More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΟι φανταστικοί Μπράιτστορμ: Ταξίδι στην άκρη της Γης, της Βάστι Χάρντι...

    Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ: Ταξίδι στην άκρη της Γης, της Βάστι Χάρντι (μετ. : Γ. Ιωαννίδης)

    “Ο πατέρας σας δε θα επιστρέψει”

    Μια τεράστια τρύπα ανοίγει κάτω από τα πόδια των δίδυμων αδερφών, Άρθουρ και Μόντι, όταν πληροφορούνται ότι ο διάσημος εξερευνητής πατέρας τους, Έρνεστ Μπράιτστορμ, βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από επίθεση άγριων θηρίων κατά τη διάρκεια µιας αποστολής στο νοτιότερο σηµείο του κόσµου. Και μάλιστα κατηγορούνταν ότι έκλεψε τις προμήθειες ενός παραπλέοντος ουρανόπλοιου λίγο πριν το δικό του, το ουρανόπλοιο Μπράιντστορμ, τον καταπιεί στα άγρια νερά της θάλασσας.

    Τα δύο αδέρφια δεν μπορούν να δεχθούν τις κατηγορίες μιας τέτοιας κλοπής για τον πατέρα τους. Όταν η Άσπιλη, το μεγαλόσωμο πουλί-πιστή φίλη του πατέρα του, φέρνει το μενταγιόν του, τα δύο παιδιά υποψιάζονται ότι όλα όσα τους είπαν είναι ψέματα. “Κάτι δεν πάει καλά σ’ όλα αυτά. Αν κάποιο τρομερό θηρίο επιτέθηκε στον μπαμπά, πώς πρόλαβε να βγάλει το μενταγιόν, να το δώσει στην Άσπιλη και να τη στείλει πίσω; Αποκλείεται να ήταν αυτή η προτεραιότητά του, έτσι δεν είναι;”

    Αυτή η υποψία τους οδηγεί στην απόφαση να κάνουν το απίθανο. Απαντούν σε μία αγγελία των Χρονικών της Λονδίνης που ζητά “μέλη πληρώµατος για παράτολμο ταξίδι στον Νότιο Πολικό. Χαμηλοί μισθοί, βέβαιος κίνδυνος, συμμετοχή στο χρηματικό έπαθλο και καταξίωση σε περίπτωση επιτυχημένης έκβασης“. Και κάπως έτσι επιβιβάζονται στο ουρανόπλοιο Σέλας! Κάπου εκεί, ο Άρθουρ και η Μόντι θα ριχτούν σε έναν αγώνα δρόµου για να ανακαλύψουν την αλήθεια και να αποκαταστήσουν το όνοµα του πατέρα τους.

    Καλοφτιαγμένη, ιδιαιτέρως γρήγορη, με αγωνία, μυστήριο και με ατμόσφαιρα από τις παλιές ναυτικές περιπέτειες, του Χέρμαν Μελβίλ και του Τζόζεφ Κόνραντ αλλά και των ονειρικών ταξιδιών του Ιούλιου Βερν, Οι Φανταστικοί Μπράιντστορμ, μια κατά βάση ιστορία αποκατάστασης της κηλιδωμένης οικογενειακής τιμής και υπόληψης, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον πέπλο το οποίο κινεί τις περιπέτειες, τη θέληση και το θάρρος των δύο αδερφών. Αξιοπρόσεκτη η αναπηρία του Άρθρουρ και πώς ο συγγραφέας χειρίζεται αυτήν την υπόθεση σε μια τόσο απαιτητική περιπέτεια, όχι ιδιαίτερα βαθείς αλλά αρκετά σαφείς οι χαρακτήρες πέραν των δύο αδερφών.

    Πολλά υποσχόμενη η σειρά των Φανταστικών Μπράιντστορμ. Όπου να ‘ναι θα σκάσει και το δεύτερο αλλά να περιμένετε και ταινία!

    Εκδόσεις Μεταίχμιο. Για αναγνώστες περίπου 8-13 ετών.

    “Ο φόβος σκοτώνει πιο πολλά όνειρα από την αποτυχία. Μπορείς να είσαι γενναίος ή ήρεμος- αλλά ποτέ και τα δύο ταυτόχρονα”

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ: Ταξίδι στην άκρη της Γης
    Συγγραφέας: Βάστι Χάρντι
    Σειρά: Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ
    Προσαρμογή Εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2019
    Μετάφραση: Γιάννης Ιωαννίδης
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Σελίδες: 308
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1957-6

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular