More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΜαγειρεύοντας μαθηματικά με τον Δημήτρη Χασαπη στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

    Μαγειρεύοντας μαθηματικά με τον Δημήτρη Χασαπη στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

    Με αφορμή το βιβλίο «Μαθηματικά στην κουζίνα», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο συγγραφέας Δημήτρης Χασάπης, Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών,θα προτείνει ιδέες και θα συζητήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς, τρόπους να υποκινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών τους για τα μαθηματικά.

    Η διδασκαλία των μαθηματικών είναι πρόκληση για τον εκπαιδευτικό όχι μόνο γιατί καλείται να μεταδώσει με σαφήνεια δυσνόητες πολλές φορές έννοιες, αλλά κυρίως διότι θα πρέπει να τις καταστήσει ενδιαφέρουσες ακόμα και για πολύ νεαρούς μαθητές και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τη χρησιμότητα, την ομορφιά τους και κυρίως την καθημερινή πρακτική τους.Πολλοί γονείς έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά τους δυσκολεύονται, αντιπαθούν ή και φοβούνται τα μαθηματικά του σχολείου και αντιμετωπίζουν το ερώτημα: «εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στα μαθηματικά του σχολείου»; 

    Η πρόταση του Δημήτρη Χασάπη είναι με διαφορετικές από τις καθιερωμένες στο σχολείο πρακτικές, να δημιουργήσουμε συνθήκες ευνοϊκές για τη μάθηση και την κατανόηση των μαθηματικών. Αρχίζοντας από την κουζίνα αναπτύσσουμε ευχάριστες δραστηριότητες που θα ενισχύσουν στα παιδιά τη θετική σχέση τους με τα μαθηματικά. Όταν μαγειρεύουμε, ταξινομούμε και βάζουμε σε σειρά, απαριθμούμε, μετράμε το βάρος, τον όγκο, τον χρόνο, τη θερμοκρασία, υπολογίζουμε το κόστος ή τις θερμίδες κάθε φαγητού, διαβάζουμε και γράφουμε μαθηματικά, λύνουμε προβλήματα, κι έτσι τα μαθηματικά γίνονται αβίαστα καθημερινό μας βίωμα. 
    Ελάτε να συζητήσουμε για τα μαθηματικά… και τη γεύση τους

    Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ.

    στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Κέντρο (211-3003580),

    Θα μαγειρέψουμε μαθηματικά!
    www.metaixmio.gr/polychoros

    Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Μαθηματικά στην κουζίνα (λιανική τιμή: 9,86 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

    Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

    Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular