More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Άγης και τα τερατάκια του: μια νέα σειρά από τον Ζάουμε...

    Ο Άγης και τα τερατάκια του: μια νέα σειρά από τον Ζάουμε Κοπόνς (εικ.: Λιλιάνα Φορτούνι)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Εικονογραφημένη λογοτεχνία για παιδιά

    Τα βιβλία με τις περιπέτειες του Άγη έχουν πουλήσει ήδη 500.000 αντίτυπα και μεταφράζονται σε 18 γλώσσες.

    Μια νέα σειρά, σε κείμενο του Καταλανού, πρώην σεναριογράφου του Σουσάμι Άνοιξε του TVE, Ζάουμε Κοπόνς και εικονογράφηση της ομοεθνούς του, Λιλιάνα Φορτούνι, έφεραν οι Εκδόσεις Κέδρος με πρωταγωνιστή τον Άγη, έναν μαθητή δημοτικού, του οποίου η ζωή αλλάζει με την παρουσία ενός και ακολούθως και άλλων τεράτων στο δωμάτιό του.

    Με μια έξυπνη εναλλαγή πεζού κειμένου και διαλόγων σε comic text bubbles που προσφέρει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα και ρυθμό στα βιβλία, ο έμπειρος συγγραφέας παίρνει έναν τυπικό, αφηρημένο, μισοάτακτο, μισοαμελή μαθητή και τον μπλέκει σε περιπέτειες, γεμάτες διακειμενικές αναφορές σε σπουδαία βιβλία της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Πίτερ Παν, Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, Νέμο) αλλά και άλλα αριστουργήματα (Σαίξπηρ, Όμηρος κ.α.), γεμάτες ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τα βιβλία, τις τέχνες. Ο ανιμισμός των λούτρινων του Άγη και η απόδοση χαρακτήρα και ιδιαιτεροτήτων σε καθένα από αυτά είναι μια έξυπνη επιλογή για τα βιβλία. Είναι οι φίλοι του Άγη, είναι οι συμπαραστάτες του. Είναι αυτοί που δίνουν χρώμα στη ζωή του και λύση στα προβλήματά του. Εντάξει, όχι πάντοτε!

    Σημαντική αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την εικονογράφηση της Λιλιάνα Φορτούνι που είναι καλαίσθητη, ιδιαιτέρως εκφραστική, γρήγορη και συνδυάζει τις παλιές και τις σύγχρονες τάσεις των κόμικς συνθέτοντας σε κάτι αυθεντικό και φρέσκο που κερδίζει με την σπιρτάδα την ειλικρίνεια και την ισορροπία του με το κείμενο.

    Πρότζεκτ σαν του Άγη τα προτείνω ιδιαιτέρως είτε για παιδιά που δεν πολυδιαβάζουν, είτε για παιδιά που έχουν πιο ζεστή σχέση με τα graphic novel, το animation, την κινούμενη εικόνα αλλά όχι τόσο με τη λογοτεχνία. Το λίγο κείμενο, η γεμάτη εικόνα και χρώματα σελίδα, μαζί με τους διαλόγους σε συννεφάκια θα κάνουν αυτά τα παιδιά να νιώσουν άνετα και να μην αντιμετωπίσουν το βιβλίο ως κάτι που βαριούνται. Γιατί το βιβλίο δεν είναι ένα ίδιο πράγματα για όλους. Έχει πολλές μορφές, εκδοχές, προσεγγίσεις.

    Βιβλίο πρώτο. Ο Άγης συστήνεται. Η εμφάνιση του… κυρίου Πλατς!

    Πρώτα κήρυγμα από τη μαμά να μαζέψει το δωμάτιό του, μετά οι εργασίες του σχολείου άγραφες και παρατηρήσεις από τη βιβλιοθηκάριο και δουλειά στην αποθήκη της βιβλιοθήκης. Δεν ξεκίνησε καλά η μέρα για τον Άγη Πιανόλα. Κι αυτό τι είναι πάλι; Τερατάκι των βιβλίων που το λένε κύριο Πλατς;

    Από ένα βιβλίο
    μ’ έβγαλαν στο φως
    δεν ξέρω ούτε πότε
    δεν ξέρω ούτε πώς.

    Είμαι των βιβλίων το τέρας,
    θέλω την ιστορία της κάθε μέρας
    μικρές ιστορίες ή και μεγάλες
    σαν αυτές να μην υπάρχουν άλλες.

    Πλατς, Πλατς, Πλατς,
    τι ευτυχία!
    Πλατς, Πλατς, Πλατς,
    φτου ξελευτερία!

    Το νησί των θησαυρών, Πίτερ Παν, Κάπταιν Χουκ, Τομ Σόγιερ, Άνεμος στις ιτιές. Πόσα και πόσα διάβασαν ο Άγης και ο Κύριος Πλατς μαζί. Η ζωή με αυτό το παράξενο τερατάκι αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον. Και δεν έχει γίνει μόνο η ζωή του Άγη καλύτερη. Έχει γίνει και ο ίδιος καλύτερος.

    Στην ίδια ατμόσφαιρα και τα δύο επόμενα βιβλία. Στο δεύτερο, το δωμάτιο του Άγη είναι γεμάτο τερατάκια, που ζωγραφίζουν, που διαβάζουν, που τραγουδούν, που χορεύουν, που εκπαιδεύουν μύγες, που θέλουν τάξη και καθαριότητα. Είναι τα κουκλάκια του, δέκα τον αριθμό, που έχουν ζωντανέψει και τα ίδια και τη ζωή του. Από πού ήρθαν όλα αυτά; Από Το βιβλίο των τεράτων, όπου ζούσαν μέχρι να τα διώξει ο κακός Δόκτωρ Μπροτ.

    “Μου εξήγησε {ο κύριος Πλατς} ότι εκείνος και τα τερατάκια δεν είχαν βρεθεί τυχαία στο δωμάτιό μου. Από τότε που τα είχαν διώξει από Το βιβλίο των τεράτων, έψαχναν τον δόκτωρ Μπροτ”.

    Όμως δεν ήρθαν μόνο τα τερατάκια στη γειτονιά. Ήρθε και ο ενοχλητικός ντόκτορ Μπροτ, μαζί με τον βοηθό του, τον μυστηριώδη κύριο Ναπ. Οι δυο τους θέλουν να σαμποτάρουν το εστιατόριο Ναυτίλος, το οποίο θα επισκεφθεί ο Ζαν-Πολ Σορμπέ, ο νούμερο ένα γαστρονόμος. Ο Σεφ Ρολ, το τέρας της κουζίνας θα ηγηθεί  του σχεδίου να αποτύχουν οι προσπάθειες του μοχθηρού δόκτωρ Μπροτ που του αρέσει να κάνει το κακό δίχως κάποιον εμφανή λόγο.

    Μη νομίζετε ότι επειδή τον εμπόδισαν να καταστρέψει τον Ναυτίλο ο Δόκτωρ Μπροτ έφυγε. Εδώ είναι και κάνει παντού το κακό. Στο τρίτο βιβλίο, λοιπόν, ο Δόκτωρ Μπροτ και ο βοηθός του, ο Ναπ, αφού χάλασαν τα κάστρα των παιδιών στην άμμο κι αφού ενόχλησε μερικούς ερωτευμένους στο παγκάκι, πρότειναν να ανεγερθεί ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο το οποίο θα αφανίσει το πάρκο της πόλης.

    “Αν θες να ξέρεις, θα μετατρέψουμε αυτό το φρικτό πάρκο σε εμπορικό κέντρο!”
    “Και τι θα κερδίσεις μ’ αυτό, Μπροτ;”
    “Εγώ; Τίποτα! Το θέμα είναι τι θα χάσουν οι άλλοι… Αχαχαχαχά!”

    Ο Άγης και τα τερατάκια του θα κάνουν το παν για να αποτρέψουν τα σχέδια του Δόκτωρ Μπροτ.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Με μια ματιά

    • Μια νέα σειρά, σε κείμενο του Καταλανού, πρώην σεναριογράφου του Σουσάμι Άνοιξε του TVE, Ζάουμε Κοπόνς και εικονογράφηση της ομοεθνούς του, Λιλιάνα Φορτούνι, έφεραν οι Εκδόσεις Κέδρος με πρωταγωνιστή τον Άγη, έναν μαθητή δημοτικού, του οποίου η ζωή αλλάζει με την παρουσία ενός και ακολούθως και άλλων τεράτων στο δωμάτιό του.
    • Με μια έξυπνη εναλλαγή πεζού κειμένου και διαλόγων σε comic text bubbles που προσφέρει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα και ρυθμό στα βιβλία, ο έμπειρος συγγραφέας παίρνει έναν τυπικό, αφηρημένο, μισοάτακτο, μισοαμελή μαθητή και τον μπλέκει σε περιπέτειες, γεμάτες διακειμενικές αναφορές σε σπουδαία βιβλία της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, γεμάτες ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τα βιβλία, τις τέχνες.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ταραντέλα (ορχηστρικό)- Γιώργος Χατζηπιερής

    4 roses pour Marie- Pascal Comelade

    Bitty Boppy Betty- Pink Martini

    Henry Mancini ~ Charade

    Opa-Tsupa JaZz MaNoUcHe

    Loreley-Blackmore’s Night

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Έρχεται ο κύριος Πλατς!
    Πρέπει να σώσουμε τον Ναυτίλο!
    Το τραγούδι του πάρκου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Agus y los monstruos 1. Llega el senor Flat!
    Agus y los monstruos 2. Salvemos el Nautilus!
    Agus y los monstruos 3. La canciόn del parque
    Συγγραφέας: Ζάουμε Κοπόνς
    Εικονογράφος: Λιλιάνα Φορτούνι
    Εκδόσεις: Κέδρος, Ιούνιος 2021
    Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελιδοποίηση: Χρύσα Τσάμη
    Σελίδες: 136, 152, 152
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-04-5094-1
    978-960-04-5095-8
    978-960-04-5096-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular