More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟι φύλακες των χαμένων πόλεων, της Σάνον Μέσεντζερ

    Οι φύλακες των χαμένων πόλεων, της Σάνον Μέσεντζερ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 11+ (target 12-16) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Πρόκειται να µεταφερθεί στη µεγάλη οθόνη από την Disney σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.

    Μια απολαυστική και επικίνδυνη περιπέτεια µε σύνθετους χαρακτήρες και σχέσεις που θα σας µείνουν αξέχαστες.
    Λίζα ΜακΜαν, συγγραφέας

    Ένα πλήθος ενδιαφέροντες και καλοσχεδιασµένοι χαρακτήρες, η προσεκτικά δοµηµένη πλοκή και η συναρπαστική αφήγηση θα κάνουν τους νεαρούς αναγνώστες να το διαβάσουν απνευστί.
    School Library Journal

    Περί τίνος πρόκειται

    Σόφι Φόστερ, ετών δώδεκα. Είναι τηλεπαθητική από τα πέντε της, από ένα χτύπημα. Ακούει τις σκέψεις των γύρω της. Όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή της την σούπερ-δύναμη για κάτι επωφελές. Παράλληλα, οι σκέψεις των άλλων την τρελαίνουν, ενώ είναι και ακαδημαϊκά προχωρημένη, σε πολύ μεγαλύτερη τάξη, καθώς την περιμένουν και σε μεγάλο πανεπιστήμιο ήδη. Αναμφίβολα είναι ένα παιδί-θαύμα.
    Όταν γνωρίζει τον Φιτζ, ένα μυστηριώδες αγόρι, όλα αλλάζουν. Ο Φιτζ, δύο χρόνια μεγαλύτερος, δείχνει πως ξέρει ποια είναι και της αποκαλύπτει ότι έχει την ίδια ικανότητα.

    “Ποιος είσαι;” τον ρώτησε ψιθυριστά.
    Γούρλωσε τα μάτια του. “Ώστε το άκουσες;”. Πήγε πιο κοντά της και έσκυψε για να τη ρωτήσει ψιθυριστά: “Είσαι Τηλεπαθητική;”
    Ανοιγόκλεισε τα μάτια της. Η λέξη έκανε το δέρμα της να ανατριχιάσει.
    Και η αντίδρασή της την πρόδωσε.
    “Είσαι! Δεν το πιστεύω ψιθύρισε εκείνος. […] “Μην ανησυχείς είπε εκείνος και άπλωσε το χέρι του προς το μέρος της, σαν να ήταν κάποιο άγριο ζώο που προσπαθούσε να κατευνάσει. “Δε χρειάζεται να φοβάσαι. Κι εγώ είμαι”.
    Η Σόφι πάγωσε.
    “Με λένε Φιτζ” πρόσθεσε και πλησίασε ακόμα περισσότερο.

    Στην αρχή τον φοβάται, όχι μόνο επειδή ξέρει τα πάντα για αυτήν, αλλά επειδή είναι το πρώτο άτομο που γνώρισε και δεν μπορεί να ακούσει καλά τις σκέψεις του.

    Το πράγμα περιπλέκεται γρήγορα. Της λέει ότι δεν ανήκει στον ανθρώπινο κόσμο. Η Σόφι προσπαθεί να μάθει και να καταλάβει τι συμβαίνει. Ποιος την τοποθέτησε στον ανθρώπινο κόσμο; Ποια είναι στ’ αλήθεια η Σόφι και γιατί ζούσε τόσο καιρό κρυμμένη ανάμεσα στους ανθρώπους;

    “Όλα καλά θα πάνε, Σόφι. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Σε ψάχνουμε εδώ και δώδεκα χρόνια”

    Ποιοι την ψάχνουν; Η Σόφι βρίσκεται ξαφνικά σε έναν άλλον κόσμο, με ξωτικά, μαγεία, χαμένες πόλεις και συνωμοσίες. Ανακαλύπτει ότι είναι μέρος ενός μαγικού κόσμου που δεν γνώριζε ότι υπήρχε, αλλά και ότι αν µείνει µε την οικογένειά της εκεί προφανώς δεν θα περάσει μια ήρεμη, ειρηνική ζωή. Κινδυνεύει! Και δεν της δίνεται άλλη επιλογή από το να αφήσει πίσω την θετή της οικογένεια. Μεταφέρεται στις «χαμένες πόλεις» για να ζήσει με άλλα ξωτικά. Εκεί η Σόφι μαθαίνει νέους κανόνες διαβίωσης, βελτιώνει τις δυνάμεις και δεξιότητές της, συναντά διάφορους άλλους χαρακτήρες.

    “Ο Τίεργκαν τής μάθαινε πώς να προστατεύει το μυαλό της από ανεπιθύμητες ανθρώπινες σκέψεις- σε περίπτωση που ξαναβρισκόταν ανάμεσα σε ανθρώπους- και πώς να μεταδίδει τις σκέψεις της στο μυαλό κάποιου άλλου. Έμαθε ακόμα και πώς να προβάλλει εικόνες από το μυαλό της σε ένα ειδικό χαρτί- σαν μεταφυσική φωτογραφία”.

    Αλλά όσα γνωρίζει είναι περιζήτητα από αρκετούς, βαθιά θαμμένα στη μνήμη της. Και οι δυνάμεις της είναι περιζήτητες. Τι θα λέγατε για κάποιες εγκληματικές ας πούμε οργανώσεις που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις της αυτές;

    Εστιάζοντας

    Δυναμικό και φιλόδοξο το ντεμπούτο της Σάννον Μέσεντζερ και πρώτο βιβλίο της σειράς «Keeper of the Lost Cities» η οποία θα φτάσει τα δέκα βιβλία. Ήδη πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσµίως, ενώ η σειρά έχει βραβευτεί µε το California Young Reader Medal και τα βιβλία της έχουν βρεθεί επανειληµµένα στη λίστα µπεστ σέλερ των New York Times, USA Today, Publishers Weekly και Wall Street Journal.

    Οι ξεκάθαρες επιρροές της από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον ευρύτερο κόσμο του Τόλκιν, ακόμα και στα ονόματα (π.χ. Ένταλιν, Έλγουιν κ.α.) και οι συνδέσεις της με την μαγεία και το μαγικο-σχολικό πλαίσιο του Χάρι Πότερ επιχρωματίζουν με δύο σπουδαία πρόζεκτ το βιβλίο της Μέσεντζερ, η οποία δημιουργεί ένα δυναμικό, πολυεπίπεδο μυθιστόρημα μυστηρίου και φαντασίας που προσπαθεί να συναγωνιστεί το επικό μέγεθος αυτών των έργων.

    Η καλοδουλεμένη πλοκή ξεκινά από την δεύτερη κιόλας σελίδα, η περιπέτεια αυξάνεται εκθετικά προϊόντος του μυθιστορηματικού χρόνου, καθώς στο δεύτερο μισό έχουμε μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, οι χαρακτήρες δεν είναι όλοι πολυεπίπεδοι αλλά η Σόφι και ο βασικός ιστός γύρω της είναι όμορφα δοσμένα, η δε Σόφι κάποιες στιγμές είναι η φίλη, η αδερφή που θέλεις να έχεις, ενώ η ανάπτυξη της τηλεπαθητικής της επικοινωνίας με τον Φιτζ είναι θαυμάσια. Οι ανατροπές είναι κάποτε μη αναμενόμενες, εκπλήσσουν θετικά, το μυστήριο αναπτύσσεται και κερδίζει τον αναγνώστη. Κάποιες φορές γίνονται κάποιες περιττές επαναλήψεις, ιδίως σχετικά με δεξιότητες ή τελετουργικές ενέργειες της Σόφι. Οι κακοί της ιστορίας είναι πραγματικοί κακοί και συνθέτουν εκείνο το ορμητικό πλαίσιο που σε κυκλώνει και σε μαζεύει λιγάκι στο καβούκι σου. Υπάρχουν σκηνές κινηματογραφικές, σκηνές που παραπέμπουν σε videogame, σκηνές που σε πείθουν ότι περπατάς πλάι στους ήρωες.

    Πολύ θετικό ότι ο κεντρικός χαρακτήρας είναι κορίτσι.

    Είναι παγκόσμιο μπεστ σέλερ και αρέσει στους προεφήβους και εφήβους της νέας εποχής. Πολλή φαντασία και νέοι κόσμοι για να χαθείς εντός τους.

    Για αναγνώστες από 11-12 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    California Young Reader Medal για όλη τη σειρά

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι φύλακες των χαμένων πόλεων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Keeper of the Lost Cities
    Συγγραφέας: Shannon Messenger
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
    Διόρθωση τυπογρ. δοκ.: Κατερίνα Λελούδη
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 552
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2923-0

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular