More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΟ Αρκουδάκος "πάει βόλτα με το τρένο" και "πετάει αεροπλάνο" (2 νέα...

    Ο Αρκουδάκος “πάει βόλτα με το τρένο” και “πετάει αεροπλάνο” (2 νέα βιβλία)

    Έγραφε ο Απόστολος Πάππος στον προηγούμενο Αρκουδάκο: “Τα βιβλία για παιδιά από λίγων μηνών μέχρι 3 περίπου ετών δεν έχουν συναρπαστική πλοκή, δεν έχουν πολλά γεγονότα, δεν έχουν πολλές σελίδες. Γιατί ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουν: να μην κουράσουν βλέμμα και νου, να μην δώσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών να διαχειριστεί το παιδί και με μια απλή, ευχάριστη ιστορία να του δώσουν ερεθίσματα και ευκαιρίες για διάδραση, χαρά, ίσως και λίγη έμμεση γνώση.”

    Ο μεγάλος όγκος πληροφοριών, οπτικών, λεκτικών, μηνυμάτων προς επεξεργασία, νύξεων, είναι μη αφομοιώσιμος, υπερφορτώνει τον νου του παιδιού με αποτέλεσμα είτε να δείξει δυσαρέσκεια, είτε να το προσπεράσει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο θα του άξιζε.

    Ο δεξιοτέχνης των Ο Νόι και η φάλαινα, Ο Νόι και η γιαγιά, Το νησί του παππου και άλλων σπουδαίων βιβλίων, Μπέντζι Ντέιβις, επιστρέφει με ακόμα δύο νέες περιπέτειες όπου ο Αρκουδάκος είναι οδηγός τρένου και πιλότος αεροπλάνου! Κοινώς, μπαίνουν τα μεταφορικά μέσα στο βλέμμα των μικρών παιδιών με το τρένο και το αεροπλάνο να είναι οι δύο δημοφιλέστεροι τρόποι να ταξιδέψεις, καθώς το πλοίο δεν είναι για όλους το πιο προβεβλημένο.

    Με έξυπνο εξώφυλλο όπου κινούμενο μέρος είναι η μηχανή με μηχανοδηγό τον Αρκουδάκο και πολύ έξυπνα τα υπόλοιπα κινούμενα μέρη που άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με ρεαλισμό δίνουν πάσες για συζήτηση για τον τρόπο κίνησης του τρένου. Ο Αρκουδάκος πάει βόλτα με το τρένο είναι από τα καλύτερα βιβλία της σειράς μέχρι τώρα.

    Στο ο Αρκουδάκος πετάει αεροπλάνο έχουμε με τα αντίστοιχα κινούμενα μέρη μία ελαφρώς πιο διαφορετική λογική. Ο Αρκουδάκος ουσιαστικά μας ξεναγεί ως πιλότος σε βασικές στιγμές ενός ταξιδιού με αεροπλάνου: επιβίβαση, αποσκευές, έλεγχος διαβατηρίων, πτήση, προσγείωση, παραλαβή αποσκευών από τους κυλιόμενους διαδρόμους.

    Πολύ έξυπνο το κινούμενο μέρος με τον Αρκουδάκο στο πιλοτήριο και το παιδί-αναγνώστης να κινεί το πηδάλιο κρατώντας το αεροπλάνο μέσα στον αεροδιάδρομο προσγείωσης.

    Ο Μπέντζι Ντέιβις με τον Αρκουδάκο δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα για πολύ όμορφα ταξίδια.

    Για παιδιά από 9 μηνών μέχρι 2,5 περίπου ετών.

    Μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά, εκδόσεις Ίκαρος, 2020.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Αρκουδάκος πάει βόλτα με το τρένο!
    Ο Αρκουδάκος πετάει αεροπλάνο!
    Τίτλος: Bizzy Bear: Train Driver
    Bizzy Bear: Airpline Pilot
    Συγγραφέας: Μπέντζι Ντέιβις
    Εικονογράφηση: Μπέντζι Ντέιβις
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Ιανουάριος 2020
    Σελίδες: 8
    Μέγεθος: 18 Χ 18
    ISBN: 978-960-572-296-8
    978-960-572-295-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular