More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜετά τιμής, Άλις Τιμς, των Κέιτ και Τζολ Τεμπλ (εικ.: Γκρέις Ουέστ)

    Μετά τιμής, Άλις Τιμς, των Κέιτ και Τζολ Τεμπλ (εικ.: Γκρέις Ουέστ)

    Η Άλις Τιμς την πάτησε κανονικά. Το μυστικό της ημερολόγιο διαβάστηκε από τον Τζίμι Κουκ, τον αυτοαποκαλούμενο Κάπτεν Τζίμι Κουκ, τον χειρότερο εχθρό της στην τάξη. Η δασκάλα τους, η κυρία Φένελ έμαθε τα καθέκαστα και τους έβαλε να γράφουν ο ένας γράμματα στον άλλο για τρεις ολόκληρους μήνες, στην προσπάθειά τους να τους συμφιλιώσει.

    Ολόκληρο το βιβλίο είναι ένας διάλογος μέσω γραμμάτων, δηλαδή επικοινωνία σε μη πραγματικό χρόνο, που παραπέμπει στην επικοινωνία παλαιότερων εποχών. Η βραδυφλεγής μεταβολή στον τρόπο που συνομιλούν είναι πραγματικά γοητευτική. Τα δύο παιδιά ανακαλύπτουν σταδιακά ότι δεν τους χωρίζουν τα πάντα και χάρη σε ένα φυλακισμένο φαντασματάκι και σε κάποια βαζάκια με χλαπάτσα μονόκερου, πλησιάζουν το ένα το άλλο και φτάνουν μέχρι και να συστήσουν εταιρίες, την Άλις ΑΕ και την Ανατολική Τζιμική Εμπορική Εταιρία, και να συνεταιριστούν φτιάχνοντας λεμονάδες για να βγάλουν πολλά λεφτά και να ενισχύσουν το Σχολικό πανηγύρι που ανακοίνωσε η κυρία Φέτελ, η οποία προηγουμένως τους είχε κατάσχει το φυλακισμένο φαντασματάκι επειδή συνεχώς τσακώνονταν, και να γίνουν διάσημοι.

    Ένα ζευγάρι παιδιών που μισούνται, αρχίζουν να εγκαταλείπουν το μίσος, να ανταλλάσσουν πυρά μεταξύ τους, να λογοφέρουν και σταδιακά να αφήνουν πίσω τους κάθε διαφορά (έστω, τις περισσότερες), καταλήγοντας σε πολλά κοινά σημεία, σε συνεργασία, σε κοινούς προσανατολισμούς και στόχους.

    Η πρωτότυπη δομή του βιβλίου, η σπιρτόζικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα πρωτοπρόσωπα, παραστατικά γράμματα των δύο παιδιών και το πολύ χιούμορ που διέπει το λόγο τους, συνθέτουν ένα απολαυστικό βιβλίο ανταλλαγής πυρών, το οποίο με τα πανέξυπνα σκίτσα της Γκρέις Ουέστ γίνεται πραγματικά ένα θεσπέσιο ανάγνωσμα γνωριμίας με τον άλλο, τον διαφορετικό, ένα εγχειρίδιο προσέγγισης, ενσυναίσθησης και πλησιάσματος.

    Για παιδιά 8-12 ετών.

    Πολύ έξυπνο, κεφάτο και γρήγορο.

    Υποψήφιο για το Best Designed Children’s Fiction Book 2019.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μετά τιμής, Άλις Τιμς
    Τίτλος πρωτοτύπου: Yours Troolie, Alice Toolie
    Συγγραφέας: Κέιτ και Τζολ Τεμπλ
    Εικονογράφηση: Γκρέις Ουέστ
    Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάιος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Χρύσα Φραγκιαδάκη
    Σελίδες: 208
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-484-529-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular