More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΞενοδοχείο για μάγισσες, της Ουλρίκε Ράιλανς (εικ.: Λίζα Χενς)

    Ξενοδοχείο για μάγισσες, της Ουλρίκε Ράιλανς (εικ.: Λίζα Χενς)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Χέξουμ: ποτέ μην κάνεις μάγια, αν δεν ξέρεις πώς να τα λύσεις!
    Κβέξουμ: προσπάθησε να χρησιμοποιείς τα μαγικά σου για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο
    Βαντεβέξουμ: πρόσεχε! Οι άνθρωποι δεν πρέπει να μάθουν την ύπαρξη του μαγισσόκοσμου!
    Περιπλέξουμ: δεν επιτρέπεται να κάνεις μάγια στους ανθρώπους εκτός κι αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο!

    Το πρώτο βιβλίο μιας νέας κωμικής σειράς περιπετειών από τη συγγραφέα της Πένι Πέπερ.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το εδώ και δύο χρόνια παρατημένο ξενοδοχείο Χρυσή Άγκυρα ανακαινίζεται. Το ζεύγος Μίτελμπαχ, κόρη της οποίας είναι η σχεδόν 10χρονη Κλάρα μένει απέναντι. Η Κλάρα κοίταξε και είδε ένα κοριτσάκι στο παράθυρο του πάνω ορόφου που πηγαινοερχόταν στη σκεπή του ξενοδοχείου. Όταν αποκαλύφθηκε η επιγραφή έγραφε: Ξενοδοχείο Η Μοβ Νυχτερίδα. Το νέο πεντάστερο, θεματικό ξενοδοχείο!

    Ιδιοκτήτες της νέας επιχείρησης είναι η οικογένεια Βατραχοπόδη, μια μαγισσο-οικογένεια, κόρη της οποίας είναι η Ροζαλί, το κορίτσι που ανέβαινε στη σκεπή. Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο μάλλον δεν είναι και πολύ φυσιολογικό. Απευθύνεται σε μάγισσες που θέλουν να ζήσουν εμπειρίες συναρπαστικές και τους παρέχονται σπάνιες εμπειρίες και γνώσεις: νυχτερινές βόλτες στο πάρκο της πόλης, εκδρομές στην πόλη των ανθρώπων, ποδοσφαιρικοί αγώνες και συναυλίες στον κόσμο των ανθρώπων ντυμένοι ως άνθρωποι και πολλά άλλα. Στόχος του ξενοδοχείου είναι να φέρει τους κατοίκους του μαγγισόκοσμου στο κέντρο του κόσμου των ανθρώπων χωρίς να το καταλάβουν οι άνθρωποι αφού η ύπαρξή του παραμένει μυστική για τους ανθρώπους. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται όταν η Κλάρα από την ανθρώπινη οικογένεια των Μίτελμπαχ επισκέπτεται το ξενοδοχείο, δείχνει ότι καταλαβαίνει μια χαρά τα μαγισσίστικα, την αρχαία γλώσσα των μαγισσών και έχει ανοσία στο ειδικό τσάι της λήθης που δίνουν στους ανθρώπους οι μάγισσες για να μην θυμούνται τίποτα.

    Τα δυο συνομήλικα κορίτσια (πηγαίνουν στην τετάρτη δημοτικού) έρχονται κοντά και γίνονται φίλες. Η Κλάρα μπαίνει στον κόσμο του ξενοδοχείου, αλλάζει τους κανόνες και συνεργάζεται με όλους στο ξενοδοχείο. Όλοι μαζί προσπαθούν να ετοιμάσουν το ξενοδοχείο ως τα εγκαίνια το δεύτερο Σάββατο της τρίτης φάσης της σελήνης. Τα δυο κορίτσια συνεργάζονται για να μείνει κρυφή η πραγµατική ταυτότητα της Ροζαλί, αλλά εκείνο που θα εκπλήξει και τις δυο είναι το μυστικό που φανερώνει γιατί η Κλάρα καταλαβαίνει τα μαγισσίστικα…

    Εστιάζοντας

    Μετά την Πένι Πέπερ, η Ουλρίκε Ράιλανς και η Λίζα Χενς ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σε ένα νέο, φιλόδοξο πρότζεκτ. Η συγγραφέας προσπαθεί να “εκμεταλλευθεί” τον αχανή κόσμο των μαγισσών και της μαγείας, να πάρει λίγη χαριποτερική λάμψη και να τη φέρει προς τα κάτω, στις ηλικίες 8-12, τόλμημα που της βγαίνει καθώς δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια (πρώτο βιβλίο της σειράς) που όχι μόνο διαβάζεται ευχάριστα, αλλά αφενός αποτελεί κανονική λογοτεχνία, με ροή, με ρυθμό, με χιούμορ, αφετέρου ξεφεύγει από τα μονοπάτια και τη γραφή της Πένι Πέπερ, μεγάλο πλεονέκτημα αυτό.

    Η Ράιλανς σε αυτό το πρώτο βιβλίο δεν μπαίνει σε πολύ σκοτεινά και deadcandance μονοπάτια, αποφεύγει την πρόκληση τρόμου, κινείται σε πιο ήπια συναισθήματα και χρησιμοποιεί το μαύρο χιούμορ, σατιρίζοντας εμμέσως ακόμα και κλασικά παραμύθια από τους Γκριν με τη γραφή και την ιστορία της. Η γραφή της είναι ελαφριά, ευχάριστη, ο κόσμος των μαγισσών καλά σκιαγραφημένος και το δίδυμο των κεντρικών ηρωίδων της συμπαθές για τον μέσο αναγνώστη, που βλέπει τον κόσμο των μαγισσών και των ανθρώπων να έρχονται κοντά.

    Φιλία, συνύπαρξη, ανεκτικότητα, διαφορετικότητα, εκφοβισμός τα θέματα που τρέχουν μέσα στην ιστορία.

    Είναι από τα ευκολοδιάβαστα βιβλία για τις ηλικίες αυτές.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ξενοδοχείο για μάγισσες
    Τίτλος πρωτοτύπου: Das magimoxische Hexenhotel
    Συγγραφέας: Ulrike Rylance
    Εικονογράφος: Lisa Hansch
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2022
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Διορθώσεις: Μάρω Ταυρή
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 224
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2920-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular