More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λυποπόταμος, της Λίνας Μουσιώνη (εικ.: Βανέσσα Ιωάννου)

    Ο λυποπόταμος, της Λίνας Μουσιώνη (εικ.: Βανέσσα Ιωάννου)

    «Τι κρίμα που είμαι τόσο στρουμπουλό
    και τα παχάκια μου δεν κρύβονται ούτε μες στο νερό!»

    Ήταν ένας ιπποπόταμος που ήταν πάντα πολύ λυπημένος. Στεκόταν με τις ώρες και καθρεπτιζόταν στο νερό του ποταμού, πότε στη μια και πότε στην άλλη όχθη και δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έβλεπε. Δεν διέφερε σε τίποτα από τους άλλους ιπποπόταμους, με τα μαγουλάκια του, με την κοιλίτσα του, με τα παχάκια του, ένας ιπποπόταμος με τα όλα του. Ένας σκέτος λυποπόταμος, όπως μια μέρα τον φώναξε έξαλλη η μαμά του. Πράγματι ο ιπποπόταμος ένιωθε δυστυχισμένος με την εικόνα του και πήρε την απόφαση να φύγει και ν’ αναζητήσει τον λεπτό του εαυτό, όπως είπε στη μητέρα του. Πήρε λοιπόν το δρόμο πλάι στο μεγάλο στριφογυριστό ποτάμι.

    Στο δρόμο του συνάντησε έναν ελέφαντα, που τα δάκρυα του είχαν σχηματίσει ολόκληρη λίμνη. Ο ελέφαντας αποκάλυψε το μεγάλο του παράπονο, δεν άντεχε τα τεράστια αυτιά του. Στην παρέα θα έρθει κι ένας κατσούφης ρινόκερος, που δεν του άρεσε καθόλου το κέρατο στη μύτη του. Και οι τρεις απογοητευμένοι βρίσκουν ότι ταιριάζουν, γιατί σε κανένα δεν αρέσει ο εαυτός του και θέλουν μια αλλαγή που θα τους αλλάξει ως δια μαγείας τη ζωή και θα τους δώσει αυτοπεποίθηση. Αποφασίζουν να γίνουν ομάδα, σαν τους τρεις σωματοφύλακες, και να συνεχίσουν το δρόμο τους.Ένας χαμαιλέοντας που θα συναντήσουν, έχει τη λύση για όλα τους τα προβλήματα. Με δόλο θα προσπαθήσει να τους παραπλανήσει και θα τους γνωρίσει με απατεώνες όπως την μαντάμ Ζιζέλ ντε Ριγέ, τη ζέβρα, την Καμέλια Παρντάλι, την καμηλοπάρδαλη και τον Δον Παρδαλεόνε, τον μαύρο πάνθηρα. Η περιπέτεια που θα ζήσουν θα τους γίνει μάθημα ζωής και θα τους κάνει να εκτιμήσουν τον εαυτό τους για αυτό που είναι.

    Μια έξυπνη ιστορία, με αρκετή δόση χιούμορ για την αυτοεκτίμηση, τη φιλία, την αναζήτηση της προσωπικότητας. Η Λίνα Μουσιώνη πλάθει ξεχωριστούς, δυνατούς ήρωες, δίνοντας τούς ανθρώπινα συναισθήματα και ανασφάλειες για την εμφάνιση τους. Στην εξέλιξη της ιστορίας οι τρεις φίλοι θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν και να γίνουν καλύτεροι και θα επιμείνουν στην απόφασή τους ώσπου ένα γεγονός θα τους κάνει να δουν τον εαυτό τους όπως πραγματικά είναι. Φυσικά στο δρόμο τους καραδοκεί ο χαμαιλέοντας, που θα προσπαθήσει να τους εξαπατήσει και να τους υποσχεθεί ότι όλα γίνονται.

    Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Βανέσσας Ιωάννου. Μια ιδιαίτερη εικονογράφηση με χαρούμενα χρώματα και μοτίβα που κερδίζουν στο μάτι και δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ο ιπποπόταμος είναι ένα ζώο αδικημένο λόγω της εμφάνισης του και δείχνει τεράστιο και υπέρβαρο. Η αλήθεια είναι ότι ιπποπόταμος και αδύνατος δε γίνεται. Όμως ο ιπποπόταμος της ιστορίας γίνεται ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητός. Ανασφαλής λόγω της εμφάνισης του και λυπημένος γίνεται εύκολα θύμα εκμετάλλευσης. Πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή του, αλλάζοντας με μαγικό τρόπο την εμφάνιση του. Στην πορεία ανακαλύπτει ότι δεν είναι ο μοναδικός στον κόσμο που αισθάνεται έτσι. Μια ιστορία για την ομορφιά της ψυχής, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την δύναμη της φιλίας.

    Μπορείτε να απολαύσετε την αφήγηση του παραμυθιού από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ελένη Μπετεινάκη σε μουσική Rokofliev, Brandon Fiechter με QR CODE. Η ηχογράφηση έγινε στο Groove Studio με ηχολήπτη τον Γιάννη Πρατικάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λυποπόταμος
    Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη
    Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2016
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 30 Χ 22
    ISBN: 978-960-563-139-0
    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular