More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΞεχνάμε τις συνήθεις ημερομηνίες έναρξης και λήξης μαθημάτων το 2020-21

    Ξεχνάμε τις συνήθεις ημερομηνίες έναρξης και λήξης μαθημάτων το 2020-21

    Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Πρώτης Μαΐου 2020 “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα”, το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να πάρει οποιοδήποτε μέτρο κάλυψης του χαμένου χρόνου μέσω και της τροποποίησης της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

    Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να λαμβάνεται, ειδικώς για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021, και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης κείμενης σχετικής διάταξης, κάθε αναγκαίο μέτρο αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διασφαλίζεται η κάλυψη της διδακτέας ύλης και η αναπλήρωση διδακτικών ωρών, όπως μέσω της τροποποίησης της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των μαθημάτων, του διδακτικού και του σχολικού έτους, των ωρολογίων προγραμμάτων και των προγραμμάτων σπουδών. Με όμοια απόφαση μπορεί να ρυθμίζεται, σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης της διεξαγωγής κάθε είδους εξέτασης, κάθε θέμα σχετικό με τον χαρακτηρισμό της φοίτησης, την προαγωγή και την απόλυση μαθητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων, καθώς και με την εισαγωγή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάθε άλλο συναφές ειδικότερο ζήτημα.

    3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να λαμβάνεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, κάθε αναγκαίο μέτρο αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών α΄ και β΄ κύκλου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), την παράταση της διάρκειας του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, τη δυνατότητα αναπλήρωσης διδακτικών ωρών για τη διενέργεια εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, τη δυνατότητα σύντμησης του εαρινού εξαμήνου σε λιγότερες από δεκατρείς (13) πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας, την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, καθώς και ζητήματα σχετικά με τον χρόνο, τον τρόπο και τα μέσα διενέργειας των εξετάσεων των φοιτητών στο πλαίσιο προγραμμάτων α΄ και β΄ κύκλου σπουδών των Α.Ε.Ι.

    Έναρξη μαθημάτων

    Ήδη την περασμένη Τετάρτη, η υπουργός είπε ότι τα μαθήματα για το σχολικό έτος 2020-21 θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 35-40 χρόνια. Αυτό δείχνει τον φόβο της πολιτείας ότι το σχολικό έτος θα έχει αρκετές δυσκολίες και εμπόδια κανονικής λειτουργίας λόγω της υγειονομικής κρίσης.

    Επιστροφή εκπαιδευτικών στα σχολεία

    Αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία στις 24 Αυγούστου αντί της 1ης Σεπτεμβρίου που ίσχυε όλα τα χρόνια, καθώς και διαφοροποίηση της λήξης των μαθημάτων για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular