More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜουσικό Αλφαβητάρι και Μουσικό Αριθμητάρι, των Κέλλυ Σταμουλάκη και Πηνελόπης Κολοκοτσά

    Μουσικό Αλφαβητάρι και Μουσικό Αριθμητάρι, των Κέλλυ Σταμουλάκη και Πηνελόπης Κολοκοτσά

    mousiko_alfavitari_cover

    Ένας μουσικός περίπατος στο ελληνικό αλφάβητο είναι αυτό το βιβλίο. Πρόκειται για μικρές, αυτόνομες ιστορίες με παρηχήσεις. Μας θύμισε το παιχνίδι που παίζαμε μικροί: πρόσωπο, ζώο πράγμα… Φαινομενικά ασύνδετες λέξεις βρίσκουν τελικά τη θέση τους στην ιστορία καθώς τις συνδέει -τι άλλο;- το αρχικό γράμμα. Έτσι θα ξενυχτήσετε, θα ξεφαντώσετε, θα ξανανιώσετε και θα ξεχάσετε παρέα με το ξι. Με το πι θα περπατήσετε στην παραλία, στην πλατεία, στον ποταμό παρέα με την πάπια, το περιστέρι, τον παπαγάλο και τον πετεινό.

    Κι όλα αυτά μπορείτε να τα ακούσετε από το cd που συνοδεύει το βιβλίο σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ενορχήστρωση του Μαυρίκιου Μαυρικίου. Πολλοί γνωστοί ερμηνευτές συμμετέχουν στο Μουσικό Αλφαβητάρι τραγουδώντας τα 25 τραγούδια που περιλαμβάνει (ένα για κάθε γράμμα και ένα για όλη την αλφαβήτα): ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ευρυδίκη, ο Σταύρος Σιόλας, η Μαριάννα Τόλη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Γιώτα Νέγκα, η Τζούλι Μασίνο, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, η Ευτυχία Φαναριώτη, ο Ορέστης Τρίκας, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, η Μυρσίνη Δόξα και ο Σταμάτης Πακάκης.

    Εμείς ξεχωρίσαμε ήδη το νανούρισμα το οποίο ερμηνεύει η Γιώτα Νέγκα με τη ζεστή, αναγνωρίσιμη, ταξιδιάρικη φωνή της, υπό τον ήχο των εγχόρδων αλλά και το ατμοσφαιρικό του αισθαντικού Σταύρου Σιόλα!

    Το κείμενο ανήκει στην Κέλλυ Σταμουλάκη και την Πηνελόπη Κολοκοτσά ενώ την εικονογράφηση έχει κάνει η Βίλλυ Καραμπατζιά.

    mousiko_arithmitari_coverΜε την ίδια λογική έχει φτιαχτεί και το Μουσικό Αριθμητάρι. Έκτος από τις φωνές των γνωστών ερμηνευτών, στο cd περιέχονται και τα ορχηστρικά κομμάτια για να τραγουδήσετε μόνοι σας, σε καραόκε στυλ.

    Η Κέλλυ Σταμουλάκη και η Πηνελόπη Κολοκοτσά γράφουν 12 τραγούδια για τους αριθμούς τα οποία ερμηνεύουν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου και Ευρυδίκη. Τη μουσική υπογράφει ασφαλώς ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

    Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
    Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
    Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
    Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

    Και με τα δύο αυτά βιβλία μπορείτε να παίξετε με το εσώφυλλο, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σαν ένα επιτραπέζιο με τη χρήση ζαριού. Επίσης τα παιδιά μπορούν να συλλέγουν αντικείμενα από τα γράμματα που τους υποδεικνύονται ή να βρίσκουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούν χρησιμοποιώντας για χρονόμετρο μια κλεψύδρα.

    Όσον αφορά στο αριθμητάρι, τα παιδιά μπορούν να δημιουργούν συλλογές με τόσα αντικείμενα όσα υποδεικνύει κάθε φορά ο αριθμός ή να δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια για τους αριθμούς βάζοντας τους δικούς τους στίχους στα ορχηστρικά κομμάτια του cd.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μουσικό Αλφαβητάρι
    Μουσικό Αριθμητάρι
    Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη & Πηνελόπη Κολοκοτσά
    Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά
    Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Σεπτέμβριος 2015
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN:
    978-960-567-087-0
    978-960-567-088-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular