More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜια νύχτα στην Ακρόπολη (Escape Book), της Βίκυς Ξανθοπούλου

    Μια νύχτα στην Ακρόπολη (Escape Book), της Βίκυς Ξανθοπούλου

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 6-9) – Εκπαιδευτικά βιβλία

    Μικροπληροφορία: Η Ακρόπολη Αθηνών βρίσκεται σε ύψος 156 μέτρων από τη θάλασσα και 70 μέτρων από την πόλη των Αθηνών. Η ανάβαση στο λόφο είναι εφικτή μόνο από τα δυτικά.

    Οι χρονοταξιδιώτες-αναγνώστες μπαίνουν στη χρονομηχανή και ταξιδεύουν στο έτος 432 π.Χ., στην κλασική Αθήνα, στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Και εγκλωβίζονται εκεί! Για να αποδράσεις από το βιβλίο, πρέπει να λύσεις γρίφους, να διπλώσεις σελίδες, να κόψεις σελίδες, να βάλεις τη σκέψη σου να δουλέψει, να ζωγραφίσεις, να φανταστείς, να παρατηρήσεις, να αποκρυπτογραφήσεις.

    Θα περάσεις από το Ερέχθειο, θα δεις το ξύλινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς και τις Καρυάτιδες, θα μπεις στον Παρθενώνα, θα δεις το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς και πολλά ακόμα θαυμάσια έργα τέχνης.

    Στην πορεία του ταξιδιού αυτού στην Ακρόπολη ο αναγνώστης θα έχει δύο ευκαιρίες να αποδράσει! Και πρέπει να τις εκμεταλλευθεί!

    Η Βίκυ Ξανθοπούλου δημιούργησε ένα ενδιαφέρον βιβλίο απόδρασης (escape book) από την κλασική Αθήνα του Περικλή τον 5ο αι. π.Χ. Ο αναγνώστης ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, παγιδεύεται στην εποχή και περνάει μια νύχτα στην Ακρόπολη προσπαθώντας να δραπετεύσει ξανά προς την εποχή μας. Μέσα από διάφορες προκλήσεις, ο αναγνώστης (απευθύνεται σε μαθητές Α’-Γ’ δημοτικού περίπου) περιδιαβαίνει στις σημαντικές τοποθεσίες και μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών, μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για αυτά, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί δεξιότητες, νοητικές και χειρωνακτικές, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που του θέτει κάθε φορά ο αφηγητής, το ιερό φίδι της Ακρόπολης!

    Το βιβλίο έχει προφανείς τρόπους αξιοποίησης στο σπίτι και την τάξη. Μια επίσκεψη στην Ακρόπολη προφανώς θα αποτελούσε το καλύτερο ερέθισμα για να ανατροφοδοτηθεί ένα τέτοιο βιβλίο. Μπορεί όμως να λειτουργήσετε και αντίστροφα, δραπετεύοντας πρώτα από το βιβλίο και ακολούθως επισκεπτόμενοι την Ακρόπολη.

    Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση είναι της Νίκης Λεωνίδου.

    Για αναγνώστες από 6-9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις συγγραφέα

    Βραβείο Education Leaders Awards

    ΙΒΒΥ (Bραβείο σε σχολικό-μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση της παιδικής λογοτεχνίας)

    Judith’s Reading Room

    Βραβείο Ελευθερίας μέσω του Γραμματισμού (Freedom Through Literacy Award), από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό AKS Education Awards με τον τίτλο Excellence in Teaching – Teacher of the Year 2019

    Α’ βραβείο Global Teachers Award

    Με μια ματιά

    • Η Βίκυ Ξανθοπούλου δημιούργησε ένα ενδιαφέρον βιβλίο απόδρασης (escape book) από την κλασική Αθήνα του Περικλή τον 5ο αι. π.Χ. Ο αναγνώστης ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, παγιδεύεται στην εποχή και περνάει μια νύχτα στην Ακρόπολη προσπαθώντας να δραπετεύσει ξανά προς την εποχή μας. Μέσα από διάφορες προκλήσεις, ο αναγνώστης (απευθύνεται σε μαθητές Α’-Γ’ δημοτικού περίπου) περιδιαβαίνει στις σημαντικές τοποθεσίες και μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών, μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για αυτά, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί δεξιότητες, νοητικές και χειρωνακτικές, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που του θέτει κάθε φορά ο αφηγητής, το ιερό φίδι της Ακρόπολης!

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Anakrousis – Orestes Stasimo-Gregorio Paniagua

    Daemonia Nymphe – Dance of the Satyrs

    Moonlight Sonata-Tom Barabas

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μια νύχτα στην Ακρόπολη (Escape Book)
    Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου
    Εικόνα εξωφύλλου: Νίκη Λεωνίδου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Ιούνιος 2021
    Διορθώσεις: Μάνος Μπονάνος, Αγγελική Παπαγεωργίου
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 17 Χ 22
    ISBN: 978-960-484-698-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular