More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤα θέλω όλα, της Τζιν Γουίλις

    Τα θέλω όλα, της Τζιν Γουίλις

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα
    Παροιμία

    Η σπουδαία συγγραφέας Jeanne Willis (Η Αργυρώ γελάει, Αστερόσκονη κ.α.) σε μια ακόμα όμορφη συγγραφική στιγμή της. Για την απληστία, για τα πολύτιμα του κόσμου και της ζωής μας, για τη σχέση μας με τα αντικείμενα και τους άλλους.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το Μπλε Τέρας λάτρευε όσο τίποτα τα καινούργια πράγματα. Όταν ήταν μωρό είπε: “Το παλιό μου καροτσάκι δεν το θέλω. Θέλω καινούριο”. Και δε σταμάτησε να κλαίει μέχρι που του το πήραν. Τα ίδια όμως με όλα, με το παλιό του αρκουδάκι αλλά και με την… καινούρια του μικρή αδερφούλα! “Δεν τη θέλω! Είναι παλιά η αδερφή μου” είπε κάποια στιγμή. Όσο για τους γονείς του; Πάλιωσαν κι αυτοί! Πήρε λοιπόν όσα λεφτά είχε μαζέψει κι έφυγε από το σπίτι για να αρχίσει μια νέα ζωή.  Αγόρασε καινούριο καπέλο, αυτοκίνητο, ένα παλάτι χρυσό. Όλα πάλιωναν αμέσως στα μάτια του. Αλλά συνέχισε να απαιτεί από τον εαυτό του καινούρια πράγματα. Ώσπου έφτασε να θέλει και έναν άλλο ήλιο…

    Εστιάζοντας

    Μια εξαιρετική και με καλό χιούμορ ιστορία για την απληστία, τους ακόρεστους υλιστές, τη νοσηρή επιθυμία να θέλεις συνεχώς καινούρια πράγματα, τη στιγμή που τα παλιά δουλεύουν ή συμπεριφέρονται μια χαρά. Μόνο που το Μπλε Τέρας το πηγαίνει σε άλλο επίπεδο όλο αυτό. Δεν μένει στα αντικείμενα και την ύλη αλλά προχωρά στην απαίτηση και την απόκτηση νέων προσώπων, μέχρι και νέων φυσικών φαινομένων και σωμάτων. Αυτή η ασύνορη επιθυμία του αποτυπώνεται πολύ όμορφα από την Γουίλις, η οποία υποστηρίζεται από την πολύ εκφραστική, με τα καλαίσθητα σχέδια, με το δικό της χιούμορ, εικονογράφηση της Τζένι Ντέσμοντ (Το πρώτο Χλουτς) η οποία μας δίνει και μια πολύ ωραία απόδοση της μορφής του μπλε τέρατος.

    Αν είχε ένα λιγότερο απότομο τέλος όπου να μην φαίνεται παράταιρο πώς ζήτησε πίσω την παλιά του οικογένεια, τότε θα μιλούσαμε για σούπερ βιβλίο. Μέχρι το παρά ένα όμως, η δεξιοτέχνισσα Τζιν Γουίλις το πήγε θαυμάσια.

    Μετάφραση Άγγελου και Μαρίας Αγγελίδη.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Δεσύλλας.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τα θέλω όλα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Blue Monster Wants it All!
    Συγγραφέας: Jeanne Willis
    Εικονογράφος: Jenni Desmond
    Εκδόσεις: Δεσύλλας, Απρίλιος 2022
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 Χ 28,5
    ISBN: 978-618-5568-37-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular