More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ELNIPLEXΟικογενειακές υποθέσεις: 9 συν 1 βιβλία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

    Οικογενειακές υποθέσεις: 9 συν 1 βιβλία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

    Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά βιβλία που αφορούν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Κάποια από αυτά προσεγγίζουν το θέμα με αμεσότητα, χιούμορ προσφέροντας πληροφορίες αλλά και την κατάλληλη αφόρμηση για μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από το θέμα. Οι γονείς οφείλουμε να λάβουμε υπόψη το ηλιακό, γνωστικό, συναισθηματικό επίπεδο του παιδιού μας και να επιλέξουμε ένα βιβλίο που θεωρούμε ότι ταιριάζει στην κουλτούρα της οικογένειας και θα βοηθήσει το παιδί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, το σώμα δίχως ντροπή, αμηχανία και προκαταλήψεις.

    Το δέντρο που κάνει μωρά
    Σόφι Μπλάκολ
    μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    ISBN: 978-618-03-0397-1
    Σελίδες: 40
    Έτος έκδοσης: 2016
    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Η βραβευμένη Σόφι Μπλάκολ εισάγει τα παιδιά στις βασικές έννοιες γύρω από αυτό το θέμα, με τρόπο απλό και κατανοητό και κατάλληλο για τις μικρές ηλικίες σε ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Από πού έρχονται τα μωρά; Αργά ή γρήγορα όλα τα παιδιά κάνουν αυτή την ερώτηση. Και η απάντηση συνήθως δεν είναι ούτε εύκολη ούτε διασκεδαστική, για τους περισσότερους γονείς. Στο βιβλίο αυτό, ένα μικρό αγόρι ρωτάει τους πάντες, από την μπέιμπι σίτερ του μέχρι τον ταχυδρόμο, και παίρνει ένα σωρό αστείες απαντήσεις, ώσπου οι γονείς του του εξηγούν όσα πρέπει να γνωρίζει.

    Μα… τι μου συμβαίνει; Ένα βιβλίο για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
    Τζάκι Μπέιλι
    ISBN: 978-618-03-0513-5
    Σελίδες: 80
    Έτος έκδοσης:2016
    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις σε όλες εκείνες τις αμήχανες ερωτήσεις για τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία:
    Τι είναι η εφηβεία; Πότε και πώς αρχίζει; Τι αλλάζει στο σώμα; Τι σημαίνει ανάπτυξη; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς νιώθει; Γιατί έχει κόντρες με την οικογένειά του; Τι αλλάζει στις σχέσεις του με τους άλλους; Πώς ανακαλύπτει τα ερωτικά συναισθήματα;
    Πώς θα είναι ασφαλές;Τι σημαίνει παρενόχληση; Πώς θα είναι υγιές και ευτυχισμένο;

    Η ζωή πριν τη γέννηση
    Το θαύμα της δημιουργίας
    Πάρκερ Στέφεν
    ISBN: 139789602530443
    Εκδόσεις: ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ
    Έτος έκδοσης: 2004
    Αριθμός σελίδων  48

    Μια παρουσίαση του εαυτού μας, που μέσα από 163 μαυρόασπρες και 113 έγχρωμες εικόνες εξηγεί με απλά λόγια πώς λειτουργεί το σώμα του. 

    Ημουν κι εγώ μέσα στην κοιλιά σου μαμά
    Γάισλερ Νταγκμαρ
    Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
    ISBN: 978-618-01-0193-5
    Εικονογράφος: Γκάισλερ Ντάγκμαρ
    Έτος έκδοσης: 2013
    Σελίδες: 40

    Σήμερα έχουμε επίσκεψη. Είναι η Λίλη, μια φίλη της μαμάς. Η Λίλη έχει μια πολύ μεγάλη και ολοστρόγγυλη κοιλιά. «Εκεί μέσα μεγαλώνει ένα μωράκι», μου λέει η μαμά. «Σύντομα θα έρθει στον κόσμο». «Ήμουν κι εγώ μέσα στην κοιλιά σου, μαμά;» «Και βέβαια ήσουν!» λέει η μαμά. «Και ήταν η κοιλιά σου τόσο μεγάλη όπως αυτή της Λίλης;» Η μαμά γελάει. «Νομίζω ότι η κοιλιά μου ήταν ακόμα πιο μεγάλη! Ήσουν ένα με…… Η μαμά γελάει. «Νομίζω ότι η κοιλιά μου ήταν ακόμα πιο μεγάλη! Ήσουν ένα μεγάλο μωράκι όταν γεννήθηκες…» Μια εικονογραφημένη ιστορία με θέμα ην εγκυμοσύνη.

    ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ
    ISBN: 978-960-502-551-9
    Έτος έκδοσης: 2016
    Σελίδες: 90
    Εκδόσεις: SUSAETA

    Τα αδέρφια που πρωταγωνιστούν, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ανακαλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του φύλου τους και παρατηρούν πώς εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους τα πρόσωπα στην οικογένειά τους. Ένα βιβλίο που απαντά στα “άβολα” ερωτήματα των παιδιών παρέχοντας πληροφορίες για τη σεξουαλική ταυτότητα.

    Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΟΥΛΗ
    Αντομάρκι Ξαβιέ
    ISBN:9789600413199
    Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ
    Έτος έκδοσης: 1997
    Αριθμός σελίδων    72

    Το βιβλίο περιγράφει την περιπέτεια του Σπερμούλη μέχρι να κατακτήσει την Αβγούλα. Ένα βιβλίο για παιδιά που αφηγείται με απλό τρόπο την διαδικασία της γονιμοποίησης. 

    Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός
    Χάρρις Χ. Ρόμπι  
    ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ
    ISBN: 9789601646695
    Αριθμός Σελίδων: 63
    Έτος Έκδοσης: 2012

    Τα μικρά παιδιά ρωτούν τόσο πολλά για το σώμα τους, για το τι διαφοροποιεί ένα κορίτσι από ένα αγόρι και για το πώς κι αυτά τα ίδια ήρθαν στη ζωή. Είναι πολύ περίεργα. Το βραβευμένο συγγραφικό και καλλιτεχνικό δίδυμο των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, με ένα βιβλίο γραμμένο σε απλή γλώσσα, με ευχάριστη εικονογράφηση, και σαφείς και επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες, απαντά σε όλες αυτές τις ατέρμονες και απολύτως φυσιολογικές ερωτήσεις των παιδιών. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά από 4 ετών και άνω να γνωρίσουν το σώμα τους και να νιώσουν περήφανα και άνετα γι’ αυτό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους βιβλιοθηκονόμους και τους επαγγελματίες υγείας, μαζί με τα παιδιά.

    Ας μιλήσουμε για το σεξ 
    Χάρρις Χ. Ρόμπι
    ISBN: 978-960-16-3754-9
    Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ
    Σειρά: ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
    Έτος Έκδοσης: 2010
    Αριθμός σελίδων: 96

    Από το 1994 που εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο αυτό, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι έχουν ανατρέξει στις σελίδες του, βρίσκοντας αξιόπιστες και κατανοητές απαντήσεις γύρω από το θέμα. Η νέα, αναμορφωμένη έκδοση περιέχει πληροφορίες για την αντισύλληψη, το εμβόλιο κατά των κονδυλωμάτων και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του HIV / AIDS, και με ένα καινούργιο κεφάλαιο για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του ίντερνετ, το “Ας μιλήσουμε για το σεξ” δίνει στους νέους την πληροφόρηση που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. 

    Από πού έρχονται τα μωρά
    Ντέυνς Kάτι
    ISBN: 9789601670928
    Εκδόσεις: Πατάκη
    Αριθμός Σελίδων: 12
    Έτος Έκδοσης: 2017

    Από πού έρχονται τα μωρά; Πώς γίνονται;Τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν; Μάθε αυτά κι άλλα πολλά, ανοίγοντας ένα ένα τα παράθυρα στις σελίδες του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε σε απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

    Η μαμά γέννησε ένα αυγό!
    Κολ Μπαμπέτ
    ISBN: 9789603600909
    Σελίδες: 36
    Έτος έκδοσης: Αύγουστος 2008
    ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ

    Για το τέλος αφήσαμε ένα βιβλίο που έχουμε αγαπήσει πολύ γιατί λέει τα πάντα γύρω από το σεξ χωρίς ταμπού αλλά με χιούμορ και σεβασμό απέναντι στο παιδί! Η φαντασία των γονιών ξεπερνάει αυτή των παιδιών μπροστά στην αμηχανία τους να απαντήσουν στα παιδιά για την προέλευσή τους. Ένα βιβλίο που λύνει όλες τις απορίες των παιδιών… αλλά και των γονιών για την προέλευσή τους.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular