More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΤεχνολογίεςΟι περιπέτειες της Ανεμώνης: πολυσυμμετοχική ιστορία από νήπια

    Οι περιπέτειες της Ανεμώνης: πολυσυμμετοχική ιστορία από νήπια

    Κορονοϊός και σχολείο. Τι ζούμε! Μα η δημιουργία δεν σταματά ποτέ. “Ζήτησα από τα παιδιά να παρατηρήσουν μία ιδιαίτερη εικόνα που μας έδωσε ένας μπαμπάς που απεικονίζει μια Ανεμώνη πάνω σε ένα καρότσι“, γράφει στο ELNIPLEX η νηπιαγωγός Γιούλη Πλαστήρα. Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. “Κατά τη διάρκεια της φάσης “Μένουμε στο Σπίτι”, η επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά περιορίστηκε στο Viber, το Facebook και το ιστολόγιο του σχολείου. Ξεκίνησα την ιστορία κάπως έτσι: “Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε σε ένα καταπράσινο λιβάδι μια Ανεμώνη με κεφαλαίο Α. Ο ήλιος ζέσταινε με τις ακτίνες του τα πέταλά της και εκείνη χαρούμενη τα άνοιγε πιο πολύ καλωσορίζοντας την Άνοιξη. Ώσπου μια μέρα…”

    Ανέφερα στα παιδιά πως έχασα το χαρτί της ιστορίας και τους ζήτησα να με βοηθήσουν με τη συνέχειά της. Ανταποκρίθηκαν ορισμένα παιδιά μιας και δεν είναι εφικτό αυτό να γίνει μέσα από έναν υπολογιστή. Συγκέντρωσα τις ιστορίες τους και τα μετέτρεψα σε έμμετρο κείμενο για να είναι πιο ευχάριστο στα παιδιά. Ήθελα κατα κάποιο τρόπο να παντρέψω τις ιστορίες. Δεν συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω την ιστορία ούτως ώστε να καταφέρω πλήρη συμμετοχή των παιδιών. 

    Χρησιμοποίησα την εφαρμογή Moovly για την επεξεργασία του βίντεο και έκανα χρήση και της φωτογραφίας του πατέρα του παιδιού και των ζωγραφιών των παιδιών. Ελπίζουμε η ιστορία να έχει και συνέχεια γιατί θα θέλαμε να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά σε αυτή.”

    Η φωτογραφία που δόθηκε στα παιδιά είναι του μπαμπά του σχολείου Χαράλαμπου Κοσμίδη
    Τα παιδιά που συμμετείχαν στο εγχείρημα αναφέρονται στο βίντεο.

    Δείτε το:

    RELATED ARTICLES

    Most Popular