More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ απόλυτος οδηγός διασκέδασης στο σπίτι: 100+ δραστηριότητες για δημιουργικές μέρες, του...

    Ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης στο σπίτι: 100+ δραστηριότητες για δημιουργικές μέρες, του Μάικ Λόουερι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-10) – Οδηγός δραστηριοτήτων, Ελεύθερος Χρόνος

    Το να είσαι ικανός να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου ευφυώς είναι το τελευταίο προϊόν του πολιτισμού και, προς το παρόν (σημ.: πριν το 1970 το είπε), ελάχιστοι άνθρωποι έχουν φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο.
    Μπέρτραντ Ράσελ

    Αφήνουμε τα παιδιά να βαρεθούν. Αφήνουμε τα παιδιά να μην… έχουν  πάντα “τι να κάνουν”. Δεν είμαστε οι κλόουν τους. Είμαστε οι γονείς τους. Μη το παρεξηγείτε. Πρέπει να τους έχουμε ερεθίσματα, ιδέες, περιβάλλον που ερεθίζει. Μόνο μέσα από τη βαρεμάρα θα ανακαλύψουν το καινούριο, θα κάνουν κάτι που θα τα εξιτάρει. Όταν τους προτείνουμε εμείς ξανά και ξανά, όταν τους βρίσκουμε εμείς πάντα την ιδέα, τη λύση, τότε αδρανοποιούμε τα καλύτερα συστατικά τους: φαντασία, σκέψη, αναζήτηση, περιέργεια.

    Ο Μάικ Λάουρι (που εγώ θα το πρόφερα κάπως σαν Λό{α}ουερι) πάντως έφτιαξε έναν οδηγό που με το δίκιο του τον βαφτίζει απόλυτο, καθώς δίνει 100 γεμάτες ιδέες για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο σπίτι και για υπερνίκηση αυτής της βαρεμάρας που επισκέπτεται συχνά πυκνά τα παιδικά μυαλουδάκια που ξεμυαλίζονται με τα κινητά και τα μπλιμπλίκια, κατάπως μου μαρτυράνε οι μαθητές του και οι γονείς, αλλά και όπως βλέπω από τις κόρες μου.

    Αυτήν την ώθηση που κάποιες φορές δεν μπορούμε να βρούμε για να ξεβαρεθούμε μας την προσφέρει ο Λάουρι. Χωρίζει τις ιδέες του σε κάποια πεδία:

    Δημιούργησε
    Παιχνιδονοστιμιές
    Πάρε μπρος
    Σαχλαμάρισε
    Πάρτι στον υπολογιστή
    Διασκεδάστε οικογενειακώς
    Υπαίθριες περιπέτειες και
    Μάθε κάτι καινούριο

    Κάπως έτσι ομαδοποιεί τις προτάσεις του και ξεκινά να τις κατεβάζει στο βιβλίο. Έτσι έχουμε ένα πλήθος προτάσεων όπως: να φτιάξεις ένα βιβλίο-ταινία κινουμένων σχεδίων, να σχεδιάσεις ένα κόμικ για το καλύτερο ταξίδι της ζωής σου, να βάψεις ένα μπλουζάκι, να φτιάξεις μια λάμπα λάβας από ένα πλαστικό δίλιτρο μπουκάλι, να φτιάξεις σαπουνένια σύννεφα, να φτιάξεις μια κιθάρα από κουτί παπουτσιών ή έναν καταπέλτη μαρσμέλοου με γλωσσοπίεστρα και ένα πλαστικό κουτάλι. Να φτιάξεις δαχτυλόκουκλες ή μια χαρτονένια πολιτεία, να δημιουργήσεις ένα ανάγλυφο αποτύπωμα από φελιζόλ και ακριλική μπογιά ή να φτιάξεις κατασκοπευτικά εργαλεία. Ακόμα να ξέρετε είμαστε μόλις στην πρώτη ενότητα “Δημιούργησε”.

    Πραγματικά θα βρείτε πολλές ιδέες ξεβαρεμάρας, δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου και ανάπτυξης της φαντασίας. Μου άρεσε που αξιοποιεί πολύ τα ανακυκλώσιμα υλικά ή εκείνα που συχνά τα πετάμε δίχως δεύτερη σκέψη. Μου άρεσε επίσης η συχνά οικολογική του ματιά αλλά και η παγκόσμια ματιά του, αφού αντλεί ιδέες από διάφορες παραδόσεις.

    Νομίζω λοιπόν ότι θα διασκεδάσετε πολύ, καθώς ο Λάουρι έχει πολλές προτάσεις που δεν είναι γνωστές ή αναμενόμενες και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Για δες:

    Νεραϊδόκηπος σε μια γλάστρα ή σε ένα παρτέρι, τεράστιες φούσκες, ταίστρα πουλιών, . βραδιά σινεμά, οικογενειακοί ολυμπιακοί αγώνες,, ημέρα πιτζάμας, επίδειξη μόδας, διαδικτυακή εκδρομή. Δεν μπορώ να σας προδώσω τα πάντα. Είδα όμως ότι ο Λάουρι αξιοποιεί τα πάντα, τα χέρια, τη φαντασία, την κίνηση, το σώμα και προτείνει από πειράματα και κατασκευές, μέχρι μαγικά, ζογκλερικά και ξεχωριστές βραδιές και από διαδικτυακές ιδέες και συνταγές, μέχρι υπαίθρια παιχνίδια και καθαρά διασκεδαστικές στιγμές.

    Για όλη την οικογένεια είναι.

    Για αναγνώστες από 4 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Πραγματικά θα βρείτε πολλές ιδέες ξεβαρεμάρας, δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου και ανάπτυξης της φαντασίας. Μου άρεσε που αξιοποιεί πολύ τα ανακυκλώσιμα υλικά ή εκείνα που συχνά τα πετάμε δίχως δεύτερη σκέψη. Μου άρεσε επίσης η συχνά οικολογική του ματιά αλλά και η παγκόσμια ματιά του, αφού αντλεί ιδέες από διάφορες παραδόσεις.
    • Ο Λάουρι αξιοποιεί τα πάντα, τα χέρια, τη φαντασία, την κίνηση, το σώμα και προτείνει από πειράματα και κατασκευές, μέχρι μαγικά, ζογκλερικά και ξεχωριστές βραδιές και από διαδικτυακές ιδέες και συνταγές, μέχρι υπαίθρια παιχνίδια και καθαρά διασκεδαστικές στιγμές.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    In A Persian Market- Wilbur de Paris

    Αντώνης Καραγεωργίου – Που πάει ο καιρός που φεύγει

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο Απόλυτος Οδηγός Διασκέδασης στο Σπίτι
    Τίτλος πρωτοτύπου: The ultimate at-home activity guide
    Συγγραφέας: Mike Lowery
    Εικονογράφος: Mike Lowery
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 14 Οκτωβρίου 2021
    Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
    Διορθώσεις: Δώρα Γιακουμή
    Προσαρμογή εξωφ.: Redoine Amzlan
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 20 Χ 24
    ISBN: 978-618-03-2803-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular