More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας-Ταξίδι στην Προϊστορία, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας-Ταξίδι στην Προϊστορία, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Απόψε το βράδυ τον μικ΄ρο δράκο Καρύδα τον βάζει για ύπνο ο μπαμπάς του ο Μάγκας. Όταν ο Καρύδας του ζητά να του αφηγηθεί “την ιστορία της αρχής” και να τυ μιλήσει για τους προγόνους τους ο Μάγκας τον διαβεβαιώνει ότι οι δράκοι κατάγονται από τους ανθρώπους. “Πριν από 100.000 χρόνια, πάνω στα Χρωματιστά βουνά ένας άνθρωπος έκανε δύο αυγά. Τα αυγά αυτά είχαν μέσα δυο δρακάκια της φωτιάς. Την Κοτσιδίτσα και τον Κουμπή.”

    Ο Καρύδας δυσκολεύεται να πιστέψει αυτή την ιστορία. Οι άνθρωποι δε γεννάνε αυγά και φυσικά δεν τα κλωσάνε με τα γυμ΄να τους κωλαράκια. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει την αλήθεια για τους προγόνους του είναι να τη δει με τα ίδια του τα μάτια. Μαζί με τους φίλους του, την σκατζοχοιρίνα Ματίλντα και τον φαγανόδρακο Όσκαρ, ταξιδεύουν στο χρόνο αξιοποίώντας το πολύτιμο δώρο του εξωγήινου Μπόμπι, το χρονολέιζερ.

    Μα η Προϊστορία είναι επικίνδυνη εποχή: η Ματίλντα παραλίγο να πέσει στην παγίδα ενός πεινασμένου, προϊστορικού κυνηγού. Ο “αχτένιστος” άνθρωπος αποδεικνύεται τελικά ακίνδυνος. Αποτυγχάνει ως κυνηγός κι ενώ είναι απογοητευμένος οι τρεις φίλοι τον βοηθούν να ανακαλύψει τα ταλέντα του και τον θαυμασμό της φυλής του. Ο Κλόνκ, έτσι ονομάζεται ο προϊστορικός άνθρωπος, είναι εξαιρετικός ζωγράφος, καλός ψήστης και πολύ΄τρυφερός μπαμπάς για τα νεογέννητα δρακάκια Κοτσιδίτσα και Κουμπή.

    Μια ακόμα απολαυστική ιστορία από τον Γερμανό συγγραφέα Ίνγκο Ζίγκνερ ξεδιπλώνεται σε αυτό το βιβλίο. Η δρακοκοινωνία του έχει όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και πολλές ανθρώπινες συνήθειες κι ανησυχίες. Το αρχέγονο ερώτημα “από που προέρχομαι” βγαίνει από τα χείλη του μικρού δράκου Καρύδα και γίνεται αφορμή για μια ακόμα περιπέτεια στο μακρινό παρελθόν.

    Οι γνώσεις για την Προϊστορική εποχή προκύπτουν αβίαστα καθώς ο αναγνώστης “ακολουθεί” τους τρεις φίλους στις σελίδες του βιβλίου. Ο λόγος είναι απλώς αλλά το κείμενο είναι δουλεμένο και το χιούμορ πηγαίο ακόμα και για έναν ενήλικα αναγνώστη. Σε αυτό προφανώς βοηθά και η μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου. Οι εικόνες, δια χειρός Ζίγκνερ, συμπληρώνουν το παζλ της αφήγησης αφήνοντας όμως αρκετό χώρο και για τα ταξίδια του μυαλού.

    Όταν αρχίζει κανείς να διαβάζει τον δράκο Καρύδα δεν μπορεί παρά να τον λατρέψει! Στα προτεινόμενα λοιπό, όχι για τις γνώσεις αλλά για την αναγνωστική απόλαυση που προσφέρει!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: ​​Ταξίδι στην Προϊστορία
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
    Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
    Μέγεθος: 24 Χ 21
    Σελίδες: 80
    ISBN: 978-960-566-774-0

     

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular