More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα, της Έλσα Πουνσέτ

    Οι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα, της Έλσα Πουνσέτ

    Τα χρηστικά βιβλία συνήθως είναι εκδοτικές παραγωγές που στόχο έχουν τον αμαθή γονιό ή επαγγελματία. Κάτι σειρές με δήθεν ιστορίες από το πώς να κόψεις την πιπίλα μέχρι πώς να τρως φρούτα και ραπανάκια είναι τουλάχιστον επικίνδυνες για τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν και δημιουργοί χρηστικών βιβλίων, σε σειρές ή μη, που προσεγγίζουν την γνώση και την διεκδίκηση της ευκταίας συμπεριφοράς με πολύ πιο έξυπνους, δουλεμένους και “λογοτεχνικούς” τρόπους.

    Οι Ατρόμητοι μου άρεσαν πολύ για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ενώ ξέρεις ήδη από το εξώφυλλο ότι είναι ένα βιβλίο που έχει βάλει στο μάτι μια συγκεκριμένη ενότητα και αναμένεις να εκπυρσοκροτήσει πάνω της (συναισθήματα, φόβοι), αυτό γίνεται αφενός μέσα από μια κανονική, ρεαλιστική, καλογραμμένη ιστορία, αφετέρου οι ήρωες είναι γήινοι και ο εκπαιδευτής τους, ο γλάρος Φλορεστάν, ιδιαιτέρως προσιτός και διασκεδαστικός.

    Μέσα από την περιπέτεια (βιβλίο πρώτο) “Οι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα”, οι μικροί αναγνώστες αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους και τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν τρόπους αυτορύθμισης, τροποποίησης, ενίσχυσης ή τιθάσευσής τους όταν αυτά γίνονται δυσλειτουργικά και μπαίνουν σε διαδικασίες μικρών νικών έναντι των φόβων τους.

    Θα το ξαναπώ: κανένα βιβλίο δεν κάνει θαύματα. Το συγκεκριμένο αποτελεί όμως ένα καλοφτιαγμένο ενισχυτικό περιβάλλον αυτογνωσίας και αποφασιστικότητας έναντι των φόβων που όλα τα παιδιά (και οι μεγάλοι θα προσθέσω) γίνονται ενίοτε όμηροί τους.

    Μαζί με την Αλέξια, τον Τάσι και τον σκύλο τους το Ρόκι και ασφαλώς τον εκπαιδευτή συναισθημάτων, τον γλάρο Φλορεστάν, το εργαστήρι συναισθημάτων είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για βιβλία του είδους.

    Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Los Atrvidos dan el gran salto
    Συγγραφέας: Έλσα Πουνσέτ
    Εικονογράφηση: Ρόθιο Μπονίγια
    Σειρά: Εργαστήριο Συναισθημάτων
    Μετάφραση Αλέξανδρος Ηλιόπουλος
    Επιμέλεια: Τέτη Παλαιοθόδωρου
    Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα, 2018
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 22 Χ 21
    ISBN: 978-960-19-0696-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular