More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟι γιοι του Οντίν-Germania, του Χάραλντ Γκίλμπερς

    Οι γιοι του Οντίν-Germania, του Χάραλντ Γκίλμπερς

    Γράφει η Σοφία Πάχτα

    Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Germania συναντάμε τον Εβραίο, πρώην επιθεωρητή της αστυνομίας,Οπενχάιμερ να ζει με πλαστή ταυτότητα στο Βερολίνο, τη στιγμή που τα συμμαχικά στρατεύματα προελαύνουν προς τη Γερμανία. Όταν όμως η καλή του φίλη Χίλντε συλλαμβάνεται με την κατηγορία της δολοφονίας του συζύγου της, ο Οπενχάιμερ κινούμενος μέσα στις σκιές προσπαθεί να βρει τις αποδείξεις που θα αθωώσουν τη φίλη του και θα την σώσουν από την καταδίκη σε θάνατο.

    Η επιτυχημένη συνταγή του 1ου βιβλίου της σειράς Σκοτεινό Βερολίνο συνεχίζεται και σε αυτόν τον τόμο. Ο Gilbers συνδυάζει αριστοτεχνικά την πλοκή ενός καλού αστυνομικού μυθιστορήματος με ένα πλήθος ιστορικών στοιχείων και λεπτομερειών που προσδίδουν στο κείμενο ιδιαίτερη ζωντάνια. Το βιβλίο άλλωστε, κέρδισε το βραβείο Prix Historia 2016.

    Σαν δεξιοτέχνης χειρουργός ανατέμνει και αποδομεί με απόλυτη ψυχραιμία, ακρίβεια και μεθοδικότητα τις αντιλήψεις, την ναζιστική προπαγάνδα και την ιδεολογία των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ.

    Το φινάλε του βιβλίου είναι απρόσμενο, όπως επιβάλλεται σε κάθε αστυνομικό μυθιστόρημα που σέβεται τον εαυτό του και προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το σκοπό συγγραφής του βιβλίου. Άραγε ο συγγραφέας ήθελε να γράψει ένα αστυνομικό βιβλίο ή μία κοινωνιολογική μελέτη για τον ναζισμό;

    Ίσως τελικά τίποτα από αυτά να μην έχει σημασία, γιατί ένα καλό βιβλίο έχει πάντοτε πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και προσφέρει πέρα από την λογοτεχνική απόλαυση, τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

    Η συνέχεια του best seller Σκοτεινό Βερολίνο

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι γιοι του Όντιν – Germania
    Συγγραφέας: Harald Gilbers
    Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής
    Σειρά: Germania
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Δεκέμβριος 2018
    Σελίδες: 560
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-1534-9
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular