More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα: Η εποχή της εξερεύνησης (2-6 ετών), της Χέντβιγκ...

    Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα: Η εποχή της εξερεύνησης (2-6 ετών), της Χέντβιγκ Μοντγκόμερι

    Διαβάζεται σε 1– Ηλικιακό κοινό: 17- Συμβουλευτική γονέων

    Η έμπειρη ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Hedvig Montgomery με το τρίτο βιβλίο της σειράς Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα, επιδιώκει να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες του παιδιού τους και να σταθούν δίπλα του με αγάπη, υπομονή και σταθερότητα στην ηλικιακή φάση ανάμεσα στα δύο και τα έξι χρόνια δηλαδή στην εποχή της εξερεύνησης.

    Η νηπιακή ηλικία είναι ένα ταξίδι μαγευτικών ανακαλύψεων. Τα παιδιά σε αυτή τη φάση της ζωής τους ανακαλύπτουν τον κόσμο και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τα όριά τους. Προϋπόθεση όμως είναι να νιώθουν ασφάλεια στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Η Hedvig Montgomery  ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογική προσέγγιση με τα προηγούμενα δύο βιβλία της, παραθέτει έναν οδηγό με επτά ξεκάθαρα βήματα για αυτή τη φάση των καταιγιστικών αλλαγών .

    Η συγγραφέας καταπιάνεται με θέματα που σχετίζονται με τα συναισθήματα, τον τρόπο αντίδρασης στα πείσματα, τα όρια και τις συνέπειες, τη σχέση των γονιών και τα οποία βοηθούν στη δημιουργία προϋποθέσεων για μια υγιή σχέση με τα παιδιά. Προτείνει τρόπους για να διαχειριστούν οι γονείς µε επιτυχία τον ύπνο και τη σωστή διατροφή, την προσαρμογή στον παιδικό σταθµό και το νηπιαγωγείο.

    Η συγγραφέας προσεγγίζει τα θέματα με απλό, σαφή και κατανοητό τρόπο ενώ παράλληλα είναι ευδιάκριτη η επιστημονικότητα και η βαθειά γνώση του αντικειμένου. Τα πραγματικά περιστατικά αλλά και τα συνηθισμένα λάθη των γονιών που αναφέρονται απενοχοποιούν τους γονείς προσφέροντας επιπλέον πληροφορίες αλλά και αφορμές για σκέψη και προβληματισμό ως προς την υιοθέτηση εναλλακτικών προσεγγίσεων. Οι πίνακες, οι σημειώσεις, κάποιες σημαντικές παράγραφοι οι οποίες παρατίθενται σε μεγαλύτερη και πιο έντονη γραμματοσειρά καθιστούν το βιβλίο ευκολοδιάβαστο και φιλικού προς τους γονείς.

    Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει πρόκειται για μια πραγματικά αξιόλογη και χρήσιμη σειρά βιβλίων συμβουλευτικής γονέων την οποία επιμελείται και προλογίζει η εξαιρετική Χυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών Χριστίνα Ρασιδάκη. Η σειρά έχει εξάλλου γνωρίσει τεράστια επιτυχία διεθνώς και έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες.

    Στα προτεινόμενα!

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Happy Voices-Rene Aubry

    Ludovico Einaudi – Una Mattina (Extended Remix)

    Forrest Gump Soundtrack – Main Theme

    One day We Had Today (Piano)

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η εποχή της εξερεύνησης
    Τίτλος πρωτοτύπου: Barnehagearene
    Συγγραφέας: Hedvig Montgomery
    Πρόλογος, επιμέλεια: Χριστίνα Ρασιδάκη
    Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2020
    Σειρά: Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα
    Σελίδες: 248
    Μέγεθος: 14Χ 20,5
    ISBN:
    978-618-03-1942-2
    978-618-03-1943-9

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular