More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜαθηματικά μυστήρια στην Α' δημοτικού (και Β' και Γ'), των Γ. Ζαχαρόπουλου...

    Μαθηματικά μυστήρια στην Α’ δημοτικού (και Β’ και Γ’), των Γ. Ζαχαρόπουλου και Β. Ζωγοπούλου

    Μια ευχάριστη έκπληξη τη νιώσαμε ανοίγοντας το βιβλίο Μαθηματικά Μυστήρια στην Α’ Δημοτικού! Ήρωες είναι δύο αδέρφια η  Σοφία και ο Ιάσονας, τα οποία στον ελεύθερο χρόνο τους επιλύουν μυστήρια. Βοηθοί τους είναι δύο εντομο-ρομποτάκια ο Συν και ο Πλην τα οποία βοηθούν στην ανάλυση των δεδομένων και τη λήψη των σωστών αποφάσεων.

    Τα μυστήρια τα οποία εμπεριέχονται στο βιβλίο είναι πέντε: Τα χαμένα παγωτά, Η εξαφάνιση στο ζωολογικό κήπο, Προορισμός Ανταρκτική, Μαγικό βιβλιοπωλείο, Τα μαγικά φρούτα. Σε κάθε υπόθεση υπάρχει το σενάριο το οποίο εισάγει τον αναγνώστη/την αναγνώστρια  στο θέμα, οι ύποπτοι και βασικές πληροφορίες για το επάγγελμα και τα ενδιαφέροντά τους και τα στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην επίλυση του μυστηρίου. Τα στοιχεία στην ουσία είναι μαθηματικές ασκήσεις οι οποίες αν επιλυθούν σωστά οδηγούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιπλέον οι αναγνώστες καλούνται στην αρχή να κάνουν μια υπόθεση σχετικά με τον ένοχο. Στο τέλος έχοντας αξιοποιήσει τα στοιχεία κι έχοντας καταλήξει  διατυπώνουν και μια υπόθεση σχετικά με τα κίνητρα του ενόχου . Ο νονός Φαίδων εξάλλου στο τέλος κάθε μυστηρίου έχει να προτείνει μια επιπλέον δημιουργική δραστηριότητα η οποία έχει ως στόχο να αναπτύξει δεξιότητες λόγου, φαντασίας, έκφρασης, διαχείρισης συναισθημάτων.

    Η προσέγγιση των μαθηματικών φαινομένων της ύλης της Α Δημοτικού μέσω της επίλυσης μυστηρίων είναι πραγματικά ευρηματική! Οι συγγραφείς Γιάννης Ζαχαρόπουλος και Βίκυ Ζωγοπούλου είναι  εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι αναζητούν τρόπους προσέγγισης των μαθηματικών σύγχρονους κι ευφάνταστους. Επιδίωξή τους είναι προφανώς να μάθουν στα παιδιά να σκέφτονται και να αξιοποιούν τις γνώσεις  τους. Παράλληλα δείχνουν τη διασκεδαστική αξιοποίηση των μαθηματικών και τη σύνδεσή τους με τη ζωή.

    Κατά τη γνώμη μας έχουν πετύχει να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα και παιδαγωγικά προσεγμένη σειρά βιβλίων. Η επιτυχία έγκειται καταρχήν στη δημιουργία κινήτρου και τη διαδραστική προσέγγιση. Η καρτουνίστικη, χιουμοριστική εικονογράφηση ανήκει στη Νικολέττα Φιλιππίδη και συμπληρώνει διακριτικά το κείμενο.

    Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα Μαθηματικά Μυστήρια στη Β Δημοτικού και στη Γ Δημοτικού, όπου ακολουθούμε πάλι τα δύο αδέρφια, σε νέες περιπέτειες, προσαρμοσμένες στην ύλη και τη γνώση των δύο επόμενων τάξεων.

    Ασφαλώς στα προτεινόμενα!

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Κάπου την έχουμε πατήσει – Λουκιανός Κηλαηδόνης

    Ήταν ένας ποντικός- Φοίβος Δεληβοριάς

    Μουσικοαριθμητική

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μαθηματικά μυστήρια στην A‘ δημοτικού
    Μαθηματικά μυστήρια στη Β’ δημοτικού
    Μαθηματικά μυστήρια στη Γ’ δημοτικού
    Συγγραφέας: Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Βίκυ Ζωγοπούλου
    Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη
    Σειρά : Μαθηματικά Μυστήρια
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 20,5 Χ 29
    ISBN: 978-960-484-554-5
    978-960-484-555-2
    978-960-484-556-9

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular