More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Οι πρώτες 365 ημέρες του μωρού, της Γιολάντα Ρουίθ

    Οι πρώτες 365 ημέρες του μωρού, της Γιολάντα Ρουίθ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 18+ – Εκλαϊκευμένη επιστήμη για ενήλικες

    Ο άνθρωπος γερνάει την ημέρα που χάνει τη μητέρα του.
    Πωλ Κλωντέλ

    Γονιός, μάνα και πατέρας, γίνεσαι σε μια στιγμή και κανείς δεν σου είπε τι και πώς, κανείς δε σου έμαθε τι πρέπει να κάνεις. Μην απατάσθε. Οι συμβουλές φίλων και γνωστών σπάνια είναι γνώση. Συνήθως είναι εμπειρία φορτωμένη με τα σωστά και τα λάθη τους.

    Και πέφτεις στην αρένα. Και δε ξέρεις τι σου γίνεται. Ούτε πώς να βάλεις το παιδί σου στο στήθος, ούτε πώς να το κρατήσεις, ούτε πώς να το κοιμήσεις, ούτε τίποτα. Και αγχώνεσαι, και νιώθεις ανασφάλεια και νιώθεις ανεπαρκής και αναρωτιέσαι αν έκανες καλά που έγινες μάνα. Τι τα θέλετε, έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Δεν είστε ούτε η πρώτη, δεν είμαι ούτε η τελευταία.

    Βιβλία λοιπόν σαν αυτό της Ρουίζ για τον πρώτο χρόνο του παιδιού έρχονται να μας υποστηρίξουν στον πιο δύσκολο χρόνο ενός παιδιού. Τον πρώτο του. Εκεί όπου όλα είναι καινούρια, ακόμα κι αν έχεις ξαναγίνει μάνα κάποιες φορές.

    Η συγγραφέας χωρίζει τις διακόσιες σελίδες του βιβλίου της σε τέσσερα τρίμηνα στα οποία τοποθετεί εξέχοντες σελιδοδείκτες για εύκολη μετάβαση του αναγνώστη σε αυτά. Κάθε σελίδα είναι και δυο μέρες που κυλούν στη ζωή του παιδιού. Αυτές αποτελούν μια αφορμή για να τοποθετήσει η συγγραφέας την άπειρη γνώση σε μια σειρά. π.χ. Μέρες 03/04, πρωτόγαλα, μεταβατικό γάλα, το σωστό πιάσιμο της θηλής, μέρες 05/06, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα θηλασμού, συμβουλές για θηλασμό. Τα κείμενα τοποθετούνται έξυπνα σε μικρά πλαίσια για να μη χάνεσαι σε άπειρο πληροφοριακό κείμενο που κουράζει, με φωτογραφίες και καρτέλες αναγνώρισης της πληροφορίας.

    Κάπως έτσι περιδιαβαίνεις στις 365 αυτές μέρες του παιδιού σου, μαθαίνοντας τα πάντα. Την ορθότητά τους δε μπορείς να την κρίνεις πάντα 100%, η ίδια η επιστημονική κοινότητα άλλωστε διαφωνεί σε κάποια πεδία γύρω από τον πρώτο χρόνο του παιδιού, π.χ. την αξία του θηλασμού άλλοι την τοποθετούν ως τον έκτο μήνα, άλλοι ως και τα δύο χρόνια (σε αυτούς ανήκω εγώ δίχως να είμαι επιστήμονας). Το βιβλίο όμως είναι του 2017 (το 2020 ήρθε στην Ελλάδα) και είναι βασισμένο στα τελευταία δεδομένα, κάποια από τα οποία που μπορώ να ελέγξω τα βρήκα ορθά.

    Ένας οδηγός για νέες μαμάδες που διαβάζεται εύκολα.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Με μια ματιά

    • Κατατοπιστικός και ευκολοδιάβαστος οδηγός για νέες μαμάδες για τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού. Η συγγραφέας χωρίζει τις διακόσιες σελίδες του βιβλίου της σε τέσσερα τρίμηνα στα οποία τοποθετεί σελιδοδείκτες για εύκολη μετάβαση του αναγνώστη σε αυτά. Κάθε σελίδα είναι και δυο μέρες που κυλούν στη ζωή του παιδιού, με περιεκτικά κείμενα, φωτογραφίες και ωραία πλαίσια.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι πρώτες 365 ημέρες του μωρού
    Τίτλος πρωτοτύπου: El primer ano de vida del bebe
    Συγγραφέας: Yolanda Ruiz
    Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Τσιάγκα
    Εκδόσεις: Susaeta, Οκτώβριος 2020
    Μετάφραση: Ηλέκτρα Βούλγαρη
    Διορθώσεις: Αντωνία Κιλεσσοπούλου
    Σελιδοποίηση Νάνσυ Τζαννή
    Σελίδες: 200
    Μέγεθος: 22,5 Χ 24,5
    ISBN: 978-960-61-7313-4

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular