More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων, της Σοφίας Νέμα (εικ.: Τόμεκ...

    Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων, της Σοφίας Νέμα (εικ.: Τόμεκ Γιοβάνης)

    Μετά τον Γάμο του Κοντοπίθαρου το 2016, η συγγραφέας Σοφία Νέμα και ο κορυφαίος κομίστας Τόμεκ Γιοβάνης φέρνουν ξανά μια περιπέτεια του συμπαθέστατου ήρωα. “Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων”.

    Τότε, στο γνωστό βασίλειο της Πλατανοχώρας, ο βασιλιάς Κοντοπίθαρος είχε παντρευτεί, έστω και περιπετειωδώς, την εκλεκτή της καρδιάς του, Ροζούλα, κόρη της μάγισσας Ξεμαλλιάρας. Η ζωή τους, μετά το γάμο τους, ήταν όμορφη και πολλά πράγματα στην Πλατανοχώρα μπήκαν σε τάξη χάρη στην Ροζούλα. Βιβλιοθήκη, ίδρυση πανεπιστημίου και πολλά άλλα έκαναν την Πλατανοχώρα γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Όλα πήγαιναν περίφημα και μόλις απέκτησαν και δίδυμα, την Αφράτη και τον Γοδεφρείδο, ο Κοντοπίθαρος ήταν τρισευτυχισμένος.

    Η ευγενική παραμάνα των διδύμων, η κυρία Τριανταφυλλένια, οργανώνει μια αξέχαστη γιορτή στο Πλατανοδάσος για τα ένατα γενέθλιά τους, με κλόουν, μουσικούς, εννιαώροφη τούρτα και πολλά άλλα. Όμως, ενώ όλα φαίνονται γιορτινά και ξέγνοιαστα, τα δίδυμα εξαφανίζονται μαζί με τους δύο γελωτοποιούς. Όλοι είναι ανάστατοι. Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή τους; Ποιος είναι ο ρόλος των γελωτοποιών, της παραμάνας, της μάγισσας ξεμαλλιάρας, της κόκκινης τροφαντής κουκουβάγιας αλλά και των δύο παλιών εξόριστων, του Παραδόπιστου και της Ψηλομύτας; Ο Κοντοπίθαρος δε θα το αφήσει έτσι το πράγμα και αναλαμβάνει αμέσως δράση ειδικά όταν λαμβάνει ένα απολύτως ανορθόγραφο γράμμα…

    Με αρκετό χιούμορ, ευχάριστη, ευκολοδιάβαστη αφήγηση και κοντράροντας ξανά πολλά στερεότυπα των παραδοσιακών παραμυθιών, η Σοφία Νέμα γράφει την νέα, χαριτωμένη περιπέτεια του βασιλιά Κοντοπίθαρου, για τη δύναμη της μόρφωσης και της προσωπικής καλλιέργειας, της μετάνοιας, της αυτοκριτικής, της αναγνώρισης του λάθους και της συγγνώμης, την ανανεωτική ισχύ της εργασίας και την γενναιοδωρία που πρέπει να διακρίνει έναν άρχοντα.

    Εξόχως εκφραστική, δουλεμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια, ένας κόσμος έτοιμος να κινηθεί σαν animation, η εικονογράφηση του Τόμεκ Γιοβάνη, που κερδίζει εύκολα με την αισθητική του το βλέμμα.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων
    Συγγραφέας: Σοφία Νέμα
    Εικονογράφηση: Τόμεκ Γιοβάνης
    Εκδόσεις: Πατάκη, Δεκέμβριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Αντωνία Γουναροπούλου
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 136
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-16-7409-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular