More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2021Νικ και Τέσλα- Ηλιακή δύναμη: η τελική μάχη (ένα μυστήριο με συσκευές...

    Νικ και Τέσλα- Ηλιακή δύναμη: η τελική μάχη (ένα μυστήριο με συσκευές ηλιακής ενέργειας που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μόνοι σας)

    Νικ Κοπέρνικος Χολτ και Τέσλα Νάιτινγκεϊλ Χολτ. Δίδυμα αδέρφια 11 χρονών. Επιλύουν προβλήματα με τη χρήση επιστήμης, πειραμάτων, φυσικών νόμων, ρομποτικής και… περιπέτειας. Αυτό είναι ένα πρώτο ατού. Και θα παραμείνει τέτοιο, αφού όλα τα βιβλία της σειράς αποτελούν έναν καλό συνδυασμό λογοτεχνίας και επιστήμης, το δυνατό χαρτί όλης της σειράς των «Science Bob» Pflugfelder, δασκάλου Φυσικής στο δημοτικό σχολείο του Νιούτον της Μασαχουσέτης και Steve Hockensmith, συγγραφέα μυθιστορημάτων μυστηρίου από την Αλαμίντα της Καλιφόρνιας.

    Στο παρόν βιβλίο, ο Νικ και η Τέσλα, που έχουν λύσει μερικά από τις δυσκολότερες υποθέσεις και τα έχουν βάλει με κατασκόπους και απαγωγείς, καλούνται να λύσουν ένα μεγάλο μυστήριο που τους αφορά πιο άμεσα από κάθε άλλο: πού είναι οι γονείς τους; Τους οποίους έχουν να δουν πάνω από ένα μήνα από τότε που έφυγαν με πτήση για το Σαν Φρανσίσκο, υποτίθεται γιατί θα ταξίδευαν με τη δουλειά τους στην Κεντρική Ασία για να μελετήσουν καλλιέργειες σόγιας και τα δύο αδέρφια υποτίθεται, επίσης, ότι θα περνούσαν μια περίοδο με τον θείο Νιουτ στο Χαφ Μουν Μπέι της Καλιφόρνια.

    Τα δύο αδέρφια πολύ σύντομα ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα οι γονείς τους δούλευαν σε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα μεταφοράς ηλιακής ενέργειας από το διάστημα και προσπαθούσαν να ξεφύγουν από κάποιον που ήθελε να κλέψει τις ανακαλύψεις τους. Ε, ίσως και να μη ξέφυγαν τελικά. Τα δύο αδέρφια ανακάλυψαν ότι οι γονείς τους έχουν απαχθεί και κρατούνται όμηροι. Και για να πλησιάσουν αυτόν τον μυστηριώδη απαγωγέα, πρέπει να επιστρατεύσουν γνώσεις, ευφυϊα, συσκευές ηλιακής ενέγειας και τον θείο Νιουτ.

    Θα γίνει επιτέλους η επανασύνδεση της οικογένειας Χολτ; Ή μήπως ο ηλιακός δορυφόρος που έχει υπό τον έλεγχό του ο εγκέφαλος της συμμορίας θα εξαπολύσει τον όλεθρο από τους ουρανούς;

    Ένα μυστήριο με ηλιακά ρομποτικά οχήματα, συναγερμούς, και άλλες συσκευές ηλιακής ενέργειας που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μόνοι σας! Όπως ένα ηλιακό σπιτάκι πουλιών για κατασκοπεία, εφεύρεση της Τέσλα που μπορείτε να φτιάξετε με ένα σπιτάκι πουλιών, θερμοκόλλα, μονωτική και ένα λαστιχάκι. Όπως ένα κανόνι σινιάλων με μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Όπως ένα φουρνάκι για λουκάνικα Φρανκφούρτης (με κυλινδρικό κουτί από πατατάκια, διαφανές σελοτέιπ, πλαστικό περιτυλίγματος κ.α.) το οποίο δεν θα εκραγεί σίγουρα. Και όπως ένα ηλιακό κουδούνι κινδύνου που ενεργοποιείται ασφαλώς… με τον ήλιο

    Όλα αυτά θα οδηγήσουν τον Νικ, την Τέσλα και εσάς στους γονείς τους και στην ένωση της οικογένειας.

    Οι κακοί πρέπει να ηττηθούν. Το καλό πρέπει να νικήσει. Και θα συμβεί με πειράματα, επιστήμη, συνδυαστική ικανότητα και θέληση.

    Ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα, όπως είπαμε, λογοτεχνίας και επιστήμης που δεν διεκπεραιώνει τίποτε από τα δύο, αντιθέτως τα αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πλοκή δεν είναι ακαταμάχητη, ωστόσο ο ρυθμός και το πάντρεμα με πολλή επιστημονική γνώση και πειράματα είναι πετυχημένο ενώ το χιούμορ είναι καλό, δίχως κλισέ.

    Περιέχονται σαφείς οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας (με την παρουσία ενήλικα είναι όλα πιο ασφαλή και σωστά) όλα όσα προαναφέραμε και κάμποσα ακόμα.

    Για παιδιά από 10 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΥΓ: τα ονόματα των παιδιών αποτελούν ασφαλώς φόρο τιμής στον Νίκολα Τέσλα, τον Πολωνό αστρονόμο και μαθηματικό Νικόλαο Κοπέρνικο και τη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, την μητέρα της νοσηλευτικής.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ηλιακή δύναμη: η τελική μάχη- Ένα μυστήριο με συναγερμούς, ηλιακά οχήματα, και άλλες συσκευές ηλιακής ενέργειας που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μόνοι σας
    Τίτλος πρωτοτύπου: Nik and Tesla’s- Solar powered showdown
    Συγγραφέας: «Science Bob» Pflugfelder, Steve Hockensmith
    Εικονογράφηση: Scott Garrett
    Σειρά: Νικ και Τέσλα
    Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Ιανουάριος 2020
    Επιμέλεια: Παναγιώτης Αρκουδέας
    Σελίδες: 264
    Μέγεθος: 13,5 Χ 19,5
    ISBN: 978-960-645-029-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular