More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο μεγάλο βιβλίο των θηρίων, του Γιούβαλ Ζόμερ

    Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων, του Γιούβαλ Ζόμερ

    Ο Γιούβαλ Ζόμερ είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του με Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών, έναν τόμο αλά εγκυκλοπαίδεια όπου παρουσίαζε όλο τον κόσμο των εντόμων,  μέσα από τις συνήθειές, τις αδυναμίες, τις προτιμήσεις τους.

    Τώρα επιστρέφει με έναν ανάλογο τόμο, αυτή τη φορά για τα θηρία, ζώα με ασύγκριτη δύναμη, δυνατότητες ή ικανότητες. Αρμαντίλλο, αλεπούδες, μπαμπουίνοι, νυχτερίδες, βραδύποδες, τίγρεις, λύκοι, καφέ αρκούδες, νυφίτσες, λιοντάρια, διάβολοι της Τασμανίας, ύαινες, μπιντουρόνγκ, κάστορες, γατόπαρδοι, αφρικάνικοι ασβοί, φακόχοιροι, ακανθόχοιροι, ιπποπόταμοι.

    Τα αρμαντίλλο, ας πούμε, σκάβουν λαγούμια με τα τεράστια μπροστινά νύχια τους, ρουφούν μυρμήγκια με τις μακριές γλώσσες τους, κουλουριάζονται και γίνονται σα σκληρές μπάλες. Και οι αλεπούδες κουλουριάζονται αλλά για να ζεσταθούν. Επίσης, μπορεί να ακούσει ακόμα και ένα σκουλήκι που σέρνεται στο χώμα ή να φυλάει το φαγητό της για αργότερα σε τρύπες. Οι μπαμπουίνοι χτυπούν το έδαφος και τρίζουν τα δόντια τους για να φοβίσουν τους εχθρούς τους. Η νυχτερίδα της Νότιας Αμερικής πίνει σα βαμπίρ το αίμα αγελάδων και γουρουνιών. Οι τίγρεις καμουφλάρονται με τις ρίγες τους, θεραπεύουν την πληγή τους γλείφοντάς τις με το σάλιο τους. Ο λύκος παίρνει 17 διαφορετικές εκφράσεις, τα μάτια αντανακλούν στο φως και λάμπουν στο σκοτάδι και τα μικρά λυκόπουλα γεννιούνται… γαλανομάτικα. Η νυφίτσα υπνωτίζει το θύμα της χορεύοντας έναν πολεμικό χορό καθώς χοροπηδά και περιστρέφεται γύρω του. Ο διάβολος της Τασμανίας όταν κινδυνεύει βγάζει ένα ανατριχιαστικό στρίγγλισμα, τρώει ψοφίμια, κόκαλα, γούνες ζώων.

    Θα βρείτε δεκάδες ακόμα τέτοιες σπάνιες πληροφορίες για τα ζώα αυτά. Πληροφορίες που έχουν διαταχθεί σε 7-8 μικρές, ξεκούραστες παραγράφους, αναπτύσσονται ταιριαστά μέσα στις εικόνες και εστιάζουν στα πιο σημαντικά, ξεχωριστά ή εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των ζώων. Πολύ δυνατό σημείο του βιβλίου είναι η εικονογράφηση, όπου ο Ζόμερ έχει κάνει πολλή δουλειά με κάθε ζώο στο περιβάλλον του, σε διάφορες στάσεις και παίζοντας θαυμάσια με το φόντο όπου επιλέγει ένα κυρίαρχο χρώμα κάθε φορά αποτυπώνοντάς το καλαίσθητα σε διάφορες διαβαθμίσεις.

    Είναι από τα βιβλία που βλέπεις να δουλεύει καλά ένα από τα πλεονεκτήματα των έντυπων βιβλίων έναντι των οθόνων και εικόνων: την έξυπνη προσέγγιση και διάταξη πληροφοριών που θέλεις πολύ χρόνο για να εντοπίσεις σε πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους.

    Αξίζει τον κόπο να γνωρίσουν οι λάτρεις των ζώων αυτήν την όμορφη, καλαίσθητη εγκυκλοπαίδεια.

    Η σειρά Μεγάλα Βιβλία του Zommer έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες όπου έχει πουλήσει πάνω από 800 χιλιάδες αντίτυπα και έχει προταθεί και τιμηθεί με πολλά βραβεία όπως το UKLA Book Awards 2018 & 2019, το English Association’s Nonfiction Award 2019 & 2019 και το Made For Mums Award 2018.

    Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη σειρά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας του σε ζωολογικό κήπο.

    Το 2021 η σειρά θα συνεχιστεί με Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας. Το περιμένουμε!

    Μεγαλόφωνη ανάγνωση από 4 ετών.
    Για αναγνώστες μέχρι περίπου 9-10 ετών.

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Lion Sleeps Tonight (Wimoweh)- The Tokens

    Survivor – Eye Of The Tiger (Instrumental)

    (G)I-DLE – ‘LION’ Epic Version

    Silent Wolf

    12 Monkeys music theme

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων
    Τίτλος πρωτοτύπου: The big book of beasts
    Συγγραφέας: Γιούβαλ Ζόμερ
    Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 14/10/2020
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 23 Χ 34
    ISBN: 978-960-645-080-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular