More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΛότη Πέτροβιτς, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αντώνης Παπαθεοδούλου υποψήφιοι για το βραβείο Astrid Lindgren...

    Λότη Πέτροβιτς, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αντώνης Παπαθεοδούλου υποψήφιοι για το βραβείο Astrid Lindgren 2020

    Ανακοινώθηκαν χθες, 17 Οκτωβρίου 2020, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης οι υποψηφιότητες για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award 2020 (ALMA).

    Το βραβείο ΑLMA θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Σουηδίας το 2002 για να τιμήσει τη περίφημη Σουηδή συγγραφέα βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren. Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται σε συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές, σε άτομα ή και φορείς που προωθούν την ανάγνωση με σκοπό να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για τα παιδιά και τους νέους και να προωθήσει το δικαίωμα των παιδιών στον πολιτισμό παγκοσμίως.

    Υποψήφιοι της Ελλάδας για το ALMA 2020 είναι ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και η κινητή βιβλιοθήκη ECHO Refugee Library (Education.Community.Hope.Opportunity= Εκπαίδευση. Κοινότητα. Ελπίδα. Ευκαιρία), μια οργάνωση που έχει στόχο να συμβάλλει στην δημιουργία κοινοτήτων και σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες στα camps των προσφύγων.

    Υποψήφιος της Κύπρου είναι εικονογράφος Χαμπής Τσαγκάρης.

    Υποψήφιοι ανάμεσα σε άλλους οι σπουδαίοι Έρικ Καρλ, Κουεντίν Μπλέικ, Ντέμπορα Έλις, η Διεθνής Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου Internationale Jugendbibliothek, η Μπεατρίτσε Αλεμάνια (Το γιγαντιαίο πραγματάκι, Μια μεγάλη μέρα του τίποτα, Ένα λιοντάρι στο Παρίσι κ.α.), η εικονογράφος Εύα Έρικσον (Ο Νάνος και η Αλεπού, της Άστριντ Λίντγκρεν), η Κάτριν Ράντελ (Ο Εξερευνητής κ.α.), η Κέιτ Ντι Καμίλο (Το σχέδιο της Ρέιμι κ.α.) και αρκετοί άλλοι τους οποίους μπορείτε να τους δείτε εδώ

    Το Astrid Lindgren Memorial Award απονέμεται ετησίως από το 2002 σε δημιουργό ή φορέα που σχετίζεται με τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο αξίας €500.000.

    Δείτε το βίντεο.

    https://www.facebook.com/AstridLindgrenMemorialAward/videos/496894567567475/

    RELATED ARTICLES

    Most Popular