More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜικρές βιβλιο-φωλιές γιορτάζουν. Στη Σκόπελο.

    Μικρές βιβλιο-φωλιές γιορτάζουν. Στη Σκόπελο.

    Γράφει η Αργυρώ Τζαχρήστα

    Μικρές και μεγάλες βιβλιο-φωλιές σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν στις 2 Απριλίου το Παιδικό Βιβλίο. Μια τέτοια φωλιά σε ένα μικρό νησί, στολίστηκε, φώτισε, γέμισε μουσικές, άπλωσε παντού βιβλία και το φως έγινε ακόμα πιο ζεστό.

    Μικροί φίλοι μαζεύτηκαν στη φωλιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου, για να γιορτάσουμε παρέα. Το ευτύχημα ήταν πως ακολούθησαν το ταξίδι μας και οι μεγάλοι μας φίλοι κι η γιορτή μας έγινε ακόμα πιο όμορφη.

    Τα βιβλία περίμεναν μικρά και μεγάλα χέρια να τα ξεφυλλίσουν, να τα διαβάσουν, να ταξιδέψουν μέσα από αυτά. Καμία δέσμευση για το πώς θα γίνει αυτό. Μικροί και μεγάλοι αφέθηκαν στη μυρωδιά, τις εικόνες, τις λέξεις, τα χρώματα, τις ιδέες που κουβαλούσαν μέσα τους τα βιβλία που υπήρχαν γύρω τους. Έγιναν φίλοι μαζί τους, αντάλλαξαν μυστικά. Και μετά έπιασαν δουλειά. Ζωγράφισαν, έκοψαν, κόλλησαν κι έφτιαξαν χαρακτήρες , μέρη, αντικείμενα που τους έκαναν εντύπωση μέσα από τα βιβλία. Κι είπαν όλα αυτά να τα βάλουν σε μια καινούρια ιστορία, ένα καινούριο ταξίδι.

    « Αν ήμουν βιβλίο…» τους είπε το μονοπάτι, «… θα είχα μια ιδέα!». Κι έτσι έφτιαξαν μια ιδέα, από την αρχή. Ποιοι ήταν όλοι αυτοί; Που πήγαιναν; Γιατί; Τι εμπόδισε την αποστολή τους; Κάθε τι που είχαν φτιάξει έγινε κομμάτι της νέας ιστορίας. Κι η νέα ιστορία γέννησε ένα νέο βιβλίο. Ένα δικό τους βιβλίο που απλώθηκε σαν φυσαρμόνικα κι από μέσα ξεπήδησε η φαντασία τους.

    Μικρές βιβλιο-φωλιές γιορτάζουν. Μικρές αγκαλιές κρατάνε βιβλία σφιχτά, σαν θησαυρό. Μεγάλες αγκαλιές κρατούν παιδικά βιβλία και συγκινούνται, θυμούνται πως δεν έπαψαν ποτέ να είναι παιδιά. Κάπως έτσι δυναμώνει η αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Και σκορπίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, φωνάζοντας δυνατά: «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας

    Μια φιλαναγνωστική δράση του Πολιτιστικού Συλλογου Γλώσσας Σκοπέλου, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθεί τις Τέχνες και τα Γράμματα.

    Εμψυχώτρια της δράσης: Αργυρώ Τζαχρήστα
    Δημιουργία βίντεο: Νίκος Σωτηρίου

    RELATED ARTICLES

    Most Popular