Λούνα- Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο, της Λήδας Βαρβαρούση (εικ. Agnes Verboven)

0
2120

Η Λούνα παίζει χαρούµενη στο δωμάτιό της µε τα παιχνίδια της, όταν ξαφνικά ακούει: ΝΤΡΙΝ, ΝΤΡΙΝ! Είναι ο Λίο πάνω στο καινούργιο, κόκκινο ποδήλατό του, με τις μεγάλες ρόδες και το γυαλιστερό κουδουνάκι! Τον παρακαλά να κάνει κι αυτή μία βόλτα, όμως ο Λίο της το αρνείται. “Είναι δικό μου”, της λέει πεισματικά. Θέλει πολύ να κάνει κι εκείνη βόλτα αλλά δεν μπορεί να πάρει το ποδήλατο για λίγο; Ή μήπως μπορεί;

Απλές, καθημερινές στιγμές των παιδιών δοσμένες με απλό, χαριτωμένο τρόπο. Η Λούνα παίζει χαρούμενη, ξαφνικά λιμπίζεται το καινούριο ποδήλατο του Λίο, του το ζητά, του προσφέρει τα παιχνίδια της σε αντάλλαγμα, ώσπου στο τέλος σκαρφίζεται ένα τέχνασμα για να κάνει κι αυτή μία βόλτα με το ποδήλατο.

Λιτές, ρεαλιστικές μορφές και γραμμές, λιτό περιβάλλον, έντονα χρώματα με κυρίαρχα το πράσινο και το γαλάζιο, βραχύ κείμενο, ανάλαφρη, καθημερινή, ευχάριστη ιστορία, από την Λούνα που προσωπικά την βρίσκω πολύ του γούστου μου και ο,τι πρέπει για παιδιά λίγων μηνών-4 ετών.

Από την εικονογράφο και συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση και την Βελγίδα συγγραφέα και βιβλιοκριτικό Ανιές Βερμπόβεν. Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Διακρίσεις

Δείτε το πρώτο της βιβλίο εδώ:

Λούνα- Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! των Λήδας Βαρβαρούση και Ανιές Βερμπόβεν

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τίτλος: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!
Συγγραφέας: Λήδα Βαρβαρούση, Agnes Verboven
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Σειρά: Λούνα
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2019
Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
Σελίδες: 36
Μέγεθος: 21 Χ 21
ISBN: 978-960-569-974-1