More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΚουρσάροι της περιπέτειας: περιπέτειες υψηλού επιπέδου από κορυφαίους συγγραφείς

    Κουρσάροι της περιπέτειας: περιπέτειες υψηλού επιπέδου από κορυφαίους συγγραφείς

    Δύο ακόμα βιβλία της εξαιρετικής σειράς αυτοτελών ιστοριών “Κουρσάροι της περιπέτειας” η οποία αποτελείται από μεστές, αυτοτελείς περιπέτειες, γραμμένες από επιτυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, που διαδραματίζονται σε περασμένες εποχές, με σύνηθες φόντο πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Πρόκειται για το ντεμπούτο στην παιδική λογοτεχνία του εκδοτικού οίκου Solferino στην Ιταλία και κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχές, γι’ αυτό και οι εκδόσεις Μεταίχμιο έφεραν τα βιβλία στην Ελλάδα.

    Και τα τέσσερα μέχρι στιγμής βιβλία της σειράς (έρχεται σύντομα και το πέμπτο βιβλίο Ο μυστηριώδης Βίκινγκ) είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο, πυκνογραμμένα, εύρυθμα, δομημένα έτσι ώστε να ωθούν στην ανακάλυψη νέων κόσμων αλλά και να μην σε αφήνουν στιγμή να σκεφτείς ότι κάτι δεν σου αρέσει και με γενναίες δόσεις μυστηρίου, αγωνίας, χιούμορ μα και -αυτό κι αν είναι σημαντικό- σαφείς ιστορικές παραπομπές άνευ διδαχών και ευχετηρίων.

    Ανακαλύψτε τα.

    Φτάνουν οι αδερφοί Χουντ

    Κομητεία Μιντγουέστ, Μιζούρι, 1863. Αμερικανικός εμφύλιος, Νότος εναντίον Βορρά, Αμερικανοί εναντίον Αμερικανών. Ο μοχθηρός υπολοχαγός ΜακΚένζι που καταδυναστεύει, κλέβει και ξυλοφορτώνει τους χωρικούς της περιοχής και οι γιάνκηδες (Βόρειοι) ψάχνουν στη έρημη γη του Μιντγουέστ για προδότες, όπως ο Γουίλιαμ Κουαντρίλ, αντάρτης και επικεφαλής σώματος των Νοτίων. Τα αδέρφια Φρανκ και Τζέσε Χουντ συλλαμβάνονται από τους ανθρώπους του ΜακΚένζι και ανακρίνονται. Ακολούθως το αγρόκτημά τους γίνεται ένας σωρός μαύρα συντρίμμια από τους στρατιώτες του ΜακΚένζι. Ίσως η λύση ήταν να βρουν τον αντάρτη Κουαντρίλ. “Πρέπει να κάνουμε κάτι” είπε ο Φρανκ. Και έκαναν πολλά για να δώσουν στον ΜακΚένζι ένα καλό μάθημα και να μείνουν στην ιστορία…

    Σπουδαία πραγματικά γραφή από τον Γκούιντο Σγκαρντόλι και απολαυστική ιστορία βγαλμένη από την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου, με επίκεντρο τον αξιωματικό της Συνομοσπονδίας και αντάρτη Γουίλιαμ Κλαρκ Κουαντρίλ που κυνηγούσαν οι βόρειοι και τα αδέρφια Φρανκ και Τζέσε Τζέιμς (Quantrill’s Raiders, Οι επιδρομείς του Κουαντρίλ) που έγιναν ληστές πλουσίων προς όφελος φτωχών και αδικημένων της περιοχής. Μια ιστορία που διαβάζεται με ευκολία και εξαιρετικό ενδιαφέρον από κάθε αναγνώστη.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Φτάνουν οι αδερφοί Χουντ
    Τίτλος πρωτοτύπου: Arrivano i fratelli Hood
    Συγγραφέας: Γκούιντο Σγκαρντόλι
    Εικονογράφηση: Μαργκερίτα Τραβάλια
    Σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας
    Επιμέλεια: Πιερντομένικο Μπακαλάριο
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2019
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Σελίδες: 100
    Μέγεθος: 13 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1958-3

    Η βασίλισσα των πειρατών

    1492, Κανάριες Νήσοι. Τη χρονιά που ο Κολόμβος ανακαλύπτει την Αμερική, στην Ιβηρική λαμβάνουν χώρα άλλες αποικιοκρατικές καταστάσεις. Ο Ισπανός αξιωματικός Αλόνσο ντε Λούγο, υπεύθυνος για την ενσωμάτωση των νησιών Λας Πάλμας και Τενερίφης στις Καναρίες Νήσους, προσεγγίζει τους ιθαγενείς Γουάντσε και δη τον αρχηγό της φυλής των Αθέρο, Ταουνασού, και εν τέλει τους στήνει ενέδρα και τους αιχμαλωτίζει μεταφέροντάς τους με την τρικάταρτη καραβέλα Σάντα Τρινιδάδ στην Βαρκελώνη, στο παλάτι του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας. “Bacca guare”, ψελλίζει η Ντάιντα, “θέλω να πεθάνω” δηλαδή. Μα δεν θα γίνουν έτσι απλά τα πράγματα. Η ιστορία της έχει μεγάλες ανατροπές…

    Όχι δεν κάνει κάποια στείρο μάθημα αποικιακής ιστορίας ο εμπνευσμένος Εντουάρντο Χάουρεγκι με την Βασίλισσα των Πειρατών. Εκείνη η ιστορία στο τέλος του θαλασσοκράτορα 15ου αιώνα είναι ο περιβάλλον χώρος για την Ντάιντα, την κόρη του βασιλιά Ταουνάσου. Αυτήν που ερωτεύεται ο δεκαεπτάχρονος γλωσσομαθής αφηγητής της ιστορίας Μιγκέλ ντε Σεβίγια. Αυτήν που αντιστέκεται μέχρις εσχάτων στους αποικιοκράτες-εισβολείς, που την ενδιαφέρει η απελευθέρωση αντρών και γυναικών της φυλής της ή άλλων που εξαναγκάζονται να γίνονται δούλοι στην αυτοκρατορία των Ισπανών, αυτήν που στέκεται αγέρωχη μπροστά στην Βασίλισσα της Ισπανίας. Αυτή είναι η ζωή της Ντάιντα, της βασίλισσας των πειρατών. Ο Χάουρεγκι μας την παραδίδει με υπέροχη γραφή, αρκετό μυστήριο στο πρώτο μισό του βιβλίου και με την γοητεία μιας μακρινής εποχής όπου όλα μοιάζουν τόσο άγρια, τόσο ασταμάτητα μέσα στο ποτάμι της ιστορίας.

    Σε κόμικ στυλ αλά γουέστερν Μπλεκ η εικονογράφηση.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο. Εξαιρετικά βιβλία όλα της σειράς.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η βασίλισσα των πειρατών
    Τίτλος πρωτοτύπου: La regina dei pirati
    Συγγραφέας: Εντουάρντο Χάουρεγκι
    Εικονογράφηση: Τζοβάνι Σκαρντουέλι
    Σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας
    Επιμέλεια: Πιερντομένικο Μπακαλάριο
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2019
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Σελίδες: 100
    Μέγεθος: 13 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1959-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular