More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΜυστήριο πίσω από τις σελίδες, της Έρικας Αθανασίου

    Μυστήριο πίσω από τις σελίδες, της Έρικας Αθανασίου

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 11+ (target 12-15) – Λογοτεχνία

    Ο Άγγελος μπήκε φουριόζος στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου… γρήγορα όμως κατάλαβε πως, παρότι η τραπεζαρία ήταν γεμάτη κόσμο, γεμάτη από τους συμμαθητές του, από καθηγητές, και συγγραφείς, από τα μέλη του λογοτεχνικού συλλόγου που είχε κανονίσει την εκδρομή στην Καστοριά, μια περίεργη σιωπή είχε πέσει… Δεν πίστευε ότι είχαν συμφωνήσει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να τον τιμωρήσουν για τη συνηθισμένη αργοπορία του. Μπορεί βέβαια να είχε βάλει το χεράκι της σε αυτό και η Βίκη.

    Ο Άγγελος και η Βίκη, έξι χρόνια μετά την εξιχνίαση των μυστηρίων στα Στοιχειωμένα θεμέλια και στην Καταραμένη βρύση, θα βρεθούν στην Καστοριά παρέα με συμμαθητές, καθηγητές, συγγραφείς, εικονογράφους και δημοσιογράφους, στο πλαίσιο ενός Διεθνούς Λογοτεχνικού Συμποσίου.

    Οι δύο νέοι θα γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που αποτελούν έμπνευση για εκείνους, καθώς ελπίζουν να γίνουν καταξιωμένοι συγγραφείς. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός σπουδαίου χειρόγραφου, θα τους αναγκάσει να βουτήξουν βαθιά στον κόσμο των βιβλίων, των βραβείων, των διακρίσεων, των συμφερόντων και φυσικά των social media.

    Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή, καθώς σε κάθε γύρισμα σελίδας, το μυστήριο περιπλέκεται όλο και περισσότερο. Πού θα μπορούσε να φτάσει κανείς για να κερδίσει ένα βραβείο; Και τα βραβεία τα παίρνουν τελικά πάντα οι καλύτεροι;

    …το βιβλίο που θα έπαιρνε το βραβείο θα το αγόραζαν πολλοί. Αν ήταν καλό βιβλίο, τα παιδιά θα αγαπούσαν το διάβασμα. Αν όμως δεν τους άρεσε, τη στιγμή που είχε αναγνωριστεί ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς, τότε μάλλον θα απογοητεύονταν και δεν θα διάβαζαν στο εξής βιβλία.

    Μήπως τελικά ακόμα και αυτός ο εξιδανικευμένος κόσμος- στα μάτια των παιδιών- κρύβει τα δικά του μυστικά;

    Μήπως τα πραγματικά βραβεία, είναι οι όμορφες και καλογραμμένες ιστορίες;

    Μήπως τα παιδιά είναι οι μοναδικοί, αντικειμενικοί κριτές;

    Το Μυστήριο πίσω από τις σελίδες είναι αφιερωμένο στην αείμνηστη συγγραφέα εφηβικής λογοτεχνίας- Κίρα Σίνου, καθώς ήταν εκείνη που ενέπνευσε την Έρικα Αθανασίου και της γνώρισε τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά – απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

    Λίγο καιρό μετά, συγγραφέας πια, η Έρικα Αθανασίου θα επισκεφθεί την Καστοριά, ως μέλος της ομάδας συγγραφέων που συμμετείχαν στη δράση της Περιφέρειας Καστοριάς, «Η φαντασία πάει σχολείο». Αυτή η επίσκεψη θα δώσει την έμπνευση για τη δημιουργία του νέου της μυθιστορήματος.

    Έτσι, η Έρικα Αθανασίου δημιουργεί ένα καλοστημένο μυθιστόρημα μυστηρίου, χρησιμοποιώντας με απόλυτη σύνεση και ισορροπία τα ρεαλιστικά, ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία περιπλέκοντάς τα με τη μυθοπλασία και την υπερβολή.

    Με αφορμή την εξαφάνιση του χειρόγραφου, μας ξεναγεί στις ομορφιές της Καστοριάς, των παλιών αρχοντικών, των κρυμμένων ιστοριών, των εθίμων, των μυστικών του τόπου αλλά παράλληλα μας καλεί να ταξιδέψουμε παρέα με τους ήρωές της, στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, των ανθρώπων του, της συγγραφής, της μαγείας της ανάγνωσης  και των  σκοτεινών μυστικών του.

    Ποιος είναι τελικά ο κόσμος αυτός; Είναι ένας κόσμος αξιών ή ένα παιχνίδι στρατηγικής, συμφερόντων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

    Η γρήγορη, με ανατροπές, αφήγηση, η ρέουσα και ευκολοδιάβαστη γραφή, οι ανθρώπινοι και οικείοι χαρακτήρες, σε συνδυασμό με την όμορφη ιστορία, δημιουργούν ένα αξιόλογο νεανικό μυθιστόρημα μυστηρίου.

    Για αναγνώστες από 12 ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Με μια ματιά

    • Η Έρικα Αθανασίου δημιουργεί ένα καλοστημένο μυθιστόρημα μυστηρίου, χρησιμοποιώντας με απόλυτη σύνεση και ισορροπία τα ρεαλιστικά, ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία περιπλέκοντάς τα με τη μυθοπλασία και την υπερβολή.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    We will meet again

    De Usuahia a la Quiaca,

    Τα χρώματα του κήπου

    The Moresca

    Προσωπογραφία της μητέρας μου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μυστήριο πίσω από τις σελίδες
    Συγγραφέας: Έρικα Αθανασίου
    Εκδόσεις: Κέδρος, Απρίλιος 2021
    Υπεύθυνη τμήματος διορθώσεων: Μαρία Σπανάκη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Βασιλική Κουρούδη
    Σελίδες: 248
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-04-5115-3

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular