι βλέπει το αστέρι το δικό τους, το αστέρι που ζητούσε. Είναι το σπίτι τους όπως φαίνεται φωτισμένο από μακριά…

    Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που μέσα σε ελάχιστες λέξεις τοποθετεί στον νου του μικρού αναγνώστη τόσες πολλές όμορφες ιδέες και σκέψεις: είμαστε τόσο μικροί, τόσο απειροελάχιστοι μέσα στο τεράστιο σύμπαν, αξίζει να αναζητήσουμε το αστέρι, τον στόχο που θα ομορφύνει τη ζωή μας αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περάσουμε από πολλές δυσκολίες, εμπόδια μα και όμορφα μέρη. Το ταξίδι μας θα είναι δύσκολο αλλά σπουδαίο. Και τότε όταν θα έχουμε ανέβει ψηλά, το πιο όμορφο, το πιο φωτεινό, το πιο σπουδαίο αστέρι που κάνει τη ζωή μας υπέροχη είναι το ίδιο μας το σπίτι, το φωτισμένο, λαμπρό σπιτικό μας όπως φαίνεται από εκείνο το ψηλό βουνό για να πιάσουμε ένα αστέρι. Τελικά, το φως, η χαρά, η λάμψη δεν ήταν ψηλά, στον ουρανό, αλλά σχεδόν μπροστά μας, στον τόπο που ζούμε με όσους αγαπάμε.

    Η Κέιτι Κότον δημιουργεί μια τρυφερή, μαγική ιστορία με απλά στιχάκια (τα αποδίδει στα ελληνικά ο έμπειρος στο είδος Φίλιππος Μανδηλαράς) έχοντας όμως την σημαντική υποστήριξη της εικονογράφου Μίρεν Άσιαν Λόρα η οποία οπτικοποιεί το ταξίδι προς τα αστέρια με τρόπο πολυσήμαντο καθώς ενσωματώνει πλήθος οπτικών ερεθισμάτων και σημάνσεων αλλά και φυσικών τοπίων που λειτουργούν σαν γνωριμία με το περιβάλλον. Οι δυο τους επισημαίνουν την ομορφιά που υπάρχει στη ζωή μας και αναδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα και ευκολία, αντιθέτως, η ομορφιά θέλει προσπάθεια και κυρίως ανοιχτά μάτια για να δεις ότι αυτό που αξίζει συνήθως είναι πολύ κοντά σου.

    Ζεστά χρώματα, ονειρική εικονογράφηση με μια μαγική σελίδα με ιριδίζοντα στοιχεία που κυριολεκτικά σαγηνεύει. Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να βρει τη θέση του στη βιβλιοθήκη και τις καρδιές σας καθώς είναι φορέας υπέροχων ιδεών και αξιών δίχως αυτές να κατηχούνται.

    Για αναγνώστες από 3-3,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Δεσύλλας.

    Με μια ματιά

    • Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που μέσα σε ελάχιστες λέξεις τοποθετεί στον νου του μικρού αναγνώστη τόσες πολλές όμορφες ιδέες και σκέψεις: είμαστε τόσο μικροί, τόσο απειροελάχιστοι μέσα στο τεράστιο σύμπαν, αξίζει να αναζητήσουμε το αστέρι, τον στόχο που θα ομορφύνει τη ζωή μας αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περάσουμε από πολλές δυσκολίες, εμπόδια μα και όμορφα μέρη.
    • Η Κέιτι Κότον δημιουργεί μια τρυφερή, μαγική ιστορία με απλά στιχάκια (τα αποδίδει στα ελληνικά ο έμπειρος στο είδος Φίλιππος Μανδηλαράς) έχοντας όμως την σημαντική υποστήριξη της εικονογράφου Μίρεν Άσιαν Λόρα η οποία οπτικοποιεί το ταξίδι προς τα αστέρια με τρόπο πολυσήμαντο καθώς ενσωματώνει πλήθος οπτικών ερεθισμάτων και σημάνσεων αλλά και φυσικών τοπίων που λειτουργούν σαν γνωριμία με το περιβάλλον.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Fearless Motivation – The Universe In Me – Song Mix (Epic Music)

    Robert Miles – Children [Dream Version]

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κοίτα τ’ αστέρια εκεί ψηλά!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Look Up at the Stars
    Συγγραφέας: Katie Cotton
    Εικονογράφος: Miren Asiain Lora
    Εκδόσεις: Δεσύλλας, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Βαρβάρα Καρζή
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 28 Χ 24
    ISBN: 978-618-55-6813-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular